Začátek schůze Poslanecké sněmovny
17. ledna 2006 ve 14.05 hodin

Přítomno: 179 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, prosím vás do lavic. Přeji vám příjemné odpoledne a zahajuji 52. schůzi Poslanecké sněmovny, kterou jsem svolal podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 53 poslanců. Jenom připomínám, že pozvánka vám byla rozeslána v úterý 10. ledna. (V jednacím sále je rušno.)

Vážení kolegové, prosím vás o klid.

Přihlásil se pan poslanec Doležal, který se přihlásil, ještě než se začneme zabývat dalšími náležitostmi. Požádám pana poslance Doležala, aby se hned v úvodu ujal slova. Vás prosím o klid.

Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Vladimír Doležal: Děkuji za slovo, pane předsedo. Dámy a pánové, dovolte, abych vás na úvod této schůze aspoň chvilku zdržel. Dlouho jsem přemýšlel, co bych vám tady řekl, a nebudu se tajit, že pocitů, zkušeností a zážitků by bylo určitě mnoho. Nakonec jsem se rozhodl nezdržovat vás dlouho.

Proto dovolte, abych dal zadost proceduře, to je to, že se k dnešnímu dni tímto vzdávám mandátu poslance Parlamentu České republiky.

A něco na závěr, jednu větu, kterou bych chtěl říct: Já se totiž domnívám, že politika by měla být o souboji politických názorů.

Děkuji vám za pozornost a všem vám přeji mnoho úspěchů v další práci. (Delší potlesk všech kromě poslanců v levé části sálu.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já bych nyní udělil slovo předsedkyni mandátového a imunitního výboru paní poslankyni Dundáčkové. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, vzhledem k tomu, že pan poslanec Doležal složil svůj mandát způsobem, na který pamatuje zákon, prosím, abyste umožnili mandátovému a imunitnímu výboru vyrovnat se s touto procedurální okolností a přerušili jednání Sněmovny na patnáct minut. Tato patnáctiminutová přestávka je dostatečná k tomu, aby zasedl mandátový a imunitní výbor, ověřil mandát nového poslance a následně bychom ho uvedli do funkce.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá. Samozřejmě že přerušíme jednání. Pokračovat budeme ve 14 hodin 25 minut.

 

(Jednání přerušeno ve 14.08 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP