(15.10 hodin)

Poslanec Petr Pleva: Museli bychom revokovat předchozí hlasování o návrhu pana kolegy Haška, protože ten pevně zařadil určité body. Vždycky se tady dělá, pokud jsou nějaké body pevně zařazené, že se to pak pevně zařazuje za již pevně zařazené body. Jinak, myslím, se nejde z této procedurální pasti dostat. Můžeme o tom hlasovat - jako první bod hned po pevně zařazených bodech.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takto bych doporučoval to hlasovat s tím, že toto hlasování pokládám za zmatečné, protože jsme rozhodovali podruhé o tomtéž. Hlasovali bychom o návrhu pana poslance Kováčika tak, že bychom bod 91 zařadili za ty pevně zařazené body. O tom bych teď nechal hlasovat. Pan poslanec Kováčik.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Tam šlo o první bod prvních čtení, přičemž body, které navrhoval pan kolega Hašek, nebyly zdaleka všechny jen první čtení. (Předsedající: Myslím, že byla.) Potom bych tedy navrhoval, abychom se… Nebo stahuji svůj doplňující návrh jako druhé první místo a trvám na tom, aby majetková přiznání byla před již pevně zařazenými body jako první bod prvních čtení. (Námitky v sále.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Právě jsme si řekli, že to nelze. Sněmovna ale může svým hlasováním samozřejmě rozhodnout o tom, které čtení pokládá za prvnější. Anebo by možná pan poslanec Hašek mohl souhlasit s tím… Prosím, pan poslanec Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, na tuto situaci zná jednací řád odpověď, jmenuje se to revokace. Revokaci může navrhnout každý poslanec, který hlasoval pro ten návrh. Zjistěte si, kdo hlasoval pro, a pokud to chcete opravdu takto udělat, tak ať ten, kdo hlasoval pro, navrhne revokaci. Pak nechte hlasovat napřed o pozměňovacím návrhu pana kolegy Kováčika, potom o pozměňovacím návrhu pana poslance Haška. (Námitky ze sálu.) Tak v pořadí, v jakém zazněly, tak je to správnější.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím, pan poslanec Kováčik, eventuálně pan poslanec Vymětal.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Myslím, že abychom se u programu zbytečně nezasekli, když nám všem jde o totéž, tj. aby Poslanecká sněmovna pracovala, vítám návrh pana kolegy Plevy a vzhledem k tomu, že v obou případech jsem hlasoval pro, žádám o revokaci obou těchto hlasování. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá, budeme tedy hlasovat o revokaci nejdříve toho hlasování pana poslance Pavla Kováčika a pak i o těch… (Opět námitky v sále.)

Přátelé, uděláme opravdu pauzu do 15.20 hodin a pak vám sdělím postup.

 

(Jednání přerušeno v 15.13 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP