Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
21. října 2004 ve 14.05 hodin

Přítomno: 158 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážení kolegové, vážení členové vlády. Zahajuji pátý jednací den 36. schůze Poslanecké sněmovny a přeji vám dobré odpoledne.

Nyní vás poprosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami. Pan poslanec Karel Šplíchal má náhradní kartu číslo 10.

Já vám mezitím sdělím omluvy, které jsem obdržel.

Takže prosím vás, pan poslanec Teplík má náhradní kartu číslo 7, pan poslanec Jiří Pospíšil má náhradní kartu číslo 12.

Takže ty slíbené omluvy: omlouvá se pro nemoc opět paní poslankyně Jarmila Boháčková, jednání zastupitelstva v Budějovicích se účastní pan poslanec Petr Braný, zastupitelstva Písek se účastní pan poslanec Karel Kratochvíle, na pracovní cestě v Karlovarském kraji je místopředseda Ivan Langer, v regionu je na plánované akci paní poslankyně Soňa Marková, z rodinných důvodů se omlouvá pan poslanec Miroslav Opálka, v Paříži je pan poslanec Miloš Titz, pan poslanec Tom Zajíček se také účastní zastupitelstva v Písku. Delegaci zahraničního výboru v Latinské Americe tvoří paní poslankyně Kateřina Konečná, Vladimír Laštůvka, Václav Nájemník a Petr Šulák.

Mám tady také omluvy - pan ministr Kühnl má náhradní kartu číslo 3, pan poslanec Jiří Karas má náhradní kartu číslo 4.

Mám tady také omluvy členů vlády - mám tady omluvu pana ministra Pavla Dostála, Petry Buzkové, akreditované velvyslance přijímá pan ministr Pavel Němec, v Lucembursku na jednání Ecofinu je ministr Bohuslav Sobotka a pracovně mimo je také ministr Zdeněk Škromach.

Vážení kolegové, prosím, abyste se posadili, přihlásili, a já nyní připomenu to, co stanoví náš jednací řád, který říká, že ve 14.30 hodin začnou se konat ústní interpelace, které trvají do 16.15 hodin. To jsou interpelace ústní.

Zopakuji dohodu, tak jak zněla z pátečního jednání, kdy jsme se shodli, že na dnešní jednací den bychom zařadili energetický zákon, sněmovní tisk 641, a jeho třetí čtení. To je ale věc, o které bychom nyní měli hlasovat, protože je nutné zařadit toto třetí čtení do pořadu schůze ve čtvrtek. Takže já tedy ještě zvoním a prosím, budeme hlasovat o tomto návrhu.

Na základě dohody budeme dnes jednat o sněmovním tisku 641 a nyní budeme hlasovat o jeho zařazení, jeho projednávání ve třetím čtení na dnešní schůzi. Věřím, že jste všichni připraveni k hlasování a budeme hlasovat o tomto návrhu.

Prosím, pan poslanec Vymětal. Prosím.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji. Já jenom, pane předsedo, myslím, že by bylo vhodné upřesnit, že budeme hlasovat nejen o tom, že budeme projednávat teď tento zákon, ale že Sněmovna souhlasí s tím, že dnes se bude hlasovat ve třetím čtení, protože je čtvrtek.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, souhlasím, takhle jsem to mínil, že budeme dnes hlasovat ve třetím čtení. O tom nyní rozhodneme.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 397. Přítomno 151 poslanců, pro hlasovalo 112, proti žádný, takže tento návrh byl přijat.

 

A protože máme ještě do interpelací čas, tak se chopíme tohoto vládního návrhu zákona.

 

74.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 458/2000 Sb.,
o podmínkách podnikání a výkonu státní správy v energetických odvětvích
a o změně některých zákonů (energetický zákon), ve znění pozdější předpisů
/sněmovní tisk 641/ - třetí čtení

 

Jsme ve třetím čtení, tak jak jsme si odhlasovali. U stolku zpravodajů by měl zaujmout místo ministr průmyslu a obchodu Milan Urban a také zpravodaj hospodářského výboru poslanec Oldřich Vojíř. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 641/3 a já bych měl otevřít rozpravu, což činím, ale písemné přihlášky do ní v této chvíli nemám.

Takže pokud se nikdo nehlásí, ptám se, kdo se hlásí do rozpravy ve třetím čtení. Hlásí se pan poslanec František Beneš do rozpravy. Takže prosím. Klid! (Zvonění.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP