(12.40 hodin)

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové. Dovolte i mně jménem poslaneckého klubu ODS překvapit Poslaneckou sněmovnu, tak jako to učinil můj předřečník, byť stanoviskem opačným, tj. tím, že poslanci ODS tento návrh zákona, tak jako už mnohokrát v jednání této Sněmovny, nepodpoří.

Při té příležitosti mi dovolte vzpomenout jednoho projednávání z nedávné minulosti, kdy návrh na zřízení registračních pokladen tehdy připodepsal i poslanec Unie svobody pan poslanec Korbel. Tehdy tady v Poslanecké sněmovně na mikrofon dnešní i tehdejší poslanec Unie svobody a dnešní ministr Kühnl uvedl, že žádá svého kolegu o stažení podpisu k tomuto zákonu, neboť - cituji: snad jediným motivem pana poslance Korbela pro podporu takového návrhu by mohlo být heslo a jeho naplnění - "Socialisté všech stran, spojte se!". Vzhledem k tomu, že z předchozího vystoupení předsedy poslaneckého klubu KSČM je zřejmé, že se tak úspěšně děje, chtěl bych se zeptat pana ministra Kühnla a ostatních poslanců Unie svobody, proč u toho asistují i oni. (Potlesk části sálu.)

Ve druhé části mého vystoupení mi dovolte jenom krátce reagovat na zajímavé vystoupení předsedy rozpočtového výboru a předsedy KDU-ČSL, které by se mohlo jmenovat ručení půjčky, téma v této Sněmovně v poslední době velmi běžné. To, že KDU-ČSL, jak jsem z jeho vystoupení vyrozuměl, vyobchodovala podporu tomuto jinak nesmyslnému návrhu za slib neboli za ručení, že nebudou podpořena ještě nesmyslnější majetková přiznání, má totiž charakter špatně zajištěné půjčky. (Potlesk části sálu.) Viz včerejší diskuse o jiné špatně zajištěné půjčce.

Proto mi dovolte, abych jménem poslaneckého klubu ODS tady slíbil, a to s garancí, že poslanci ODS v příštím volebním období v jednom ze svých prvních návrhů navrhnou a v plném rozsahu podpoří návrh na zrušení tohoto návrhu zákona.

Děkuji za pozornost. (Potlesk části sálu.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Já se domnívám, že nyní můžeme skutečně přistoupit k hlasování o celém zákonu. Dívám se na pana zpravodaje - je tomu tak.

Vyčerpali jsme všechna hlasování, já tedy přečtu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o registračních pokladnách podle sněmovního tisku 644 ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 80 z přítomných 187 poslanců pro návrh hlasovalo 129, proti 53. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodajovi. Kolegyně a kolegové, nyní vyhlašuji polední přestávku do 14.30 hodin s tím, že členy organizačního výboru upozorňuji, že za deset minut začne jednání organizačního výboru. Přeji dobrou chuť.

Ještě si dovoluji upozornit, že odpoledne budeme začínat projednáváním pevně zařazeného bodu, je to zákon o zaměstnanosti, tisk 877, a poté budeme pokračovat v druhých čteních zákonů.

 

(Jednání přerušeno ve 12.46 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP