(10.00 hodin)
(pokračuje Langer)

Budeme opakovat hlasování o pozměňovacím návrhu C5.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 864. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 pro návrh 99, proti 40. Rybáři zvítězili. Návrh byl přijat.

 

Že by dočasně zvítězili? (Probíhá kontrola hlasování.) Námitka není. Platí vítězství rybářů. Další návrh.

 

Poslanec Josef Řihák: Nyní bychom hlasovali pozměňovací návrh pana kolegy Kučery pod písmenem D. Stanovisko záporné. (Ministr stanovisko záporné.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 865. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 178 pro návrh 46, proti 54. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Řihák: Pane předsedající, odhlasovali jsme všechny pozměňovací návrhy a můžeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je námitka? Není.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 154/2000 Sb., o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat a o změně některých souvisejících zákonů (plemenářský zákon), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, podle sněmovního tisku 1058, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 866. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 179 pro návrh 122, proti 47. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona jsme vyslovili souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodajovi.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

240.
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 219/1999 Sb., o ozbrojených silách
České republiky, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 1072/3/ - vrácený Senátem

 

Senát vrátil návrh zákona s pozměňovacími návrhy. Jeho usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 1072/4. Vítám mezi námi pana senátora Jiřího Pospíšila.

Prosím, aby se za navrhovatele k usnesení Senátu a k předloženým pozměňovacím návrhům vyjádřil nejprve pan ministr obrany Karel Kühnl, po něm pan zpravodaj a posléze pan senátor.

 

Ministr obrany ČR Karel Kühnl Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, protože zákon byl už několikrát ve Sněmovně projednáván, totiž ve třech čteních, byl schválen Sněmovnou velkou většinou, dovolím si vynechat jeho celkový popis a pouze informuji o tom, že Senát vrátil tuto předlohu bez toho, že by jakýmkoliv způsobem zasahoval do znění schváleného Poslaneckou sněmovnou, pouze přiřadil k této novele novelu dalšího zákona. Novela sama obsahuje novelizaci tří zákonů, a to zákona celního. Je to novela vlastně legislativně technická, která reaguje na určité legislativní problémy vznikající odsunováním účinnosti zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů.

Doporučuji schválení zákona ve znění vráceném Senátem.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane ministře. Chci se zeptat, zda se k předloženým pozměňovacím návrhům Senátu hodlá vyjádřit zpravodaj výboru pro obranu a bezpečnost kolega Pavel Hönig. Ne.

Otevírám rozpravu. Připomínám, že podle § 97 odst. 6 zákona o jednacím řádu při novém projednávání návrhu zákona nejsou přípustné pozměňovací návrhy. Otevírám rozpravu. Uděluji slovo jako prvnímu panu senátorovi Pospíšilovi.

 

Senátor Jiří Pospíšil: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, jak tady už řekl pan ministr, tak pravděpodobně bych vás nezatěžoval tímto návrhem zákona, Senát by ho nevracel, pokud by šlo pouze o původní zákon o ozbrojených silách České republiky. Ale k tomuto zákonu Senát připojil drobnou změnu zákona č. 187/2004 Sb., kterým se mění celní zákon. K tomuto řešení přistoupil Senát s vědomím, že jde svým způsobem o záchranářskou reakci na vzniklou skrumáž z několika zákonů, a to v časové tísni. Jak tato skrumáž vznikla, vám nemusím vysvětlovat, všichni jste to zažili.

Já si dovolím odvolat se na informaci, kterou jsem vám nechal rozdat na lavice. V případě nepřijetí hrozí legislativní problémy právě se služebním poměrem celníků. Proto vám doporučuji, abyste tento zákon přijali v tom znění, jak jsme vám ho zaslali.

Myslím si, že to je asi tak všechno, co k tomu musím říci. Děkuji za vstřícný přístup.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane senátore. Kdo se hlásí do rozpravy? Nevidím žádnou přihlášku, rozpravu končím.

Přistoupíme k hlasování podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí následujícího usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců. Odhlašuji vás.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 219/1999 Sb., o ozbrojených silách České republiky, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 1072/3, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 1072/4."

Prosím, abyste se všichni zaregistrovali svými identifikačními kartami, neboť jsem vás odhlásil.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 867. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 168 pro návrh 163, proti nikdo. Konstatuji, že jsme návrh zákona ve znění schváleném Senátem přijali.

 

Děkuji panu senátorovi i panu ministrovi. Tím končím projednávání tohoto bodu.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

208.
Rozhodnutí vlády o přeletech a průjezdech ozbrojených sil jiných států
přes území České republiky v roce 2006
/sněmovní tisk 1186/

 

Předložený materiál odůvodní ministr obrany Karel Kühnl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP