Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
7. února 2006 ve 14.03 hodin

Přítomno: 158 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 53. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti tito poslanci: Marta Bayerová z důvodu nemoci, Petr Bratský bez udání důvodu, Karel Černý z důvodu nemoci, Jana Hamplová z rodinných důvodů, Alfréd Michalík z důvodu účasti na slavnostním ukončením stavby optimalizace železničního uzlu Bohumín, Vladimír Reiber z důvodu nemoci, Jaromír Schling bez udání důvodu, Antonín Sýkora z důvodů zdravotních, Petr Ibl, Pavel Severa, Miloš Titz a Tomáš Kladívko z důvodu účasti na mezinárodním fóru Technologie bezpečnosti v Moskvě.

Z členů vlády se omlouvají premiér Jiří Paroubek z důvodu nemoci, Libor Ambrozek z důvodu účasti na zahraniční pracovní cestě, František Bublan z důvodu setkání starostů mimo Prahu, Cyril Svoboda z důvodu účasti na pohřbu.

Pan poslanec Poláček má náhradní kartu číslo 6.

Kolegyně a kolegové, prosím vás, abyste se všichni usadili do svých poslaneckých lavic, a já vám sdělím návrhy, které vzešly z porady dnešního grémia.

Pan poslanec Rozehnal má náhradní kartu číslo 9.

Já bych přece jenom prosila, abychom všichni přišli do jednacího sálu, budu přednášet návrhy dalšího postupu, tak jak se na něm dohodlo grémium Poslanecké sněmovny.

Z grémia vzešly pouhé dva návrhy, a to tedy návrh, aby bod osmý, sněmovní tisk 837/3, vrácený Senátem, abychom ho zařadili na středu, tedy zítřek 8. února, za již pevně zařazené body, a to jako bod osm. Dále navrhujeme, aby ve středu 8. února se projednávaly návrhy zákonů ve třetím čtení, u nichž již byly splněny zákonné lhůty, a to i po 14. hodině. O tomto návrhu rozhodneme také dnes.

Já se domnívám, že o těchto dvou návrzích, které vzešly z grémia Poslanecké sněmovny, mohu nechat hlasovat okamžitě. A potom samozřejmě budete mít možnost vystoupení vy všichni ostatní, kteří budou navrhovat změny v pořadu jednání.

Ještě jednou opakuji: Navrhujeme, aby bod osmý byl zařazen na zítřek za pevně zařazené body jako bod osmý, a dále navrhujeme, aby se zítra i po 14. hodině projednávaly zákony ve třetím čtení, samozřejmě ty, u kterých byly splněny lhůty. Pokud nemáte nikdo námitek, nechám o těchto dvou návrzích hlasovat najednou.

Prosím ještě jednou, abyste se všichni přihlásili svými kartami.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasíte s těmito dvěma návrhy, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 360, přítomni 103 poslanci, pro hlasovalo 86 a proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní zde mám písemné přihlášky k programu. Nejdříve vystoupí pan poslanec Miloslav Vlček a potom pan poslanec Marek Benda. Nyní tedy pan poslanec Miloslav Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Paní předsedající, dámy a pánové, dovolte, abych dal návrh na pevné zařazení některých bodů na dnešek, na středu a na čtvrtek.

Takže navrhuji, aby dneska jako první dva body byly zařazeny bod 61 a bod 62. Je to u bodu 61 tisk 1118 a bodu 62 tisk 1119.

Na středu po obědě pevně zařadit jako první dva body bod 142, tisk 1110, jako druhý bod tisk 1134, bod 146.

Ve čtvrtek po pevně zařazených bodech - tam jsem se chtěl, paní předsedající, zeptat: Je ve čtvrtek zařazen již nějaký bod pevně na dopolední jednání?

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, my máme dopoledne zařazen pevně bod 104 "zrušení Fondu národního majetku, první čtení". Je to první bod.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Dobře, takže jako druhý bod 84, tisk 1024, jako třetí bod 103, tisk 1233 a jako čtvrtý bod 186, tisk 996/2.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane poslanče, prosím, abyste mi ještě neutíkal. Já bych si jenom chtěla upřesnit vaše návrhy, které se týkají zítřka po obědě. První dva body jste navrhoval a já jsem nepostřehla u toho prvního bodu číslo pořadí bodu.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Bodu číslo pořadí je 142, tisk 1110. A druhý je 146, 1136.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Druhý bod je 146? Ano, děkuji.

Nyní tedy pan poslanec Marek Benda.

 

Poslanec Marek Benda: Vážená paní místopředsedkyně, vážené dámy, vážení pánové, dovolím přednést návrh na doplnění programu naší schůze, a to o projednání bodu "Závěrečné stanovisko veřejného ochránce práv ve věci postupu Policie České republiky proti účastníkům CzechTek 2005". Domnívám se, že stanovisko - (Dotaz mimo mikrofon.) Ne, jako nový bod této schůze. Potom navrhnu, kam by měl takový bod být zařazen.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP