(14.20 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Tak je to možné, podle mne je možno to zařadit jako první bod na jednání odpoledne, tam žádný, jak slyším, pevně zařazený bod není. Můžeme se tedy takto dohodnout?

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Ano, tedy jako první, druhý a třetí pevně zařazený bod odpoledne.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. (Po upozornění místopředsedů:) Přesněji jako první, druhý a třetí po pevně zařazených bodech, tedy fakticky jako pátý, šestý a sedmý bod, protože tam už jsou čtyři pevně zařazené. Dobře.

Prosím dalšího, to je pana poslance Skopala, prosím také o zdůvodnění dalšího pevného zařazení.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Samozřejmě, pane předsedo. Žádal bych o zařazení druhého čtení bodu č. 23, to je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání.

Jedná se mi o to, že v současné době běží již výběrové řízení na digitální vysílání a v červnu má být mezinárodní konference, která bude vůbec rozhodovat o kmitočtech digitálního vysílání, a pokud to nestihneme, tak Česká republika bude ve velkých problémech, protože nebude schopna dokladovat, na základě čeho požaduje určité kmitočty. Je tudíž potřeba, abychom tento bod projednali.

Já bych požádal - a teď jsem trochu zmaten vystoupením pana ministra Kühnla, protože já, pokud vím, tak na zítřek odpoledne jsou čtyři pevně zařazené body, takže samozřejmě žádám po pevně zařazených bodech - (Předseda Zaorálek: Takže jako osmý bod?) Ano, jako osmý bod v tomto případě, aby byl zařazen tento bod, s tím, že až se organizační odbor vypořádá s tím, jak je to pevně zařazeno, tak tedy po pevně zařazených bodech v rámci dojednání.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, tedy jako pevně zařazený osmý bod. Tak.

A nyní prosím pana poslance Kapouna, jako dalšího, prosím také o zdůvodnění pevného zařazení.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Vážený pane předsedo - (předsedající žádá o klid v sále) - kolegyně a kolegové, já bych prosil o to, aby byl zařazen bod 181, to je tisk č. 1141, jako první bod v pátek.

Chci to zdůvodnit tím, že Státní fond dopravní infrastruktury se nemohl dříve projednávat, dokud nebyl projednán státní rozpočet a schválen, protože zasahoval do zdrojů Státního fondu dopravní infrastruktury. V případě, že by byly podány pozměňovací návrhy, které by měly za následek, že by se znovu musel projednávat státní fond, protože rozpočet je vyrovnaný, nebyl by čas ho schválit, a není možné ho do konce roku neschválit, pak by musela být asi svolána mimořádná schůze.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže první bod v pátek? Pane poslanče, jako první bod odpoledne? Ještě jednou prosím.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Já si myslím, že by to tak mohlo být, protože nevím, kolik je v pátek třetích čtení, vím ale, že jich není mnoho, takže si myslím, že by to mohl být první bod před třetími čteními. Ono je to v podstatě ale také třetí čtení, akorát že se to nedá projednat v pořadí, musíme počkat na rozpočet.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, takže budeme to hlasovat jako první bod pevně zařazený dopoledne v pátek, před jinými třetími čteními.

Nyní prosím pana poslance Koníčka, připraví se pan poslanec Hašek.

 

Poslanec František Koníček: Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já těmi vystoupeními, která tady měli moji předřečníci, zjišťuji, že se změnila pořadí na středu zítra odpoledne. Poprosil bych tedy o zařazení bodů 11, 12 a 13 - tisky 1062, 1063 a 1065, zákon o životním a existenčním minimu, pomoc v hmotné nouzi a zákony související - na středu odpoledne, a to jako devátý, desátý a jedenáctý pevně zařazený bod po bloku třetích čtení. Dále jsou to body č. 14 a 15 - tisky 1102 a 1103, zákon o sociálních službách a zákony doprovodné, související - jako body 13 a 14 pevně zařazené zítra odpoledne po ukončení bloku třetích čtení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Počkejte, 13 a 14 - říkáte a 13 a 14, má to být spíše 12 a 13.

 

Poslanec František Koníček: Ano, omlouvám se, 12 a 13.

A vzhledem k tomu, že si myslím, že tam už nebude možno ve středu nic projednávat, tak poslední navrhovaná změna je u bodů 30, 31 a 32. Jedná se o tisky 995/1, zákon o sociálně-právní ochraně dětí, dále tisk 1005/2, zákon o nemocenském pojištění, a zákon 1006/2, související zákony s tímto zákonem, jež navrhuji jako první pevně zařazené body ve čtvrtek odpoledne po ukončení interpelací.

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, ale to zdůvodnění jsme neslyšeli.

 

Poslanec František Koníček: U toho bloku všech těch sociálních zákonů se jedná o to, že jsou to velmi důležité zákony, které byly původně plánovány na první a druhý týden druhého čtení, tak aby bylo možno projednat třetí čtení ještě na této schůzi. Vzhledem k tomu, že došlo k přesunům, je vlastně zařazení druhých čtení na tento týden prakticky jedinou možností, jak druhá čtení projednat a zároveň ještě naplánovat třetí čtení na tuto schůzi.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, to byly původně pevně zařazené body.

Nyní prosím pana poslance Vymětala, který chce k tomuto něco říci.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji, pane předsedo. Já jsem nechtěl běhat za vámi, ale pan kolega si nevšiml, že zítra odpoledne jsou jako první body odpoledne zařazeny body 11, 12 a 13, tak nechápu, proč je chce znovu zařazovat na konec zítřejšího odpoledne. Už je má pevně zařazeny.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím, pane poslanče, vyjasněme to tedy.

 

Poslanec František Koníček: Ano, děkuji panu kolegu Vymětalovi. Došlo tady k chybě, původně jsem myslel, že body, které tady byly minulý týden, že všechny padají. Omlouvám se tedy.

Takže body 9, 10 a 11 zůstávají tak, jak byly naplánovány, jako jedna, dva, tři, a to pořadí v tom, jak jsem říkal ve středu odpoledne, se o tři body posune.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, to znamená, že ty body tedy už jsou zařazeny.

 

Poslanec František Koníček: Ano, jsou pevně zařazeny.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: A týká se to všech pěti, i těch 14 a 15?

 

Poslanec František Koníček: Ty by se posunuly v tom pořadí o tři body.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zařazeny jsou tedy pouze body 11, 12 a 13.

 

Poslanec František Koníček: Zůstávají zařazeny jako jedna, dva, tři body 11, 12 a 13. Poté jsou body, které tady byly zařazeny panem ministrem Kühnlem, a posléze pan kolega poslanec Skopal, a poté pak následují ty body 14 a 15, které byly původně jako 13 a 14, a měly by být tedy teď jako body 9 a 10.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, tak to mi půjdete ještě vysvětlit.

A co body 30, 31 a 32?

 

Poslanec František Koníček: Tam není žádná změna, ve čtvrtek zůstávají po ukončení interpelací.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To navrhujete, aby se odhlasovalo? (Ano.) - Ještě bych prosil, kdybyste na chvilku přišel ke mně.

A prosím nyní pana poslance Ostrého.

 

Poslanec Vlastimil Ostrý: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych také přednesl procedurální návrh na pevné zařazení bodů, a to na čtvrtek, 8. 12. Navrhuji pevně zařadit body 28, 46, 47, 48 a 49. Děkuji vám. (Předsedající: A proč?)

Ano, a to z důvodu toho, že pan ministr bude v pátek mimo Českou republiku a na zítřek už je tolik pevně zařazených bodů, že se to nestihne projednat. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To bylo tedy na čtvrtek 8. 12. po interpelacích.

Prosím nyní pana poslance Haška.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP