(Jednání pokračovalo ve 14.35 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, přeji vám dobré odpoledne. Pauza byla přesně do 14.35 hodin, takže bychom měli zahájit odpolední jednání Sněmovny s programem, který jsme si schválili. Schválili jsme si na odpolední jednání tři body. Ale ještě předtím bych požádal předsedu volební komise pana poslance Pavla Hojdu, aby nás v úvodu seznámil s výsledky voleb, pak se pustíme do programu.

Prosím, pane předsedo, máte v této chvíli slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, dovolte, abych vás nejprve seznámil s výsledky volby členů Rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie (bod 110).

Počet vydaných hlasovacích lístků 167, počet odevzdaných hlasovacích lístků 147, neodevzdáno tedy 20. Pro pana Tomáše Baldýnského bylo 90 hlasů, pro paní Janu Dudkovou 2 hlasy, pro pana Jana Lukeše 86 hlasů, pro pana Jiřího Pittermanna a Tomáše Tintěru nehlasoval nikdo.

V prvním kole byli tedy zvoleni členy Rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie Tomáš Baldýnský a Jan Lukeš.

 

Nyní dovolte, abych vás seznámil s volbou předsedy a členů dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu (bod 109).

Počet vydaných hlasovacích lístků 167, odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 156, neodevzdáno tedy 11. Pro pana Jiřího Papeže odevzdáno 60 hlasů, pro pana Jiřího Hanuše 20 hlasů, pro Miloslava Kučeru 41 hlasů, pro Dagmar Mocovou 60 hlasů, pro Josefa Šenfelda 69 hlasů. V prvním kole nebyl zvolen nikdo. Do druhého kola postupují kandidát na předsedu rady Jiří Papež a kandidáti na člena rady Jiří Hanuš, Miloslav Kučera, Dagmar Mocová a Josef Šenfeld.

Druhé kolo se může uskutečnit příští týden. Volební komise navrhuje, aby se uskutečnilo ve středu, a začátkem třetího jednacího týdne bychom navrhli, v kterou hodinu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám, pane předsedo. Pokračovat tedy budeme příští týden. A nyní se snad můžeme pustit do programu, který jsme si schválili na odpoledne. Máme tady tři body zpráv, body 133, 115 a 150.

Prvním bodem je

 

133.
Zpráva Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o přípravě a průběhu
digitalizace v oblasti rozhlasového a televizního vysílání
za období od 1. ledna 2004 do 31. prosince 2004
/sněmovní tisk 872/

 

Hlásí se pan poslanec Petr Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, vždycky bývalo zvykem, že zde předseda rady mohl vystoupit, aby obhájil zprávu, takže prosím, abychom mu to hlasováním umožnili.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Byl tady návrh, aby předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání mohl svou zprávu obhájit. Je tu návrh, o kterém budeme hlasovat. Je zde návrh na odhlášení, takže vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili.

Návrh pana poslance Plevy zněl - umožnit předsedovi Rady pro rozhlasové a televizní vysílání obhájit svou zprávu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, umožnit to panu předsedovi, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 427 bylo přítomno 88 poslanců, pro hlasovalo 85, proti jediný. Návrh byl přijat. V rozpravě bych pak umožnil panu předsedovi vystoupit.

 

Zprávu rady, o které budeme jednat, si vyžádala Poslanecká sněmovna svým usnesením č. 1438 z 39. schůze dne 17. prosince 2004. Vyžádanou zprávu pak projednala stálá komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Toto usnesení máte jako sněmovní tisky 872/1 a 872/2. Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu usnesení nepředložil.

Nejdříve bych poprosil zpravodajku stálé komise paní poslankyni Ivanu Levou, aby nás nejdříve ona informovala o jednání komise a přednesla možná také návrh na usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, paní poslankyně, máte slovo jako první.

 

Poslankyně Ivana Levá: Vážený pane předsedo, vážené dámy, vážení pánové. Zprávu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání o přípravě a průběhu digitalizace v oblasti rozhlasového a televizního vysílání za období od 1. ledna 2004 do 31. prosince 2004, uvedenou v tisku 872, projednala stálá komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Stálá komise přijala usnesení, kterým za prvé doporučuje Poslanecké sněmovně vyslovit nesouhlas se zprávou uvedenou v tisku 872, za druhé doporučuje Poslanecké sněmovně přijmout toto usnesení: Poslanecká sněmovna žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání, aby se do přijetí novely zákona č. 231/2000 Sb., o rozhlasovém a televizním vysílání a o změně dalších zákonů, zdržela všech nevratných kroků v oblasti digitalizace zejména tím, že neudělí televizní nebo rozhlasové licence s platností delší než do roku 2007.

To je vše.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP