(12.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 452 z přítomných 176 pro hlasovalo 126, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Walter Bartoš: Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Tomáše Kvapila pod písmenem E1. Stanovisko zpravodaje je negativní. (Navrhovatelka má stanovisko negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 453 z přítomných 175 pro hlasovalo 65, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Walter Bartoš: Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Kvapila pod písmenem E2. Stanovisko zpravodaje je výrazně negativní s deseti vykřičníky proti. (Navrhovatelka má stanovisko neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 454 z přítomných 175 pro návrh 26, proti 129. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Walter Bartoš: Tím pádem je nehlasovatelný návrh pana poslance Kvapila pod písmenem E3.

Přistoupili bychom k hlasování o návrhu paní poslankyně Ivany Levé pod písmenem G1. Stanovisko zpravodaje je záporné. (Navrhovatelka má stanovisko záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 455 z přítomných 175 pro hlasovalo 52, proti 70. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Walter Bartoš: V tom případě nemůže být hlasovatelný ani návrh G2 paní poslankyně Levé. S tím jsme se vyrovnali.

Nyní budeme hlasovat o návrhu pod písmeny H1, H2, I1 a I2 - zkráceně řečeno: Krill-Böhnisch. Stanovisko zpravodaje je neutrální, spíše negativní. (Navrhovatelka má stanovisko záporné.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 456 z přítomných 175 pro hlasovalo 15, proti 76. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Walter Bartoš: Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Petra Bratského, který je skryt pod písmenem J1. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Navrhovatelka má stanovisko kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 457 z přítomných 175 pro hlasovalo 154, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Walter Bartoš: Nyní bychom hlasovali o návrhu K1 poslance Zdeňka Koudelky. Stanovisko zpravodaje je negativní. (Navrhovatelka má stanovisko neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 458 z přítomných 175 pro bylo 15, proti 82. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Walter Bartoš: Vážená paní místopředsedkyně, zdá se, že jsme se vyrovnali se všemi pozměňovacími návrhy, které byly předneseny, a můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Michaely Šojdrové, Eduarda Zemana, Evy Novákové, Karla Kratochvíleho, Miloše Máši, Břetislava Petra, Robina Böhnische a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon číslo 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 949, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 459 z přítomných 174 pro hlasovalo 170, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní navrhovatelce i panu poslanci Bartošovi. Končím projednávání tohoto bodu.

 

Kolegyně a kolegové, máme před sebou ještě dvě třetí čtení. Nyní budeme projednávat bod 85 a poté, jak jsme se domluvili, jako poslední bod v bloku třetích čtení bude projednáván bod 231, tedy služební poměr příslušníků. Poté budou vyhlášeny volby a polední přestávka.

 

Nyní bod

 

85.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 127/2005 Sb.,
o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů
(zákon o elektronických komunikacích), a zákon č. 154/1994 Sb.,
o Bezpečnostní informační službě, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 960/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr vnitra pan František Bublan a zpravodaj výboru pro obranu a bezpečnost pan poslanec Antonín Seďa. Obdrželi jste sněmovní tisk 960/2, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Rozpravu tedy končím.

Poprosím pana zpravodaje. Nejdříve budeme hlasovat o návrhu, který padl ve druhém čtení, o návrhu na zamítnutí. Poté nás pan zpravodaj seznámí s dalším postupem. Pokusím se přivolat všechny, kteří chtějí hlasovat o návrhu.

Pan zpravodaj.

 

Poslanec Antonín Seďa: Děkuji, paní předsedající. Jak jste správně řekla, ve druhém čtení byl podán návrh na zamítnutí tohoto návrhu zákona, který podal poslanec Klas. V případě, že toto zamítnutí návrhu zákona neprojde, navrhuji následující proceduru hlasování.

Nejprve by se hlasovalo o pozměňovacích návrzích poslance Sedi uvedených pod písmenem B1, a to v celku. Dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu B3. (V sále je neskutečný hluk.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane poslanče, já vás přeruším a poprosím všechny, aby se ztišili, usadili se do svých poslaneckých lavic, abychom se navzájem slyšeli. Nyní jsme seznamováni s procedurou, podle které budeme postupovat při hlasování o pozměňovacích návrzích. Je velmi nezbytné a důležité, abychom se navzájem slyšeli. Takže ještě jednou prosím, abyste všichni, kteří máte potřebu hovořit, odešli za dveře. Prosím.

 

Poslanec Antonín Seďa: Dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pod písmenem B3, který je pozměňovacím návrhem k pozměňovacímu návrhu obsaženému v usnesení výboru pro obranu a bezpečnost uvedenému pod písmenem A2. Dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu poslance Bílého, který je uveden pod písmenem C. Upozorňuji, že tento pozměňovací návrh je v kolizi s pozměňovacím návrhem výboru pro obranu a bezpečnost uvedeným v bodě A3. Pokud by tento pozměňovací návrh nebyl přijat, hlasovali bychom o pozměňovacích návrzích obsažených v usnesení výboru pro obranu a bezpečnost, o všech bodech v celku. V případě, že by byl přijat pozměňovací návrh pod písmenem C, nehlasovali bychom o písmenu A3. Posledním bodem hlasování by byl návrh poslance Sedi uvedený pod bodem B2. Potom by následovalo hlasování o zákonu jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Je mojí povinností se zeptat, zda má někdo výhrady k tomuto navrženému postupu. Jestliže nemá nikdo výhrady, nenechám proceduru schvalovat hlasováním, protože se mi zdá, že není příliš složitá.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP