(10.00 hodin)
(pokračuje Páralová)

Za třetí bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pana poslance Ludvíka Hovorky. Ovšem upozorňuji na to, že pokud projdou pozměňovací návrhy pana poslance Kaly, je komplexní návrh pana poslance Hovorky nehlasovatelný. Nakonec bychom hlasovali o návrhu B5, který se týká účinnosti.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Kdo se hlásí k proceduře? Pan kolega Hovorka.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně a kolegové, dovolil bych si požádat, aby se nejdříve hlasovalo o mém komplexním pozměňovacím návrhu. Děkuji.

 

Poslankyně Alena Páralová: Já si myslím, že můžeme panu poslanci Hovorkovi vyhovět. Takže za prvé budeme hlasovat o jeho komplexním pozměňovacím návrhu, za druhé o návrhu paní poslankyně Dundáčkové a za třetí o návrzích pana poslance Kaly, tak jak jsem říkala. Nakonec bychom hlasovali o účinnosti pod bodem B5.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ještě paní kolegyně Dundáčková.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Pane předsedající, paní zpravodajko, já respektuji, že pan poslanec Hovorka podal komplexní pozměňovací návrh, nicméně si myslím, že tak jak jste navrhovala poprvé hlasovací proceduru, byla logičtější, protože pozměňovací návrh, který jsem podala já, předpokládá, že když jeden odborový svaz projeví takovou vůli, může uzavřít smlouvu samostatně. Všichni ostatní předpokládají, že dojde buď ke vzájemné dohodě, nebo dojde k většinovému hlasování. Myslím si, že bychom měli postupovat v určité logice věci. Buď od mého pozměňovacího návrhu přes návrh pana poslance Kaly k pozměňovacímu návrhu pana poslance Hovorky, nebo v zásadě obráceně, ale měli bychom zachovat určitou logiku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan Kapoun jako předkladatel.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Já bych osobně podpořil proceduru, kterou navrhla zpravodajka výboru, protože si myslím, že má logiku, kromě bodu A5 (?), který ona stejně navrhuje, aby se o něm hlasovalo samostatně, to znamená účinnost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kolegyně a kolegové, vyhlašuji přestávku do 10.05 hodin. Prosím paní zpravodajku a zástupce navrhovatelů a ty z vás, kteří měli připomínky k proceduře, aby využili tří minut k dohodě nad procedurou.

(Přestávka v trvání tří minut.)

Kolegyně a kolegové, skončila krátká přestávka na poradu související se stanovením procedury projednávání hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Prosím všechny kolegy a kolegyně, aby zaujali svá místa pod pohrůžkou, že budou přeřazeni v pořadí přihlášených při projednávání návrhu státního rozpočtu. Poprosím předsedu poslaneckého klubu ČSSD poslance Krause, zda by nemohl své kolegy rozptýlit ve smyslu prostoru. Poprosím kolegu Plevu, zda by se mohl vrátit na své místo, kolegy Lachnita a Krilla.

Prosím paní zpravodajku, aby nás seznámila s procedurou, jak se vypořádat s procedurou.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP