(12.50 hodin)
(pokračuje Plachý)

V tomto bloku bychom nejprve hlasovali k § 31, kterým se zavádí dozor Ministerstva financí, čili hlasovali bychom nejprve o pozměňovacím návrhu A48, nebude-li přijat, pak o pozměňovacím návrhu D, nebude-li přijat, pak o pozměňovacím návrhu B47. Následovalo by hlasování o pozměňovacím návrhu A27. Pokud ten bude přijat, budou nehlasovatelné B26 a C7. Další hlasování by se týkalo pozměňovacích návrhů A39, A40, které bychom hlasovali společně. Pokud budou přijaty, budou nehlasovatelné B38 a B39. Dále budeme hlasovat o A45, pokud bude přijat, budou nehlasovatelné B44, C10 a C11. Páté hlasování by bylo hlasováním o A46, v případě přijetí budou nehlasovatelné B45, C12 a C13. Posledním z tohoto bloku by bylo hlasování o pozměňovacím návrhu C5. Pokud ten bude přijat, budou nehlasovatelné pozměňovací návrhy A10 a B9.

Ve druhém bloku bychom hlasovali o všech pozměňovacích návrzích z usnesení hospodářského výboru, které byly zařazeny do jednotlivého hlasování. Zatím se jedná jenom o dva pozměňovací návrhy. Je to pozměňovací návrh A4. Pokud bude přijat, bude nehlasovatelný B3, a pak pozměňovací návrh A9, který, pokud bude přijat, nebude hlasovatelný B8.

Ve třetím bloku bychom hlasovali o všech zbývajících pozměňovacích návrzích uvedených v usnesení hospodářského výboru pod písmenem A kromě těch, o kterých již bylo hlasováno. Jedná se o pozměňovací návrhy A4, A9, A27, A39, A40, A45, A46, A48 a A10. Pokud bude usnesení hospodářského výboru takto definované přijato, přijetím tohoto usnesení jsou zbylé pozměňovací návrhy v usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí nehlasovatelné.

Čtvrtý blok by se týkal hlasování o poslaneckých pozměňovacích návrzích, tedy o zbylých pozměňovacích návrzích uvedených pod písmenem C. Jedná se o pozměňovací návrhy C1 až C4, C6, C8 a C9. Navrhuji, abychom tyto pozměňovací návrhy hlasovali společně.

Dále pod písmenem E jsou víceméně legislativně technické úpravy podmíněné ovšem přijetím některých bodů v předcházejících hlasováních. Čili bude-li přijat A49, pak bychom hlasovali o E1. Bude-li přijat A48, pak bychom hlasovali o E2. Tím bychom se měli vypořádat se všemi pozměňovacími návrhy a na závěr bychom mohli hlasovat o zákonu jako o celku.

Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já také. Pan poslanec Vykydal.

 

Poslanec Ivo Vykydal: Já bych měl pouze námitku k prvnímu hlasování. Chtěl bych poprosit, abychom nejprve hlasovali o návrhu pod písmenem D, a teprve potom, pokud neprojde návrh pod písmenem D, tak o návrhu A48 a B47.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vyjádřete se.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Děkuji za tento návrh a akceptuji ho.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nějaké další námitky k proceduře, jak byla navržena panem poslancem Plachým? Pokud nejsou, tak odhlasujeme postup, jak byl přednesen, protože byl dost komplikovaný. Budeme hlasovat o návrhu procedury.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout návrh, který předložil zpravodaj, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 972, přítomno 129 poslanců, pro 111, proti nikdo. Návrh byl přijat. Proceduru máme schválenou a budeme teď postupovat.

 

Já vás prosím, abyste přečetl vždycky návrh, budu chtít stanovisko ministra a vaše. Budeme hlasovat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Nejprve budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu D. Zdržuji se hlasování. (Ministr souhlasí.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 973 přítomno 130 poslanců, pro 62, proti nikdo. Návrh nebyl přijat.

 

Proběhne kontrola hlasování. (Probíhá kontrola hlasování.) Mám tady návrh, abych vás odhlásil, takže vás všechny odhlašuji a žádám, abyste se znovu přihlásili.

Hlásí se pan poslanec Snítilý.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Dámy a pánové, omlouvám se, hlasoval jsem pro, ale na sjetině mám křížek. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to námitka. Budeme hlasovat o námitce pana poslance Snítilého.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 974, přítomno 124 poslanců, pro 102, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Budeme znovu hlasovat. Ještě, prosím, řekněte znovu, o čem budeme hlasovat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Budeme znovu hlasovat o pozměňovacím návrhu D. Stanovisko pana ministra bylo souhlasné, já se zdržuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 975, přítomno 125 poslanců, pro 68, proti 3. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Tím, že jsme přijali pozměňovací návrh D, stávají se nehlasovatelnými A48 a B47. Další hlasování bude hlasování A27. (Zpravodaj i ministr souhlasí.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 976, přítomno 124 poslanců, pro 118, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Tím se staly nehlasovatelnými B26 a C7. Bude následovat společné hlasování o A39 a A40. (Stanovisko zpravodaje i ministra souhlasné.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 977, přítomno 124 poslanců, pro 115, proti nikdo. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP