(9.20 hodin)
(pokračuje Langer)

Nyní zahajuji projednávání bodu č. 93, kterým je sněmovní tisk 596.

 

93.
Vládní návrh zákona o ochraně některých služeb v oblasti rozhlasového
a televizního vysílání a služeb informační společnosti
/sněmovní tisk 596/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr kultury Pavel Dostál a zpravodaj výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu poslanec Petr Pleva. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 596/4.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se hlásí pan zpravodaj. Prosím.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, chtěl bych vás jen upozornit na komplexní pozměňovací návrh kolegy Karla Sehoře. Tento komplexní pozměňovací návrh nemění podstatu toho zákona, pouze terminologicky, termínově sjednocuje tento zákon s již přijatým zákonem o elektronických komunikacích. Aby byla jistota, že všechny pojmy budou vykládány stejně, apeluji na vás, abyste tento pozměňovací návrh přijali. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kdo další se hlásí do rozpravy? Pan ministr Dostál.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, pokud se týká tohoto zákona, myslím si, že vše podstatné bylo řečeno v prvním a druhém čtení. Já bych vás také žádal o podporu při schválení tohoto zákona a doporučuji hlasovat pro pozměňovací návrh kolegy Sehoře.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Kdo další se hlásí do rozpravy? Nevidím žádnou přihlášku, rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování. Poprosím pana zpravodaje, aby přednášel jednotlivé návrhy a před hlasováním se k nim on i pan ministr vyjádřil.

 

Poslanec Petr Pleva: Pokud nebude námitek proti postupu, který navrhnu, nechal bych hlasovat o celém pozměňovacím návrhu B, to znamená B1 až B5, a potom o pozměňovacím návrhu pod bodem A, to znamená A1, A2 až A4.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Takže dvě hlasování. (Posl. Pleva: Dvě hlasování.) Námitku nevidím. Vidím. Pan poslanec Sehoř.

 

Poslanec Karel Sehoř: Já nemám vůbec žádnou námitku, jenom bych to chtěl ujasnit, aby bylo jasné, že B2 jenom upřesňuje A2, čili nejdou proti sobě, můžou se hlasovat tak, jak navrhl pan poslanec Pleva. Pak jde ještě o to, že jsme se dohodli na tom, že účinnost bude od 1. května, tudíž zase ty dva pozměňovací návrhy nejdou proti sobě. To je důležité říci.

 

Poslanec Petr Pleva: Ano, já jsem napřed chtěl hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem B, protože ony legislativně technicky upravují návrhy pod písmenem A, takže potom písmeno A bude ve znění B.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Prosím stanovisko k pozměňovacímu návrhu pod písmenem B. (Stanoviska zpravodaje i ministra souhlasná.) Souhlasná stanoviska.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 234. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 177 pro návrh 135, proti nikdo. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o bodu A s tím, že bod A4 je vlastně pozměňovací návrh k bodu B1, takže ta účinnost bude od 1. května.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Takže platí, že bodem B jsme pozměnili A a A budeme teď měnit B.

 

Poslanec Petr Pleva: Ne, ono je to skutečně složitější. Body B3, B4, B5 i B2 měnily A1, 2, 3 a bod A4 mění bod B1. Proto jsem o tom nechal hlasovat v tomto pořadí.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře. Já myslím, že to je naprosto srozumitelné. Prosím stanoviska. (Obě stanoviska souhlasná.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 235. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 pro návrh 169, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Přednesu návrh usnesení, kterým rozhodneme o celém návrhu zákona: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o ochraně některých služeb v oblasti rozhlasového a televizního vysílání a služeb informační společnosti, podle sněmovního tisku 596, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování číslo 236. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 pro návrh 175, proti 1. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu zpravodaji i panu ministrovi.

 

Zahajuji projednávání bodu č. 97, kterým je

 

97.
Vládní návrh zákona o opatřeních k ochraně před škodami
působenými tabákovými výrobky, alkoholem a návykovými látkami
a o změně souvisejících zákonů
/sněmovní tisk 265/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala paní ministryně zdravotnictví, zpravodajka výboru pro sociální politiku a zdravotnictví kolegyně Talmanová. Obdrželi jste sněmovní tisk 265/7, který obsahuje jednak návrh na zamítnutí, jednak pozměňovací návrhy.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP