Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
31. ledna 2006 ve 14.05 hodin

Přítomno: 155 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji jednací den 53. schůze Poslanecké sněmovny a přeji příjemné odpoledne.

Nejdříve prosím, abyste se přihlásili identifikačními kartami. Pan poslanec Kapoun má náhradní kartu č. 3. Ti, co mají karty, ať se přihlásí, eventuálně mi nahlásí číslo náhradní karty.

Nejprve přečtu neúčasti a omluvy, které jsem obdržel. Omlouvá se pan poslanec Vlastimil Antolák, který má doma havárii vody, pan poslanec Walter Bartoš je na zahraniční cestě, stejně jako Jan Kavan. Ze zdravotních důvodů se omlouvá Martin Kocourek a Kateřina Konečná. V zahraničí je Petr Lachnit. Omlouvá se Vlastimil Ostrý z rodinných důvodů, i Radim Turek. Omlouvá se také Jan Bauer, který je také v Bruselu na parlamentní debatě o Lisabonské strategii, stejně jako Petr Lachnit. Z počátku jednání Sněmovny se také omlouvá místopředseda Ivan Langer.

Pan ministr Zdeněk Škromach má náhradní kartu č. 1.

Mám tady také omluvu členů vlády. Omlouvá se premiér Jiří Paroubek z dnešního jednání Sněmovny, ministryně Dana Bérová, která je na ministerské konferenci v Lisabonu, z účasti se omlouvá Jiří Havel a Vítězslav Jandák a také ministr Jan Mládek. Na zahraniční návštěvě v Africe je pan ministr zahraničí Cyril Svoboda od 25. ledna do 3. února.

Pan poslanec Karásek má náhradní kartu č. 5, pan poslanec Michal Hašek má náhradní kartu č. 4.

Chtěl bych sdělit, že jsem obdržel žádost hejtmana Ústeckého kraje. Navrhuje vyřazení bodů č. 114, 115 a 116 ze schváleného pořadu naší schůze. O tomto návrhu bychom neprodleně hlasovali. Budeme hlasovat o návrhu ústeckého hejtmana vyřadit body 114, 115 a 116.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit tyto body z programu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 150. Přítomno zde bylo 112 poslanců, pro hlasovalo 92, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Z dnešního grémia mám tuto informaci. 26. ledna tohoto roku zvolil rozpočtový výbor svým novým předsedou poslance Miloslava Vlčka. Navrhuji proto zařadit na pořad schůze nový bod - návrh na potvrzení předsedy rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny, a to ve středu 1. února před polední přestávkou před pevně zařazený volební bod. O tom bychom také hlasovali.

Paní poslankyně Šedivá má náhradní kartu č. 2.

 

Budeme hlasovat o mém návrhu. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod zítra před polední pauzou před pevně zařazený volební bod? Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 151. Přítomno bylo 123 poslanců, pro hlasovalo 92, proti 2. Tento návrh byl přijat.

 

Ve středu 1. února navrhujeme projednávat návrhy zákonů ve třetím čtení i po 14. hodině. O tomto návrhu budeme také hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zítra odpoledne i po 14. hodině projednávat návrhy zákonů ve třetím čtení? Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 152. Přítomno bylo 127 poslanců, pro hlasovalo 9, proti 10. Návrh byl přijat.

 

Dnešní jednání bychom měli zahájit pevně zařazenými body 24, 30, 31, 32, 49, 50 a 210. Pak budeme pokračovat body ve schváleném pořadí.

Hlásí se pan poslanec Kratochvíle, paní poslankyně Čurdová, Váňa a Vlček. Omlouvám se, prosím pana poslance Mášu.

 

Poslanec Miloš Máša: Vážený pane předsedo, členové vlády, kolegyně a kolegové, požádal bych jménem klubu ČSSD o přesunutí bodu 143, to je sněmovní tisk 1111, vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském, a to z 1. 2. na 8. 2. jako první bod dopoledne.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Bylo to pevně zařazeno na 1. 2.? Nebylo. Je to třetí čtení. Jaký je důvod?

 

Poslanec Miloš Máša: Důvodem je žádost pana ministra kultury Jandáka s ohledem na jeho jednání mimo Prahu. Je to také po dohodě se zpravodajkou tohoto tisku poslankyní Dostálovou.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP