(11.50 hodin)

Poslankyně Eva Dundáčková: Tím jsme vyčerpali všechny hlasovací návrhy, protože další legislativně technické nepadly. Jen prosím o půlminutovou přestávku před konečným hlasováním pro poradu s paní navrhovatelkou. (Velký ruch a neklid v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Nevyhlašuji nějakou přestávku, ale půl minuty jistě všichni rádi vyčkáme v lavicích, aby se paní zpravodajka spolu s paní navrhovatelkou mohly poradit před závěrečným hlasováním.

Paní zpravodajka má slovo. Pak přednesu návrh usnesení.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Můžeme přistoupit k závěrečnému hlasování, paní předsedající.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Přednesu tedy návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Zuzky Rujbrové, Miloslava Kaly a dalších na vydání zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 941, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 114 z přítomných 180 pro návrh hlasovalo 104, proti 49. Tento návrh zákona byl přijat.

 

Děkuji paní navrhovatelce i paní zpravodajce.

 

Dalším bodem, který budeme projednávat, je bod

 

132.
Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 944/ - třetí čtení

 

Vítám mezi námi náměstka primátora hlavního města Prahy pana Rudolfa Blažka. Prosím, aby zaujal sobě dobře známé místo u stolku zpravodajů, a totéž aby učinil pan zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Miroslav Svoboda. Obdrželi jste sněmovní tisk 944/3, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu, do které nemám písemnou přihlášku, ale pan zpravodaj se zřejmě hlásí do rozpravy. Není tomu tak. Jestliže tomu tak není, tak dáme prostor panu poslanci Kvapilovi, který se do rozpravy hlásí.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Vážená paní předsedající, chtěl bych požádat Sněmovnu, aby souhlasila se stažením mého pozměňovacího návrhu k tomuto tisku, který je uveden pod písmenem B. Důvodem k tomu je, že tato úprava byla přijata v rámci novely zákona o dani z příjmů, kterou Sněmovna na své mimořádné schůzi zhruba před třemi týdny už schválila. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Není tomu tak, rozpravu končím.

 

Nyní přistoupíme hned k hlasování o návrhu pana poslance Tomáše Kvapila, který žádá Sněmovnu, aby vyslovila souhlas se zpětvzetím jeho pozměňovacího návrhu.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto postupem souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 115 z přítomných 181 pro hlasovalo 152, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Ptám se pana navrhovatele i pana zpravodaje, zda chtějí využít svého práva závěrečného slova. Není tomu tak, takže nyní přistoupíme k hlasování. Poprosím pana zpravodaje, aby nás hlasováním provedl. Nejdříve tedy budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí. (Velký hluk v sále. Hloučky poslanců hlasitě diskutují.)

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Přesně tak. Paní předsedající, vážené kolegyně, kolegové, vážená vládo, dovolte, abych vás seznámil s usnesením rozpočtového výboru ze 47. schůze ze dne 7. září 2005 k návrhu zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, tisk 944.

Po úvodním slově zástupce předkladatele náměstka primátora hlavního města Prahy Rudolfa Blažka, zpravodajské zprávě poslance Miroslava Svobody a po rozpravě rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu:

1. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, zamítla;

2. zmocňuje zpravodaje, aby s tímto usnesením seznámil.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Poprosím všechny kolegy, aby rozpustili hloučky, aby se usadili do svých poslaneckých lavic. Budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí právě projednávaného návrhu zákona. Dovolím si vás ještě všechny přivolat a upozornit na to, že budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 116 z přítomných 180 pro návrh na zamítnutí hlasovalo 107 poslanců, proti bylo 56. Návrh na zamítnutí byl přijat.

 

Končím tedy projednávání tohoto bodu. Děkuji panu navrhovateli i zpravodaji.

 

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat, je bod

 

133.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony na úseku cestovních dokladů
/sněmovní tisk 1068/ - třetí čtení

 

Prosím, aby své místo u stolku zpravodajů zaujal ministr vnitra pan František Bublan a zpravodaj výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí pan poslanec Tomáš Hasil. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 1068/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo do rozpravy hlásí z místa. Protože nikoho nevidím, rozpravu končím.

Je mojí povinností se zeptat pana ministra i pana zpravodaje, zda chtějí vystoupit se svým závěrečným slovem. Není tomu tak. Přistoupíme tedy k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby se tohoto úkolu ujal.

 

Poslanec Tomáš Hasil: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, máme před sebou hlasování k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony na úseku cestovních dokladů. Pozměňovací návrhy jsou obsaženy ve sněmovním tisku 1068/2.

Dovoluji si vám navrhnout tuto proceduru hlasování. Nejdříve bychom se zabývali pozměňovacími návrhy, které jsou obsaženy v usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí pod číslem 300 ze dne 2. září 2005. Za prvé navrhuji samostatně hlasovat o bodu 13 tohoto usnesení. Za druhé hlasovat o všech ostatních, tedy bodech 1 až 15 s výjimkou bodu 13, společně.

Třetí hlasování bude o pozměňovacích návrzích pod písmenem B poslance Tomáše Kladívka. Navrhuji hlasovat o všech třech bodech současně.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP