(18.40 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 1171. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 170 přítomných pro 3, proti 106. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Vícha: Dalším hlasováním bude pozměňovací návrh pana kolegy poslance Karla Sehoře pod písmenem E. Doporučuji hlasovat o všech, to znamená E1 až E6. Stanovisko neutrální. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Teď jsem upozorňován, že v tomto pozměňovacím návrhu existují varianty, takže pokud naplňují příslušné ustanovení jednacího řádu, měli bychom rozhodnout nejprve orientačním hlasováním.

 

Poslanec Josef Vícha: Dobře, můžeme se k tomu vrátit. Pod písmenem E1 můžeme orientačně hlasovat o variantě jedna. (Ze sálu: To nejde!)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je to prosím pozměňovací návrh E1?

 

Poslanec Josef Vícha: Ano, E1, varianta jedna.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Teď jsem se seznámil s tímto pozměňovacím návrhem a domnívám se, že není třeba orientační hlasování, že budeme hlasovat nejprve o variantě jedna, posléze o variantě dvě. Omlouvám se, pane poslanče, hlasy z pléna mě přiměly, abych se detailněji seznámil s tímto pozměňovacím návrhem.

Tedy E1, varianta jedna. Stanoviska? (Zpravodaj: Neutrální. Ministr: Nesouhlas.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 1172. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 170 přítomných pro návrh 11, proti 102. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Josef Vícha: Pod písmenem E1 varianta dva. Stanovisko neutrální. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 1173. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 170 přítomných pro návrh 6, proti 69. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Vícha: Teď můžeme hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmenem E2, 3, 4, 5, 6 dohromady. Stanovisko neutrální. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 1174. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 170 přítomných pro 4, proti 102. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Vícha: Tím pádem jsme se dostali k pozměňovacímu návrhu pana kolegy poslance Aubrechta, který souvisí s již přijatým zákonem stavebním 998/2 pod písmenem A76, a já tedy pod písmenem F1, které teď budeme hlasovat, doporučuji - stanovisko kladné. (Ministr: Taktéž kladné, souhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Tam je jenom F. (Zpravodaj: Tak F.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 1175. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 170 přítomných pro návrh 118, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Josef Vícha: Další pozměňovací návrhy, které podrobíme hlasování, jsou návrhy pod písmenem G pana kolegy poslance Břetislava Petra. Vzhledem k tomu, že chce hlasovat o každém samostatně, tak tedy navrhuji, abychom hlasovali nejdříve o G1. Stanovisko neutrální. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 1176. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze přítomných 170 pro návrh 32, proti 58. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Vícha: Dalším hlasováním je pozměňovací návrh pod písmenem G2. Stanovisko neutrální. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 1177. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 170 přítomných pro 44, proti 54. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Vícha: Dalším hlasováním bude pozměňovací návrh pod písmenem G3 pana kolegy poslance Břetislava Petra. Stanovisko neutrální. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 1178. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 170 přítomných pro 38, proti 52. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Vícha: Dostali jsme se k poslednímu pozměňovacímu návrhu pod písmenem G a to je G4 pana kolegy poslance Břetislava Petra. Stanovisko neutrální. (Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 1179. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 170 pro návrh 15, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Vícha: Tím pádem si myslím, že bychom mohli mít prohlasovány všechny pozměňovací návrhy. Pokud se dívám, nemá nikdo připomínku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Také nevidím námitku proti tomuto konstatování, a proto přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění), podle sněmovního tisku 1015, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 1180 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Z přítomných 170 pro návrh 103, proti 53. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Kolegyně a kolegové, dovolte mi oznámit návrh dalšího postupu. V tuto chvíli ještě zahájím projednávání bodu 237, protože je zde přítomen zástupce Senátu. Tímto bodem by blok projednávaných zákonů skončil a projednali bychom navržený bod číslo 253, kterým dnešní jednání ukončíme.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo

 

237.
Návrh zákona o ověřování shody opisu nebo kopie s listinou a o ověřování
pravosti podpisu a o změně některých zákonů (zákon o ověřování)
/sněmovní tisk 876/3/ - vrácený Senátem

 

Senát vrátil návrh zákona s pozměňovacími návrhy, jehož usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 876/4. Vítám mezi námi pana senátora Pavla Eyberta.

Prosím, aby se za navrhovatele k usnesení Senátu a k předloženým pozměňovacím návrhům vyjádřil ministr vnitra František Bublan. Prosím.

 

Ministr vnitra ČR František Bublan: Děkuji, pane předsedající. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, dovoluji si vám doporučit, abyste přijali pozměňovací návrhy navržené v Senátu a schválili zákon o ověřování shody opisu nebo kopie s listinou a o ověřování pravosti podpisu a o změně některých zákonů v tom znění, jak ho doporučil Senát. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Upozorňuji všechny, kteří se hlásí do rozpravy, že jsme si neschválili prodloužení lhůty k hlasování o návrzích zákonů a úderem 19. hodiny jakékoliv hlasování o návrhu zákona tudíž není možné.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP