(9.40 hodin)
(pokračuje Filip)

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 643. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 643 z přítomných 183 pro 93, proti 52. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Ještě počkám na kontrolu výsledku hlasování. (Velký neklid ve sále.) Než dojde ke kontrole, pan poslanec Kováčik. - Až po kontrole, dobře.

Pan poslanec Miroslav Grebeníček. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Miroslav Grebeníček: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, jak se tu a tam stává každému z nás, a vy připouštíte, že jsem byl proti tomu zákonu, ale teď mě upozornili kolegové, že je tam písmenko A. Neodpovídá to mým představám. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vzhledem k tomu, že šlo o rozdíl jednoho jediného hlasu, bez rozpravy zahájím hlasování pořadové číslo 644. Ptám se, kdo souhlasí s námitkou proti výsledku hlasování. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 644. Z přítomných 184 pro 158, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy opakovat závěrečné hlasování. Ptám se Sněmovny, jestli trvá na tom, abych přečetl závěrečný návrh. Myslím, že není potřeba. Všichni jsme ho slyšeli.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 645. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 645 z přítomných 183 poslanců pro 91, proti 62. Návrh nebyl přijat.

 

Počkám ještě na kontrolu výsledku hlasování podle elektronického záznamu vzhledem k tomu, že jde o těsný výsledek. Zatím pan ministr.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Radko Martínek Jenom bych pro pořádek chtěl říci, že v hlasování 639 tam mám ne, a hlasoval jsem ano. Ale nezpochybňuji dílčí hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Tam nejde o změnu výsledku. To je pro stenozáznam stanovisko pana ministra Martínka.

Hlásí se pan místopředseda vlády a poslanec Bohuslav Sobotka. Prosím, pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane předsedající, vážené poslankyně, vážení poslanci, chtěl bych zpochybnit výsledek hlasování, neboť jsem hlasoval, ale na sjetině nejsem uveden, takže tam došlo asi k nějakému selhání hlasovacího zařízení. Chtěl bych tedy požádat o opakování hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Bez rozpravy zase vzhledem k těsnému výsledku zahájím hlasování o tom, kdo souhlasí s námitkou proti zápisu o výsledku hlasování, kterou přednesl pan místopředseda vlády a poslanec Bohuslav Sobotka. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 646 z přítomných 183 pro 135, proti 5. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o závěrečném návrhu, o přijetí antidiskriminačního zákona, a to v hlasování pořadové číslo 647, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 647 z přítomných 183 pro 93, proti 64. Návrh byl přijat, pokud výsledek zápisu bude shodný s vaším úmyslem a vaším hlasováním.

 

Předpokládám, že se projevují ještě důsledky série hlasování o státním rozpočtu, kdy jsme museli na deset minut přerušit jednání, abychom uvedli hlasovacího zařízení do náležitého technického stavu.

Prosím, pane poslanče, máte slovo. Předseda klubu KSČM.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Nebudu zpochybňovat hlasování. Pane předsedající, paní a pánové, vzhledem k vývoji a výsledkům při hlasování o tomto zákoně se poslanecký klub před dalším zákonem potřebuje velmi nutně poradit, ale nezdržíme dlouho. Žádám o přestávku na poradu klubu KSČM v délce půl hodiny.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vyhlásím přestávku do 10.15 hodin. Ale nejdřív celé Sněmovně oznámím, že konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

(Jednání přerušeno v 9.46 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP