(16.10 hodin)
(pokračuje Máče)

8. K bodu 16: V § 17 odstavec 1 g) se slovo "mezinárodních" před slovem "závazků" zrušuje.

9. K bodu 18: V § 18 odstavec 4 větě druhé se slova "adresu pobytu" nahrazují slovy "adresu místa pobytu".

10. K bodu 22: Slova "a organizačních složek státu" se nahrazují slovy "a organizační složky státu".

11. K bodu 37: Bod 37 se zrušuje. Následující body se přeznačí.

12. K bodu 42: Dosavadní bod 42 rozdělit na dva body, které znějí: § 25 a 26 včetně znějí: Následuje nadpis "Správní delikty" nad § 25 a text dosavadních paragrafů 25 a 26. Za § 26 se vkládá nový § 26a, který zní: Následuje text dosavadního § 26a.

"Za římská dvě - pozměňovací návrh rozpočtového výboru číslo 679 ze dne 10. listopadu 2005 k bodu 3 část 11 - změna zákona o některých opatřeních ve vztahu k Irácké republice - se vypouští. Následující části se přeznačí.

To je vše.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nyní se hlásí pan poslanec Suchánek, po něm pan poslanec Vlček a pan poslanec Rafaj.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji za slovo, pane předsedo. Dovolte, abych přednesl tři pozměňovací návrhy k usnesení rozpočtového výboru k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon číslo 89/1995 Sb., o státní statistické službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony.

První pozměňovací návrh. V části páté článek 1 Změna zákona o správě daní a poplatků se v bodě číslo 16 slovo "čtrnáct" nahrazuje slovem "sedm". V části páté článek 1 Změna zákona o správě daní a poplatků se v bodě 17 slovo "čtrnáct" nahrazuje slovem "sedm".

Druhý pozměňovací návrh. V části páté článek 2 Přechodná ustanovení se bod číslo 1 vypouští, ostatní body se přečíslují.

V části páté článek 2 Přechodná ustanovení bod 2 zní: Na daňové nedoplatky stanovené a evidované do dne účinnosti tohoto zákona se použije úprava penále podle § 63 zákona číslo 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění účinném do účinnosti tohoto zákona. Počínaje dnem účinnosti tohoto zákona se daňové nedoplatky podle věty první úročí úrokem z prodlení podle § 63 a podléhají penále ve smyslu § 37a zákona číslo 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění tohoto zákona.

V části páté článek 2 Přechodná ustanovení bod 4 zní: Úprava obsažená v § 64 odstavec 6 a § 96a odstavec 3 tohoto zákona se použije pro přeplatek na dani vzniklý po účinnosti tohoto zákona. Pro vratitelný přeplatek na dani vzniklý do dne účinnosti tohoto zákona se použije § 64 odstavec 6 a § 96 odstavec 3 zákona číslo 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění účinném do účinnosti tohoto zákona. Úprava obsažená v § 73 odstavce 10 tohoto zákona se použije pro nedoplatek na dani, k jehož vymožení došlo po účinnosti tohoto zákona. Pro nedoplatky, k jejichž vymožení došlo do účinnosti tohoto zákona, se použije § 73 odstavec 10 a § 64 odstavec 6 zákona číslo 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění účinném do účinnosti tohoto zákona.

Třetí pozměňovací návrh. Část 17 Účinnost. Tento zákon nabývá účinnosti prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po dni jeho vyhlášení.

Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Prosím pana poslance Vlčka, pak se připraví pan poslanec Rafaj.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych i já přednesl pozměňovací návrh k sněmovnímu tisku 1095, a to v bodu 3 usnesení rozpočtového výboru navrhované části 15. V úvodní větě se slova "zákoně" nahrazují slovem "zákon" a slova "za § 21 vkládá nová část šestá, která včetně nadpisu a poznámky pod čarou číslo 13 zní" se nahrazují slovy "mění takto". Toto je první můj pozměňovací návrh. Je to rozdáno na stole, ale chci to přečíst, alespoň úvod, protože jsem podal ještě na organizační výbor jeden pozměňovací návrh a ten není ještě rozmnožen. Bohužel vás, kolegové, budu muset zdržet.

Tedy celá navrhovaná část šest se nahrazuje textem: V § 10 včetně poznámek pod čarou číslo 8a a 8b zní: § 10 - a teď bych se odvolal na pozměňovací návrh, který byl rozdán na stoly.

Druhý pozměňovací návrh. Za dosavadní část 16 se vkládá nová část 17, která zní: Část 17 Změna zákona o Celní správě České republiky. V zákoně číslo 185/2000 Sb., o Celní správě České republiky, ve znění zákona číslo 635/2004 Sb. a zákona číslo 669/2004 Sb., se za § 5 vkládá nový § 5a, který včetně nadpisu a poznámek pod čarou číslo 42 až 44 zní:

§ 5a Údaje z informačního systému evidence obyvatel.

Odstavec 1. Ministerstvo vnitra poskytuje celním orgánům pro výkon působnosti podle tohoto zákona z informačního systému evidence obyvatel - odkaz 42 - údaje o obyvatelích, a to v elektronické podobě, způsobem umožňujícím dálkový přístup. Obyvatelem se rozumí fyzická osoba podle zvláštního právního předpisu - odkaz 43.

Odstavec 2. Ministerstvo vnitra dále poskytuje celním orgánům pro výkon působnosti podle tohoto zákona z registru rodných čísel - odkaz číslo 44 - údaje o fyzických osobách, kterým bylo přiděleno rodné číslo, avšak nejsou uvedeny v odstavci 1. Pokud to umožňuje technický stav registru rodných čísel, poskytují se údaje podle věty první pouze v elektronické podobě způsobem umožňujícím dálkový přístup.

Odstavec 3. Poskytovanými údaji podle odstavce 1 jsou o

a) státních občanech České republiky

1. jméno, popřípadě jména, příjmení, případně jejich změna, rodné příjmení,
2. datum narození,
3. pohlaví a jeho změna,
4. místo a okres narození, u občana, který se narodil v cizině, místo a stát, kde se občan narodil,
5. rodné číslo,
6. státní občanství,
7. adresa místa trvalého pobytu včetně předchozích adres místa trvalého pobytu,
8. počátek trvalého pobytu, popř. datum zrušení údaje o místu trvalého pobytu nebo datum ukončení trvalého pobytu na území České republiky,
9. zbavení nebo omezení způsobilosti k právním úkonům,
10. zákaz pobytu, místo zákazu pobytu a doba jeho trvání,
11. rodné číslo otce, matky, popř. jiného zákonného zástupce; v případě, že jeden z rodičů nebo jiný zákonný zástupce nemá rodné číslo, jeho jméno, popř. jména, příjmení a datum narození,
12. rodinný stav, datum jeho změny a místo uzavření manželství,
13. rodné číslo manžela, je-li manželem cizinec, který nemá přiděleno rodné číslo, jeho jméno, popř. jména, příjmení manžela a datum jeho narození,
14. rodné číslo dítěte,
15. osvojení dítěte,
16. datum, místo a okres úmrtí, jde-li o úmrtí občana mimo území České republiky, datum a stát, na jehož území k úmrtí došlo,
17. den, který byl v rozhodnutí soudu o prohlášení za mrtvého uveden jako den úmrtní.

§ 5a odstavec 3 - to bylo a), nyní b) cizincích, kteří jsou obyvateli

1. jméno, popř. jména, příjmení, jejich změna, rodné příjmení,

***




Přihlásit/registrovat se do ISP