(14.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Budeme nejprve hlasovat o návrzích z grémia, které jsem přednesl. Nechal bych o nich hlasovat najednou, tak vám je přečtu. Za prvé, body 3 až 15 návrhu pořadu neprojednávat dnes, ale až ve druhém jednacím týdnu - to jsou návrhy vrácené Senátem. Dnes odpoledne projednávat návrhy zákonů z bloku druhých čtení, bod 41 návrhu pořadu zařadit pevně na středu 25. ledna odpoledne jako první bod, vyřadit z návrhu pořadu bod 16 a ve čtvrtek 26. ledna po ústních interpelacích projednávat odpovědi na písemné interpelace. Tyto věci byly dohodnuty v grémiu.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 2, přítomno je 154 poslanců, pro hlasovalo 115, proti 27. Tento balík návrhů byl přijat.

 

Můžeme pokročit k návrhům, které zaznívaly vzápětí. Nejdříve to byl návrh pana poslance Krákory. Pan poslanec Jaroslav Krákora navrhoval bod 49, což je péče o zdraví lidu, projednat jako první bod ve čtvrtek 26. ledna ráno.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 3, přítomno 156 poslanců, pro hlasovalo 98, proti 28. Návrh byl přijat.

 

Pak tu byl návrh paní poslankyně Jitky Vojtilové. Týkal se tří bodů, 35, 36 a 37. Paní poslankyně navrhovala tyto tři body projednat jako první, druhý a třetí bod v úterý 31. ledna.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení těchto bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 4, přítomno je 157 poslanců, pro hlasovalo 118, proti 10. Návrh na pevné zařazení na úterý 31. ledna byl přijat.

 

Pan poslanec Alfréd Michalík navrhoval body 58 a 59 zařadit na úterý 31. ledna za právě zařazené body jako 4. a 5. bod.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení těchto bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 5, přítomno je 158 poslanců, pro hlasovalo 105, proti 10. Tento návrh byl přijat.

 

Další byl návrh pana poslance Pavla Hojdy. Týkal se vyšetřovací komise k Unipetrolu. Byl to návrh, abychom zařadili zprávu této vyšetřovací komise jako první bod, pevně zařazený první bod už ale máme. Můžete to nějak upravit, pane poslanče, abychom to třeba zařadili za pevně zařazené body?

 

Poslanec Pavel Hojda: Souhlasím, aby to bylo zařazeno za již pevně zařazené body, s tím, že by se potom schválilo, aby se jednalo i po 19. hodině.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To už necháme na to úterý, ale teď bychom hlasovali o pevném zařazení zprávy vyšetřovací komise Unipetrolu jako šestého pevně zařazeného bodu příští týden v úterý.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení zprávy vyšetřovací komise, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 6, přítomno je 158 poslanců, pro hlasovalo 125, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Hlásí se pan poslanec Vávra.

 

Poslanec Eduard Vávra: Děkuji, pane předsedající. Já jsem zaznamenal, že pan předseda Hojda říkal, že by se jednalo o variantě konečné zprávy a průběžné zprávy. My jsme hlasovali jen o zprávě. Nevím, jestli jsme neměli nejdříve určit, jestli to bude zpráva konečná nebo předběžná. Já bych se ještě zeptal pana předsedy, jak to myslel. Děkuji. Proto bych možná zpochybnil poslední hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Myslím, že komise o tom ještě bude jednat. Pane předsedo, co se k tomu dá říci?

 

Poslanec Pavel Hojda: Jen krátké vysvětlení. Byl předložen návrh závěrečné zprávy. V případě, že se komise tento čtvrtek dohodne na závěrečné zprávě, předložíme závěrečnou zprávu a činnost komise bude moci být ukončena, jak bylo stanoveno parlamentem. Pokud se nedohodne, požádáme o prodloužení. To musí samozřejmě schválit parlament, a protože bude jednat 31. ledna, tak aby mohla následovat činnost komise, potřebuje to 31. ledna projednat.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Schválili jsme si, že budeme jednat o výsledku, na kterém se komise shodne. Zpochybňuje to někdo? Pokud ne, počítáme, že to bude v úterý jako šestý bod na pořadu jednání.

 

Další návrh pana poslance Hojdy se týkal toho, že bychom měli volit tři členy Rady Českého rozhlasu a jednoho člena Rady České televize. Navrhoval zařadit to do našeho programu jako nové body 191 a 192, do bloku voleb. Zařadit tyto dvě volby tří členů Rady Českého rozhlasu a jednoho člena Rady České televize.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto zařazení? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 7, přítomno 158 poslanců, pro hlasovalo 79, proti 4. Tento návrh nebyl přijat.

 

Můžeme pokračovat. Pan poslanec Miroslav Pátek navrhoval, aby body 123, 124 a 125, které předkládá Ústecký kraj, byly zařazeny ve čtvrtek 2. února jako 1., 2. a 3. bod jednání. Je to jasné?

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení těchto bodů 123, 124 a 125, které předkládá ústecký hejtman, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 8, přítomno 159 poslanců, pro hlasovalo 70, proti 5. Tento návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP