Začátek schůze Poslanecké sněmovny
1. listopadu 2005 ve 14.45 hodin

Přítomno: 162 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně a poslanci, zahajuji 50. schůzi Poslanecké sněmovny a přeji vám příjemné odpoledne. Prosím, abyste se dostavili do jednacího sálu.

Tuto schůzi jsem svolal podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 51 poslanců. Pozvánka vám byla rozdána prostřednictvím poslaneckých klubů ve středu 26. října tohoto roku.

Prosím, abyste se nyní přihlásili identifikačními kartami a eventuálně mi znovu oznámili, kdo má náhradní kartu nebo žádá o její vydání.

 

Přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili paní poslankyni Ludmilu Brynychovou a pana poslance Jaroslava Krákoru. Má někdo jiný návrh? Pokud ne, můžeme přistoupit k hlasování o tomto návrhu na ověřovatele.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 1. Přítomno 120 poslanců, pro hlasovalo 115, proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme ověřovateli 50. schůze Poslanecké sněmovny určili poslankyni Ludmilu Brynychovou a poslance Jaroslava Krákoru.

 

Nyní můžeme přistoupit ke stanovení pořadu 50. schůze. Návrh máte uveden na pozvánce. Připomínám, že podle § 54 odst. 7 zákona o jednacím řádu rozhodne Sněmovna pouze o pořadu uvedeném v žádosti. Nelze tedy navrhnout žádnou změnu ani žádné doplnění pořadu. Rovněž nelze nijak rozšiřovat schválený pořad.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP