(11.40 hodin)

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji. Dámy a pánové, já si myslím, že nelze vykládat to, co uděláme ve druhém čtení, tím, že řekneme, že něco je základem pro další jednání. Totiž to je jenom návod k tomu, k čemu mají být dávány pozměňovací návrhy. Ale nejen to. To znamená, že o tom komplexním pozměňovacím návrhu jsme ještě nehlasovali, proto ve třetím čtení je třeba o něm hlasovat. To za prvé.

Za druhé, spor, který je tady veden o bodu A1, je myslím také zbytečný. Totiž když budeme hlasovat o A1 a neprojde, bylo tím vyhověno pozměňovacímu návrhu pana poslance Melčáka, neboť on navrhuje A1 vypustit. Skutečně je nesmysl hlasovat ještě jednou o tomtéž.

Já si myslím, že bychom už mohli přistoupit k hlasování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Je s tím všeobecný souhlas? Je tomu tak. Znovu opakuji, budeme teď hlasovat o návrhu A1. Stanoviska, jestli se dobře pamatuji, byla souhlasná.

 

Zahájila jsem teď skutečně hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 244 z přítomných 157 pro návrh hlasovalo 118 a proti 5. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy přistoupíme k hlasování o A2. Je tomu tak? (Ano.) Prosím o stanoviska.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: V tomto případě se jedná o zmírňující dopad toho navrženého původního textu. Doporučuji. (Navrhovatel také doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahájila jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 245 z přítomných 157 pro hlasovalo 113, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Zbývá nám, paní předsedající, hlasování o návrhu zákona jako celku. Protože pozměňovací návrh B jsme dopředu prohlásili za nehlasovatelný v případě přijetí těch pozměňovacích návrhů, respektive… Byl prohlášen za nehlasovatelný v případě, že neprojde A1, ale A1 prošlo, čili ten pozměňovací návrh by měl být hlasovatelný.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ještě než přednesu závěrečné usnesení, vyjádří se k tomu navrhovatel.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Nebude-li přijat, nebude existovat text, ke kterému byl podán pozměňovací návrh, a ten se tak stane nehlasovatelný. To je výklad, který tady padl z úst předkladatele. Pravděpodobně by bývalo bylo jednodušší, kdyby pan poslanec Melčák vzal svůj návrh zpět a my bychom o něm nemuseli hlasovat, ale to už teď nevadí.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Paní zpravodajko, byla jsem teď požádána zástupcem vašeho klubu o pětiminutovou přestávku. Myslím si, že bude možné tuto chvilinku využít i k dohodě s navrhovatelem tohoto pozměňovacího návrhu. Prosím, moc se nerozcházejte, ODS se chce poradit. Bude to kraťounká pětiminutová přestávka.

 

(Jednání přerušeno od 11.43 do 11.47 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Kolegyně a kolegové, myslím, že můžeme pokračovat. Pokusím se vás všechny přivolat, došlo k dohodě o dalším postupu. Ještě vyčkáme, abyste se všichni, kdo chtějí hlasovat, dostavili do jednacího sálu.

Takže, kolegyně a kolegové, prosím, aby se slova ujala paní zpravodajka k tomuto tisku.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Milá paní předsedající, po krátkém oddechovém čase není v Poslanecké sněmovně pravděpodobně již nikdo, kdo by trval na hlasování o návrhu pod písmenem B pana kolegy Melčáka. Navrhuji, abychom hlasovali o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Všechny vás na žádost odhlašuji a prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

Mezitím přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslance Robina Böhnische, Zdeňka Koudelky a Oldřicha Němce na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 952, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Ještě jednou opakuji, že jsem vás všechny odhlásila, a prosím, abyste se zaregistrovali.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP