(10.10 hodin)
(pokračuje F. Beneš)

Prosím, abyste při hlasování o návrhu nepodezírali Beneše, že je přítelem plýtvání energie. Beneš František pouze nechce, aby se vyhazovaly zbytečně prostředky, které mohou nájemníci a majitelé domu nebo bytu použít nejprve na zateplení, a potom si dům ve svém vlastním zájmu zateplí a ochrání spotřebu energie tak, aby nemuseli platit zbytečné náklady energie. Zvláště tepelná je v současné době velmi drahá a regulace cenou je tím nejlepším argumentem, který napomůže tomu, co všichni chceme dosáhnout - aby se energie nemusela vyrábět, protože se nebude spotřebovávat.

Děkuji vám. (Potlesk z řad KSČM.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane kolego. Kdo se další hlásí do rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím, rozpravu končím. Chci se zeptat pana ministra, zda chce vystoupit se závěrečným slovem. Nikoli. Pan kolega zjevně také ne, takže ho poprosím, aby nám přednesl návrh procedury.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Děkuji, pane předsedající. Pane ministře, dámy a pánové, myslím, že je zjevné, že procedura bude velmi jednoduchá. Navrhl bych následující postup. To, co přijal hospodářský výbor a je uvedeno pod písmenem A, jsou v drtivé většině spíše upravující, téměř by se chtělo říci legislativně technické úpravy. Myslím, že bychom mohli hlasovat o tomto bloku společně. Pak hlasovat o bloku B, následně o bloku C, poté o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Je námitka? Není. Prosím první návrh.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Navrhuji, abychom hlasovali o bloku pozměňovacích návrhů uvedených pod písmenem A. Doporučuji. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 193. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 174 poslanců pro 140, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní budeme hlasovat o písmenu B - pozměňovací návrh pana kolegy Teplíka. Doporučuji. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 194. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 176 poslanců pro 150, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Nyní můžeme hlasovat o písmenu C - pozměňovací návrh pana poslance Františka Beneše. Nedoporučuji. (Ministr nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 195. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 175 pro 54, proti 66. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Oldřich Vojíř: Není-li námitek, vypořádali jsme se se všemi pozměňovacími návrhy. Měli bychom přistoupit, pane předsedající, k závěrečnému hlasování.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1097, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování číslo 196. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 176 pro 105, proti 4. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

138.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 266/1994 Sb.,
o dráhách, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 200/1990 Sb.,
o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1099/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr dopravy Milan Šimonovský a zpravodaj hospodářského výboru pan kolega Miroslav Kapoun. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 1099/2.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Pan ministr zřejmě vystupovat nehodlá, pan zpravodaj také ne. Takže prosím proceduru.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, snažili jsme se zkrátit projednávání zákona co nejvíce. Doufám, že to ohodnotíte.

Chtěl bych říci, že procedura bude velmi jednoduchá, protože ve druhém čtení nebyly podány žádné pozměňovací návrhy, nebyl dán návrh ani na zamítnutí zákona. Jediné dva pozměňovací návrhy byly přijaty v hospodářském výboru pod číslem A1 a A2. Vzhledem k tomu, že jsou jenom dva a jsou určitým způsobem rozdílné, navrhuji hlasovat jednotlivě o těchto dvou návrzích, pak o celém zákonu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Námitka není.

 

První návrh - A1. Stanoviska? (Zpravodaj i ministr souhlasí.)

Zahajuji hlasování číslo 197. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 176 pro návrh 135, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: A2. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování číslo 198. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 176 pro 151, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Tím byly odhlasovány všechny pozměňovací návrhy. Můžeme, pane předsedající, hlasovat o návrhu jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon číslo 266/1994 Sb., o dráhách, ve znění pozdějších předpisů, a zákon číslo 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1099, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování číslo 199. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 178 pro návrh 128, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

139.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád,
ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 97/1963 Sb., o mezinárodním právu
soukromém a procesním, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 1104/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr spravedlnosti Pavel Němec, zpravodaj ústavněprávního výboru kolega Stanislav Křeček. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 1104/2.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Myslím, že mohu dát přímo slovo panu zpravodaji k proceduře.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP