(9.10 hodin)

Ministr zahraničí ČR Cyril Svoboda Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, dovoluji si navrhnout nový bod naší schůze na dnešní odpoledne. Názvem tohoto bodu je "Zpráva o průběhu prezidentských voleb na Ukrajině". Pokud jsou nějaké pevně zařazené body, nezáleží mi na pořadí, ale chtěl bych, aby to bylo dnes odpoledne. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Slovo má pan poslanec Miloš Titz, prosím.

 

Poslanec Miloš Titz: Vážená paní předsedající, milé kolegyně, vážení kolegové, dovolte prosím, abych vás požádal o vyřazení bodu 80, sněmovní tisk 804, upraveného programu, který zní "Informace o nasazení sil a prostředků Armády České republiky v zahraničních operacích za období leden - červen 2004". Odůvodnění je následující: Tento tisk nebyl ještě projednán ve výboru pro obranu a bezpečnost. Prosil bych o vyřazení tohoto bodu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Nyní se ještě hlásí pan ministr Karel Kühnl. Žádnou další přihlášku nemám, doufám, že jsem nikoho v sále nepřehlédla. Prosím, pane ministře.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, chtěl bych navrhnout pevné zařazení bodu 76 schváleného programu - Vládní návrh dalšího působení sil a prostředků Armády České republiky v zahraničních operacích v roce 2005, sněmovní tisk 757 - jako první bod po třetích čteních v pátek, pokud tam není zařazeno nic jiného.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám. Zeptám se, zda má nyní ještě někdo nějaký návrh, o kterém bychom mohli hlasovat? (Nikdo.) Pokud tomu tak není, rozhodneme o návrzích, které byly vzneseny.

Předtím oznámím ještě náhradní karty. Pan poslanec Miroslav Kalousek má náhradní kartu č. 12 a paní poslankyně Eva Nováková č. 19.

Prvním návrhem, který nám byl přednesen, byl návrh pana poslance Stanislava Fischera, který má dvě části. První navrhuje, abychom zařadili do svého programu nový bod, a to je projednání tisku 719 - dohoda s EUMETSAT - ve druhém čtení, a to na pátek první bod ráno. - Ale musím vás upozornit, pane poslanče, že v pátek podle jednacího řádu probíhají třetí čtení. Mohu vám navrhnout, abyste tak jako před chvílí pan ministr Karel Kühnl požádal o zařazení na pátek odpoledne a v tomto případě tedy jako druhý bod, protože pan poslanec Kühnl požádal o první bod. Lze to takto akceptovat? (Souhlas.) Ano, děkuji.

 

Hlasovali bychom o zařazení nového bodu, tedy projednání tisku 719, dohoda s EUMETSAT, a to se zařazením na pátek jako druhý bod po třetích čteních.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 35 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování s pořadovým číslem 35 z přítomných 171 pro 51, proti 6. Tento návrh nebyl přijat.

 

Druhý návrh se týkal dalšího nového bodu, tedy "zřízení vyšetřovací komise". Tento bod se ale váže k volbám. Pan poslanec Hojda zde přednesl návrh. Pane poslanče, poprosím vás, abyste zopakoval svůj návrh, protože v jednací síni byl v té chvíli, kdy jste jej četl, takový hluk, že jsem nebyla schopna rozumět, jakou souvislost má s návrhem pana poslance Fischera. (Hluk v sále.) Prosím o klid.

 

Poslanec Pavel Hojda: Navrhoval jsem, aby dva volební body, které jsou zařazeny na program jednání této schůze, body 69 a 70, byly zařazeny na pevnou dobu na dnes půl hodiny před polední přestávkou. Vzhledem k tomu, že volební komise navrhuje volbu tajnou, a aby se mohlo uskutečnit případné druhé kolo této volby, je zapotřebí, abychom volbu uskutečnili ještě dnes.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, ale to se týká pouze bodů 69 a 70. Myslela jsem, že jste byl nějak dohodnut s panem poslancem Fischerem ohledně jeho návrhu na zřízení vyšetřovací komise.

 

Poslanec Pavel Hojda: Tam jsem navrhoval, že před touto tajnou volbou by se mohlo jednat o ustavení vyšetřovací komise. Začali bychom bodem 68, potom 69 a 70, s tím, že by to mohla být tajná volba, pokud Sněmovna přijme návrh volební komise.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Jedná se tedy o to, že půl hodiny před polední pauzou by byly vyhlášeny lhůty k bodům 69 a 70 a také k bodu, který navrhl pan poslanec Fischer na zřízení vyšetřovací komise. Má někdo problém s tím, že budeme hlasovat v jednom hlasování o tomto návrhu? Nemá.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 36 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 36 z přítomných 184 pro 78, proti 16. Tento návrh nebyl přijat.

 

Můžeme přistoupit k dalšímu návrhu. Byl to návrh pana poslance Františka Beneše, který chce zařadit nový bod, tedy třetí čtení tisku 758, a to jako první bod dnes ráno, s důvodem, že ve druhém čtení nebyly předloženy žádné pozměňující návrhy, ani návrhy, o kterých by bylo možno hlasovat, a žádá tedy, aby se tento bod stal dnešním první bodem ve třetím čtení.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 37, které zahajuji, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 37 z přítomných 184 pro 167, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní je zde návrh pana poslance Ladislava Skopala, který navrhuje zařadit třetí čtení tisku 754 jako druhý bod v pátek ráno.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 38. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 38 z přítomných 185 pro 152, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní je zde návrh pana ministra Cyrila Svobody, který navrhuje zařadit nový bod, a tímto bodem je "Zpráva o průběhu prezidentských voleb na Ukrajině", a navrhuje jeho zařazení na dnes odpoledne jako třetí bod.

Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 39. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování s pořadovým číslem 39 z přítomných 186 pro 87, proti 30. Tento návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP