(16.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Tuto zprávu má předložit ministr spravedlnosti o tom, jaký je stav konkursu těchto bytových družstev. Navrhoval přednést, předložit příští čtvrtek jako první bod dopoledne, tedy ráno. Takže zpráva o stavu průběhu konkursu těchto družstev příští čtvrtek jako první bod ráno.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 30, přítomno 180, pro hlasovalo 114, proti 9. Tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Hojdar navrhoval vyřadit bod 162, ale pak v podstatě z této schůze bod 240, 242 a 256. Bod 162, to je senátní návrh zákona o mírovém využívání jaderné energie, bod 240, to jsou informace o pojišťování vývozních úvěrových rizik, 242 - informace o podpořeném financování za první pololetí 2005, a 256 je návrh rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2006. De facto toto všechno vyřazujeme z pořadu schůze, takže tyto body: 162, 240, 242 a 256.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto bodů z této schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 31, přítomno 179, pro 148, proti 5. Návrh pana poslance Hojdara byl přijat.

 

Další je pan poslanec Marek Benda, který navrhuje vyřadit body 18, 19 a příslušná třetí čtení, 91, 92. To jsou body - zákon o rovném zacházení a v souvislosti antidiskriminačního zákona. Nejdřív prosím hlasujeme o vyřazení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení těchto dvou zákonů, který se týkají antidiskriminačního zákona, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 32, přítomno 176, pro 105, proti 26, takže vlastně návrh na vyřazení byl přijat, tyto body byly vyřazeny, hlasování může pokračovat.

 

Vojtěch Filip - vyřazení bodu 57, to je zákon o loteriích.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu číslo 57 - loterie, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 33, přítomno 177, pro vyřazení hlasovalo 111, proti 49. Tento návrh na vyřazení zákona byl přijat.

 

Pan poslanec Janeček - tisk 932, omezení tabákových výrobků, zařadit za pevně zařazené body v prvních čteních. (Neklid v jednacím sále.)

Pan poslanec Kraus se hlásí o slovo? Ne. (Probíhá kontrola hlasování.)

Pochopil jsem, že probíhá ještě kontrola předchozího hlasování. O slovo se hlásí pan poslanec Kraus.

 

Poslanec Michal Kraus: Pane předsedo, teď jsem se dozvěděl s překvapením, že ač bylo mým zájmem hlasovat proti tomuto bodu, na sjetině mám ano. Takže zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Jedná se o ten bod, který jsme právě hlasovali, to jsou loterie, hlasování pořadové číslo 33, to byl ten návrh Vojtěcha Filipa. Námitka se týká vyřazení bodu 57, návrhu Vojtěcha Filipa, zákon o loteriích. O námitce k tomuto hlasování budeme teď hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku zpochybňující hlasování o bodu 57, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 34, přítomných 179, proti hlasovalo 99, proti 42. Námitka byla přijata.

 

Nyní bychom měli opakovat to hlasování. Ještě jednou prosím o pozornost, aby všichni věděli, o čem hlasujeme. Všechny vás odhlašuji, prosím, abyste se všichni přihlásili.

 

A budeme znovu hlasovat o bodu 57, což je zákon o loteriích a jiných podobných hrách, je to návrh pana poslance Filipa na vyřazení tohoto zákona z pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto návrhu zákona z pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 35, přítomno 176, pro hlasovalo 92, proti 53. Takže i tento návrh byl přijat.

 

Zřejmě ale ještě proběhne kontrola. (Probíhá kontrola hlasování.)

 

Pokračujeme návrhem pana poslance Janečka zařadit nový bod, je to tisk 932, omezení tabákových výrobků, zařadit ho jako první bod za pevně zařazené body v prvních čteních.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, aby se tisk 932, omezení tabákových výrobků, zařadil nově za pevně zařazené body v prvních čteních, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 36, přítomno 178, pro 31, proti 49. Návrh přijat nebyl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP