(15.50 hodin)
(pokračuje Zgarba)

A poslední připomínka. Jen bych chtěl sdělit, že pan předseda dozorčí rady Drda byl na zasedání prezidia Pozemkového fondu, kde byl přijat mimořádný režim, a po neschválení oficiálního bodu, který byl předložen prezidiem, působil aktivně, nejenom verbálně, ale předkládal návrhy při jednání prezidia tak, aby byl režim schválen - v tom mimořádném režimu.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Pan poslanec Oldřich Vojíř.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Já myslím, že kdyby si toto pan exministr odpustil, tak jsme mohli ukončit tu diskusi. Já děkuji za to, že stávající ministr je připraven kývnout na to, že tento bod přerušíme. Ale jednu věc si neodpustím.

Já i kolega Kraus právě ve zmiňovaném Fondu národního majetku chodíme do jednání prezidia, a kdybychom tam předkládali cokoli, tak prezidium je natolik svébytné, že se rozhodne, že buď naši myšlenku nebo námět si osvojí a pak schválí, anebo neosvojí a neschválí. Takže jestli mi chce pan exministr sdělit, že stávající, respektive dnes odvolané prezidium nebylo svébytné, tak je to velmi nepříjemná situace. A on stál v čele tohoto prezidia. (Ojedinělý potlesk.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, vyhovuji žádosti pana poslance Vojíře, přerušuji projednávání tohoto bodu. Zatím nebudu určovat, kdy bude ten bod pokračovat, protože se nám ten program trošku zhustil.

Poslední, kdo na dnešní schůzi vystoupí bude pan poslanec Jan Mládek.

 

Ministr zemědělství ČR Jan Mládek Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já tady chci teď vystoupit v úplně jiné věci. Vzhledem k tomu, že jsem byl jmenován ministrem zemědělství, rozhodl jsem se, že dnešním dnem složím poslanecký mandát, abych se mohl věnovat své práci ministra. Chtěl bych všem přítomným zde poděkovat za spolupráci. Pevně doufám, že ta spolupráce bude pokračovat i nadále. To je všechno. Byl jsem i rád poslancem. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu nyní už ne poslanci, ale ministru Mládkovi. Koriguji své předchozí prohlášení a vyhlašuji přestávku. Čili bod pokračuje a vyhlašuji přestávku pro jednání klubu Občanské demokratické strany. Sejdeme se v úterý ve 14.00 hodin.

 

(Jednání skončilo v 15.53 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP