(12.00 hodin)
(pokračuje Ambrozek)

Stejně tak bych chtěl vyslovit podporu pozměňovacímu návrhu kolegy Petra D1 a D2, abych vyvrátil obavy, že by schválený alokační plán nebyl v plném rozsahu přidělen podnikům.

Souhlasím i s návrhy kolegy Teplíka C7 a C8, které odstraní možnou nejistotu podniků po dobu přechodného období, než jim budou vydány povolenky.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu ministru životního prostředí Liboru Ambrozkovi. Ptám se, zda pan zpravodaj má zájem o závěrečné slovo. Nemá.

Prosím tedy zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním sdělil stanovisko stejně jako pan ministr. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec František Pelc: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás seznámil s procedurou hlasování ve třetím čtení k pozměňovacím návrhům k vládnímu návrhu zákona o podmínkách obchodování s povolenkami na skleníkové plyny a o změně některých dalších zákonů. Dovoluji si vás požádat, abyste si před sebe vzali sněmovní tisk 781/2, kde najdete příslušné pozměňovací návrhy označeny.

Pro počáteční rámcovou informaci chci zdůraznit, že pod pozměňovacími návrhy ve skupině A najdete komplexní pozměňovací návrh výboru pro regionální rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí, pod písmenem B pozměňovací návrhy kolegy Schlinga, pod písmenem C pozměňovací návrhy kolegy Teplíka, pod písmenem D pozměňovací návrhy kolegy Petra, pod písmenem F pozměňovací návrhy kolegy Vymětala, pod písmenem G kolegy Hojdara.

Vzhledem k tomu, že se některé pozměňovací návrhy překrývají, tudíž vylučuje se jejich hlasování, prosím, abyste zvýšili pozornost, pokud o to máte zájem.

Navrhuji tento postup. Pozměňovací návrhy výboru pro regionální rozvoj, životní prostředí a veřejnou správu pod písmenem A hlasovat společně.

Druhý krok - hlasovat pozměňovací návrh B1 společně s B6 a B8. Tím je nehlasovatelný i pozměňovací návrh C9, který je identický s pozměňovacím návrhem B6.

Ve třetím kroku hlasovat o pozměňovacím návrhu B2. Tím je nehlasovatelný návrh pod písmenem C5 a G3, neboť jsou opět identické.

Ve čtvrtém kroku navrhuji hlasovat společně, protože jsou věcně propojeny body B3 a B5. Tím jsou nehlasovatelné pozměňovací návrhy pod písmenem G4 až G9.

V pátém kroku navrhuji hlasovat o pozměňovacím návrhu B4. Tím jsou nehlasovatelné C6 a G7.

V šestém kroku navrhuji hlasovat B7. Tím je nehlasovatelné G12, opět totožné.

V sedmém kroku navrhuji hlasovat pozměňovací návrh C1.

V osmém kroku hlasovat pozměňovací návrh C2. Tím je nehlasovatelné G1.

Dále navrhuji hlasovat G2. Tím je nehlasovatelný C3 a C4.

V dalším kroku hlasovat pozměňovací návrh C7. Tím je nehlasovatelný G10.

Dále navrhuji hlasovat C8. Tím je nehlasovatelný G11.

V dalším kroku navrhuji hlasovat společně pozměňovací návrhy kolegy Petra D1 a D2.

V dalších krocích navrhuji hlasovat postupně o jednotlivých pozměňovacích návrzích kolegy Zajíčka E1, E2. V případě přijetí by byl nehlasovatelný pozměňovací návrh F1 kolegy Vymětala. Dále hlasovat o bodu E3, E4 a F2 kolegy Vymětala. Tím bych považoval hlasování o pozměňovacích návrzích za vypořádané.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane zpravodaji, zeptám se jednotlivých navrhovatelů, jestli vnímají stejně kolizi jednotlivých návrhů. Pan kolega Vymětal a pan kolega Schling.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo. Domnívám se, že to, že řekl pan kolega, pokud budou přijaty pozměňovací návrhy E, že je nehlasovatelný můj návrh F1, ale je možno ho chápat jako pozměňovací návrh k návrhu E2. Byl bych rád hlasovat nejdříve o F1, potom o E2. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Čili před E2 hlasovat F1. To je připomínka kolegy Vymětala.

Pan poslanec Jaromír Schling. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jaromír Schling: Pane předsedající, dámy a pánové, jestli jsem správně slyšel, pan zpravodaj navrhoval hlasovat dohromady B1, B6 a B8. Já bych prosil B8 samostatně.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Čili B8 jako třetí rok. Souhlasí pan zpravodaj? (Ano.) Dobře. Má někdo ještě další připomínku? Nemá.

 

O proceduře hlasování rozhodneme v hlasování pořadové číslo 223. Kdo je pro tuto proceduru? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 223 z přítomných 181 pro 161, proti nikdo. Procedura hlasování tisku 781/2 byla schválena.

 

Prosím, pane zpravodaji, přednášejte jednotlivé pozměňovací návrhy.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP