(10.10 hodin)
(pokračuje Páralová)

Návrh C1 jde nad rámec požadavků směrnice 2002/14 a ve svém důsledku může vést v souvislosti s kolektivním vyjednáváním k ukládání dalších povinností zaměstnavatelům. Současně navrhovanou úpravu považuji za dostatečnou, která i splňuje požadavky směrnice, a naopak bod C2 pana poslance Grospiče je v rozporu se smyslem ustanovení článku šest směrnice.

A nyní bych si dovolila navrhnout vám postup hlasování. Budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích tak, jak jsou uvedeny, čili nejprve o pozměňovacím návrhu výboru pod písmenem A, potom o pozměňovacím návrhu pana poslance Koudelky pod písmenem B jako o celku, dále budeme hlasovat o návrhu C1 pana poslance Grospiče a posléze o návrhu C2 pana poslance Grospiče. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, čeká nás tedy včetně závěrečného hlasování podle této procedury pět hlasování a já se nejprve zeptám, zda má někdo námitku proti vznesenému návrhu na postup při hlasování.

 

Námitku nevidím, proto o tomto návrhu na proceduru rozhodneme v hlasování pořadové číslo 104, které zahajuji, a táži se, kdo souhlasí s tím, abychom se touto procedurou řídili. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 104. Z přítomných 176 pro 109, proti 22. Proceduru, tak jak ji navrhla paní zpravodajka Alena Páralová, jsme schválili.

 

Můžeme tedy přistoupit k hlasování podle jednotlivých bodů. Já prosím zároveň o uvedení stanoviska jak pana ministra, tak paní zpravodajky.

Prosím nejprve první návrh. Jedná se o hlasování o bodu A. (Zpravodajka: Doporučuji. Ministr: Doporučuji.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 105. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 105, přítomno 176, pro 164, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Budeme hlasovat o návrhu B jako o celku, jestli jsem tomu rozuměla dobře. Stanoviska prosím.

 

Poslankyně Alena Páralová: Stanovisko zpravodaje je neutrální.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vzhledem k tomu, že se jedná o zcela jiný zákon a zcela jinou věc, než řeší původní zákon, neutrální, spíše negativní.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 106. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 106, přítomno 176, pro 70, proti 62. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme hlasovat o návrhu C1. Prosím stanoviska.

 

Poslankyně Alena Páralová: Stanovisko zpravodaje je záporné. (Ministr: Neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 107. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování s číslem 107 skončilo, přítomno 176, pro 45, proti 73. Tento návrh nebyl přijat.

 

Návrh C2.

 

Poslankyně Alena Páralová: Stanovisko zpravodaje je záporné.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vzhledem k rozporu se směrnicí - záporné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 108. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 108 skončilo, přítomno 176, pro 40, proti 123. Návrh nebyl přijat.

 

Pokud se nemýlím, můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

Dovolte mi, abych přednesla návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 549/1991 Sb., o soudních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1001, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Prosím stanoviska k zákonu jako celku. (Zpravodajka: Záporné. Ministr: Doporučuji.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 109. Kdo je pro návrh zákona? Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 109, z přítomných 176 pro 125, proti 47. Návrh byl přijat a konstatuji, že s návrhem zákona Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi a děkuji také paní zpravodajce Aleně Páralové.

 

Nyní nás čeká projednávání bodu

 

59.
Vládní návrh zákona o ověřování shody opisu nebo kopie s listinou
a o ověřování pravosti podpisu a o změně některých zákonů (zákon o ověřování)
/sněmovní tisk 876/ - třetí čtení

 

Prosím nyní ke stolku zpravodajů ministra vnitra Františka Bublana, za zpravodaje pana kolegu Tomáše Hasila. Pozměňovací návrhy jsme obdrželi jako sněmovní tisk 876/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, proto se ptám na přihlášky z místa. Žádnou takovou přihlášku nevidím, proto končím rozpravu a poprosím pana zpravodaje, aby se ujal své role, navrhl nám postup při hlasování a provedl nás také tímto hlasováním.

 

Poslanec Tomáš Hasil: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, ve třetím čtení zákona o ověřování shody opisu nebo kopie s listinou a o ověřování pravosti podpisu a o změně některých zákonů navrhuji zvolit tuto hlasovací proceduru:

1. Hlasovat o legislativně technických změnách, které jsou směrovány k pozměňovacím návrhům výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Máte je v tisku s označením 876/2 pod písmenem B.

2. Hlasovat o pozměňovacích návrzích výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, které máte pod písmenem A téhož tisku, s tím, že bychom hlasovali o všech návrzích tohoto výboru naráz.

3. Jednotlivě hlasovat o návrzích pana poslance Ludvíka Hovorky s tím, že v návrhu číslo C2 by v přípravě přijetí návrhu výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí muselo dojít k legislativně technické úpravě, kdy by se navrhovaný odstavec d) pana poslance Hovorky stal automaticky odstavcem c).

4. Na konec hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Děkuji vám za tuto proceduru a zeptám se, zda má někdo námitku proti takto navrženému postupu hlasování. Pan kolega Hovorka má slovo. (Domluva poslance Hovorky se zpravodajem mimo mikrofon.) Vyjasněno vše? (Ano.) Není námitka? Není.

 

Schválíme navrženou proceduru v hlasování s pořadovým číslem 110. Táži se, kdo s takto navrženou procedurou hlasování souhlasí. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 110, z přítomných 174 pro 124, proti nikdo.

 

Proceduru jsme schválili, a já tedy prosím pana zpravodaje o první návrh a zároveň o stanoviska jak pana ministra, tak pana zpravodaje.

První návrhem bude hlasování o legislativně technických.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP