(15.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Další návrh pana poslance Krákory se týká bodů 33 a 34. Jsou to zákony o nemocenském a tyto dva body navrhuje jako první dva body odpoledního jednání ve čtvrtek… Ne, pardon. Pátý a šestý bod - čtvrtek 24. listopadu. Body 33 a 34 jako pátý a šestý bod ve čtvrtek 24. listopadu. A ta třetí čtení dejme jako první možné pevně zařazené body dopoledního jednání 30. listopadu. Takto snad by to šlo.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 13, přítomno 186, pro hlasovalo 82, proti hlasovalo 5. Tento návrh nebyl přijat.

 

Vyčkejme prosím kontroly. (Probíhá kontrola hlasování.) Prosím, pan ministr Sobotka.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Pane předsedo, vážené poslankyně, vážení poslanci, já bych se chtěl omluvit za to, že budu muset zpochybnit hlasování, ale hlasoval jsem pro, a na sjetině je uveden křížek. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je tu námitka proti hlasování vznesená panem poslancem Sobotkou. Budeme tedy hlasovat o námitce pana poslance Sobotky.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 14, přítomno 187, pro hlasovalo 121, proti 7.

 

Námitka byla přijata a my budeme toto poslední hlasování opakovat. Já mám informaci, že 5. a 6. je údajně zbytečné, tam prý nic není - ve čtvrtek 24., údajně. Takže můžeme zařadit body 33 a 34, to jsou zákony o nemocenské, můžeme je zařadit jako první a druhý bod na čtvrtek 24. Ale prosím, pan poslanec Krákora může mít jiný názor. (Poslanec Krákora se o slovo nehlásí.) Je to v pořádku? Ano, je to tak, není tam nic.

 

Takže čtvrtek 24. a jednalo by se o první a druhý bod programu. Jedná se o body 33 a 34, a pak následně třetí čtení 165 a 166 zařadit jako body dopoledního jednání 30. 11. za eventuální pevné body, pokud tam jsou nějaké. Budeme toto hlasování o bodech 33 a 34 opakovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit to takto, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 15, přítomno 187, pro hlasovalo 91, proti 10. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Já prosím, protože vidím, že je zájem, aby proběhla kontrola tohoto hlasování a my mohli pokračovat dále. (Probíhá kontrola hlasování.) Jak je to s kontrolou hlasování? (Nejsou námitky.) Pokračujeme dál.

 

Prosím dále. Je to pořád návrh pana poslance Krákory. Jedná se o body 32, 35 a 36. Připomenu, že jsou to zákony o sociálně-právní ochraně dětí, o sociální podpoře a sociálním zabezpečení. Tyto tři body - 32, 35, 36 - je tu návrh zařadit na čtvrtek 24. listopadu jako první tři body dopoledního jednání. Je to tak? Třetí čtení pak se navrhují zařadit jako 3., 4. a 5. bod dopoledního programu ve středu 30. listopadu. Takže 32, 35, 36. Přečetl jsem zařazení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 16, přítomno 187, pro hlasovalo 126, proti 5. Tento návrh byl přijat.

 

Další návrh pana poslance Krákory se týkal bodu číslo 20. Je to vydání zákona o veřejných neziskových ústavních zdravotnických zařízeních. Tento bod byl navržen na 29. listopadu jako třetí bod odpoledne. Takto budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod na 29. listopadu jako třetí bod odpoledne, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 17, přítomno 186, pro hlasovalo 121, proti 14. Tento návrh byl přijat.

 

Pak je tady bod 44 a opět pan poslanec Krákora. Týká se to návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti veřejného zdravotního pojištění. Je to tisk 1150. Tento bod 44 navrhuje pan poslanec Krákora projednat jako čtvrtý bod ve čtvrtek 24. 11. dopoledne. Lze takto? (Ano.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 18, přítomno 184, pro hlasovalo 122, proti 9. Tento návrh byl přijat.

 

Tím jsme se vypořádali s návrhy pana poslance Krákory a můžeme pokročit k panu poslanci Evženu Snítilému.

 

Pan poslanec Snítilý navrhuje přeřazení bodů 37, 38, 39 a 40, to jsou návrhy zákona o územním plánování, stavebním řádu, odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku a zákona o jednostranném zvyšování nájemného z bytu - tyto čtyři body, 37, 38, 39 a 40, na úterý 6. prosince a pak třetí čtení po uplynutí příslušné lhůty. Tyto čtyři body na úterý 6. prosince jako 1., 2., 3. a 4. bod. Je to jasné.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit takto, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 19, přítomno 185, pro hlasovalo 162, proti 1. Tento návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP