(12.50 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Slyšeli jste výklad předsedy volební komise a já nyní otevírám rozpravu k tomu, co zde bylo řečeno. Hlásí se někdo do rozpravy? Pokud se ovšem nikdo nehlásí, tak pomalu svolávám poslance a rozpravu končím, protože zřejmě nikdo nenamítá nic proti tomu, co jste navrhl.

Pane předsedo, řekněte tedy, jak budeme dále postupovat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Měli bychom hlasovat o návrhu volební komise na tajné hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Doufám, že se všichni už dostavili. Prosím, aby se dostavili všichni, kteří mají zájem zúčastnit se tohoto hlasování, které se týká návrhu na jmenování člena kontrolní rady Grantové agentury České republiky. Slyšeli jsme návrh předsedy volební komise, abychom nejdříve hlasovali o tom, že to bude hlasování tajné.

Mám tady návrh na vaše odhlášení, takže vás všechny odhlašuji, a prosím ty, kteří se chtějí zúčastnit, aby se znovu všichni přihlásili.

Takže první hlasování bude hlasování o návrhu volební komise, aby hlasování bylo tajné.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, abychom hlasovali tajně, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 139. Přítomno bylo 136 poslanců, pro hlasovalo 100, proti 11. Takže návrh na to, aby hlasování bylo tajné, byl přijat, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní prosím, pane předsedo, abyste přerušil projednávání tohoto bodu a otevřel další bod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Přerušuji projednávání tohoto bodu. Dalším bodem je bod číslo

 

70.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu České republiky
pro podporu a rozvoj české kinematografie

 

Prosím pane předsedo, abyste uvedl i tento bod.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Dne 31. ledna letošního roku rezignoval na své členství v této radě pan Jiří Svoboda a dne 31. října letošního roku skončilo volební období dalšího člena rady panu Janu Schusterovi. V současné době jsou tedy v této radě neobsazena místa dvou členů.

Dne 9. listopadu t. r. předložil ministr kultury návrh kandidátů na volbu dvou členů této rady, a to Michal Bregant, Jessica Horváthová, Otakar Kosek, Alena Müllerová, Radek Pernica a Jan Šuster. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům 23. listopadu.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou, která je i technicky připravena.

Nově zvoleným členům započne jejich tříleté funkční období dnem volby.

Pane předsedo, můžete otevřít rozpravu k navrženým kandidátům a ke způsobu volby.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To určitě mohu. Otevírám rozpravu jak k tomu postupu, který jste tady vysvětlil, tak k navrženým kandidátům. Kdo se hlásí do obecné rozpravy? Pokud se nehlásí nikdo, tak rozpravu končím a prosím, jaký bude další postup.

 

Poslanec Pavel Hojda: Musíme opět hlasovat o návrhu volební komise na volbu volební komise na volbu tajnou.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže znovu zazněl návrh - hlasovat tajně o tomto návrhu na volbu členů Rady Státního fondu pro podporu rozvoje české kinematografie.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, aby tato volba proběhla tajně, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 140. Přítomno bylo 140 poslanců, pro hlasovalo 119, proti 6. Takže i tento návrh na tajnou volbu byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo, a prosím, abyste přerušil projednávání i tohoto bodu, a vyhlašuji konání tajných voleb s tím, že hlasovací lístky budou vydávány do 13.10 hodin.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže hlasovací lístky budou vydávány do 13.10. Přerušuji bod voleb, zahajuji hlasování.

Potom, prosím, přejdeme do polední přestávky. A upozorňuji, že po polední pauze, v čase, který říká jednací řád, začnou interpelace na premiéra. To je tuším ve 14.30. Takže ve 14.30 hodin, tentokrát tuším v přímém přenosu, interpelace na premiéra.

 

(Jednání přerušeno ve 12.56 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP