(14.10 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Sněmovna to hlasováním posoudí.

Další bude návrh pana poslance Jaroslava Krákory. Opět apeluji, aby bylo jasně řečeno zdůvodnění toho, proč bod chceme pevně zařazovat. Prosím pana poslance Krákoru.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi přeřadit bod č. 20, sněmovní tisk 810, na pátek 9. 12. 2005 po obědě jako pevně zařazený první bod. Důvodem je, že se zpracovává další komplexní pozměňovací návrh a posudek Legislativní rady vlády. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím pana poslance Tomáše Hasila o zdůvodnění pevného zařazení.

 

Poslanec Tomáš Hasil: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi navrhnout přeřazení bodu 92, který je zařazen jako osmý nebo devátý bod dnešního jednání. Je to sněmovní tisk 1017 - návrh Libereckého kraje. Navrhuji přeřazení na čtvrtek 8. 12. jako třetí bod, tedy po dvou pevně zařazených bodech. Důvodem je to, že je pravděpodobné, že by se dnes bod nedostal na projednávání a předkladatel, hejtman Libereckého kraje, by sem přijížděl a zase odjížděl.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Rozumím tomu, chápu to. Tedy čtvrtek 8. 12. po pevně zařazených bodech. Důvodu rozumím.

Ladislav Skopal měl myslím další návrh.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Pane předsedající, dámy a pánové, nemám návrh, ale došlo k chybě. Minulý týden v úterý jsem zde přednášel zařazení nového bodu. Mám zde stenozáznam, kdy jsem řekl, že žádám o zařazení nového bodu odvolání předsedy a členů dozorčí rady Pozemkového fondu. Zjistil jsem, že v programu je jen odvolání členů dozorčí rady. Žádám tudíž o opravu. Myslím si, že je to správně, protože stenozáznam jasně říká, aby tam bylo odvolání předsedy a členů dozorčí rady Pozemkového fondu. Nejedná se o zařazení nového bodu, pouze o úpravu. Kdo má pochybnosti, ať se podívá do stenozáznamu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Domnívám se, že to není na hlasování. Jestliže se to dá doložit stenozáznamem, je to pro každého k dispozici, aby se přesvědčil, jak to bylo řečeno, a pak se to musí vzít v úvahu. Není třeba podle mne o tom hlasovat; co pan poslanec sdělil, je zkontrolovatelné.

Ještě jsem viděl paní poslankyni Šojdrovou.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Vážený pane předsedo, dovolte, abych navrhla pevné zařazení bodu č. 99, což je tisk 1032, návrh Zlínského kraje na novelu vodního zákona. Navrhuji jeho pevné zařazení na středu 14. prosince jako první bod odpoledního jednání. Domnívám se, že jsme zatím na středu 14. prosince žádné body na odpolední jednání pevně nezařazovali. Pokud by tam již byl nějaký bod pevně zařazen, tak po pevně zařazených bodech.

Zdůvodnění je jednoznačné: z důvodu přítomnosti zástupce Zlínského kraje, tedy navrhovatele, který by měl mít možnost se na jednání dostavit. Děkuji za vstřícnost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Středa 14. prosince první bod odpoledního jednání, chápu to.

Ještě se hlásí pan poslanec Skopal ke svému bodu.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Omlouvám se, že jsem načetl bod předsedy a členů, ale organizační výbor mě teď upozornil, že Sněmovna volí členy dozorčí rady Pozemkového fondu a tito členové si volí předsedu. Je to moje chyba a organizačnímu výboru se tím omlouvám.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Údaj ze stena byl sice pravdivý, ale pracovat se s tím nedá. Myslím si, že je to všem jasné, nic se neděje.

Prosím paní poslankyni Konečnou.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Vážené kolegyně a kolegové, dovolte, abych vás požádala o pevné zařazení bodu č. 27. Jedná se o zákon o registrovaném partnerství a o změně souvisejících zákonů, sněmovní tisk 969. Jménem předkladatelů vás žádám, abychom tento bod pevně zařadili na středu 7. prosince za dosud pevně zařazené body, to znamená v tuto chvíli za bod 13. Je to především z toho důvodu, že zpravodajka tohoto sněmovního tisku paní kolegyně Rujbrová byla omluvena na nejbližší dny. Myslím si, že je důležité, aby zpravodajka při projednávání tohoto tisku byla. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Středa 7. prosince za třináctý bod - zpravodajka byla omluvena.

Chce ještě někdo navrhnout změnu programu? Pokud ne, budeme hlasovat návrhy, které jsme vyslechli. Učiním to, co jsem avizoval, požádám vás, abychom hlasovali ne o všech návrzích - u návrhů krajů, a kde nebude přítomna zpravodajka, to chápu, důvody jsou jednoznačně, ale u dalších budeme hlasovat. Jedná se o to, zda je zdůvodnění dostatečné na to, abychom bod pevně zařadili.

První návrh je návrh pana poslance Ladislava Urbana. Týká se bodu 88, to je poslanecký návrh, změna energetického zákona, změna zákona o podmínkách podnikání a výkonu státní správy v energetických odvětvích. Byl návrh, aby tento bod byl pevně zařazen na středu 7. prosince. Nejdříve vás nechám hlasovat o tom, zda vidíte důvody tak závažné, abychom tento bod pevně zařadili.

 

Budeme hlasovat o pevném zařazení tohoto bodu. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 152 z přítomných 162 pro 49, proti 47. Tento návrh nebyl přijat.

 

Sdělím, že paní poslankyně Konečná má náhradní kartu č. 8.

 

Další návrh je pana poslance Jaroslava Krákory. Návrh se týkal bodu č. 20, to je vydání zákona o veřejných neziskových ústavních zdravotnických zařízeních, tisk 810. Návrh pana poslance byl zdůvodněn tím, že se připravuje komplexní pozměňovací návrh a čeká se stanovisko Legislativní rady vlády.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. - pouze pro to, abychom ho pevně zařadili. Kdo je proti tomu, aby se hlasovalo o pevném zařazení?

V hlasování pořadové číslo 153 z přítomných 168 pro hlasovalo 91, proti 39. Návrh hlasovat o pevném zařazení byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP