(10.00 hodin)
(pokračuje Martínek)

Odstavec 2. Koncesionář, který není veřejným zadavatelem, je při uzavírání smluv na provedení stavebních prací se třetími osobami, u nichž předpokládaná cena předmětu smlouvy dosáhne nebo přesáhne finanční limit uvedený v § 14 odst. 3, povinen

a) oznámit úmysl uzavřít smlouvu prostřednictvím oznámení podle § 84 odst. 1; oznámení není třeba, pokud jsou splněny podmínky stanovené v § 27,

b) pro oznámení podle písmene a) použít formulář, který obsahuje identifikační údaje o koncesionáři, včetně osobních údajů v rozsahu uvedeném v § 29 odst. 3. Formulář dále obsahuje zejména informace o předmětu smlouvy, místo provedení stavebních prací, lhůtu pro předkládání žádostí o účast a kritéria pro výběr smluvního partnera; vzor formuláře, postup při jeho vyplnění a formy odeslání stanoví prováděcí právní předpis,

c) určit lhůtu pro doručení žádosti o účast v délce nejméně 37 dnů a lhůtu pro doručení nabídek v délce nejméně 40 dnů ode dne odeslání oznámení podle písmene a) nebo výzvy k účasti.

Odstavec 3. Pro účely odstavce 2 se za třetí osoby nepovažují dodavatelé, kteří vytvořili skupinu za účelem získání koncese, a k nim přidružené osoby. Úplný seznam členů skupiny dodavatelů a přidružených osob musí být obsažen v žádosti o účast v koncesním řízení. Dojde-li ke změnám ve složení skupiny nebo ve vztazích určujících postavení přidružených osob, jsou dodavatelé nebo přidružené osoby podle tohoto odstavce povinni seznam aktualizovat.

Hlava II. Podlimitní koncese na stavební práce a koncese na služby.

§ 71G odstavec 1: Veřejný zadavatel (je?) při udělování koncese na stavební práce, u nichž předpokládaná cena předmětu koncese přesáhne 2 miliony korun, avšak nedosáhne finančního limitu uvedeného v § 14 odst. 3, a při udělování koncese na služby, u nichž předpokládaná cena předmětu koncese dosáhne 2 miliony korun, povinen uveřejnit podle § 84 odstavec 1 oznámení o zahájení koncesního řízení s výzvou k podání žádosti o účast v tomto řízení. Pro obsah oznámení se použije přiměřeně § 71B odstavec 2.

Odstavec 2. Lhůta pro doručení žádosti o účast v koncesním řízení nesmí být kratší než 30 dnů. Lhůta počíná běžen dnem následujícím po dni uveřejnění oznámení o zahájení koncesního řízení.

Odstavec 3. Veřejný zadavatel je povinen v řízení podle odstavce 1 dodržet zásady stanovené v § 25 odstavec 1 větě druhé.

Dosavadní části čtvrtá až osmá se označují jako části pátá až devátá.

5. V § 110 se za slova "§ 68 odstavec 5," vkládají slova "§ 71B odstavec 3, § 71F odstavec 2 písmeno b),". Dosavadní článek 4 Účinnost se označí jako článek 5.

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já děkuji panu poslanci Martínkovi. Do podrobné rozpravy se přihlásil také pan poslanec Rozehnal.

 

Poslanec Aleš Rozehnal: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, chtěl bych poděkovat panu ministru Sobotkovi za odpovědi na mé otázky a chtěl bych podat jeden pozměňovací návrh, který se týká školních, vědeckých a muzejních sbírek, ve kterých jsou obsaženy diamanty. V řadě států, co jsem zjistil, které akceptovaly Kimberleyský protokol jsem nenašel nic podobného, že by byly školní nebo muzejní sbírky nuceny, se nějakým speciálním způsobem registrovat.

Proto tedy pozměňovací návrh: Za § 29 vložit nový § 29A, který včetně poznámky pod čarou 11a) zní:

§ 29A. Registraci podle § 27 až 29 nepodléhají diamanty evidované podle zvláštních předpisů. Poznámka pod čarou: § 9 a následující zákona č. 122/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, a § 2 vyhlášky č. 275/2000 Sb., kterou se provádí zákon č. 12/2000 Sb., o ochraně sbírek muzejní povahy.

Děkuji vám.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Kdo další se hlásí do podrobné rozpravy? Nikdo. V tom případě podrobnou rozpravu skončím.

Pokud už nechce něco říci ani ministr, ani zpravodaj, neslyšel jsem žádný návrh, o kterém bychom měli hlasovat. Prosím zpravodaje, aby to potvrdil.

 

Poslanec Miloš Melčák: Ano, pane předsedo, potvrzuji. Ještě jsem si to ověřoval u pana Ing. Rozehnala. Nedošlo k přeslechnutí, skutečně nepřečetl žádný návrh, o kterém by bylo potřeba hlasovat.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám, děkuji i panu ministrovi a zpravodaji a končím druhé čtení tohoto návrhu.

 

Druhým bodem programu schůze, tak jak jsme si jej schválili, je

 

2.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 586/1992 Sb.,
o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony
/sněmovní tisk 718/ - druhé čtení

 

I tento předložený návrh zákona by měl uvést ministr financí Bohuslav Sobotka. Prosím, máte slovo.

 

Ministr financí ČR Bohuslav Sobotka Děkuji, pane předsedo. Vážené poslankyně, vážení pánové, projednávání zákona o dani z příjmů není nikdy jednoduchou záležitostí a je vždy spojeno s podáváním velkého množství pozměňovacích návrhů. Chtěl bych při této příležitosti poděkovat rozpočtovému výboru za to, jakým způsobem se zhostil projednávání této novely, i vzhledem k množství pozměňovacích návrhů, které byly předmětem jednání rozpočtového výboru. Chtěl bych vyjádřit souhlas s těmi návrhy, které jsou součástí usnesení rozpočtového výboru.

Tolik v tuto chvíli, děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji za úvod. Návrh jsme v prvém čtení přikázali výboru rozpočtovému. Usnesení máte, sněmovní tisk 718/1. Prosím poslance Miroslava Kalouska, aby se ujal slova jako zpravodaj.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji za slovo. Pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, rozpočtový výbor svým usnesením č. 442 na 35. schůzi přijal řadu pozměňovacích návrhů, které vám navrhuje svým usnesením obsaženým ve sněmovním tisku 718/1. Je to usnesení, které bylo přijato po pečlivé úvaze a většinou hlasů rozpočtového výboru. Doporučuji toto usnesení k přijetí a doporučuji v závěrečném hlasování potom přijmout vládní návrh novely ve znění pozměňovacích návrhů rozpočtového výboru, čímž samozřejmě není dotčeno právo všech kolegů podávat pozměňovací návrhy v podrobné rozpravě druhého čtení ve Sněmovně. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane poslanče. Otevírám obecnou rozpravu, do které v této chvíli mám čtyři přihlášky - pana poslance Martina Kocourka, Jaroslava Gongola, pana poslance Janečka a pana poslance Mládka. Nyní jako první má slovo pan poslanec Martin Kocourek.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP