(18.40 hodin)

Poslanec Oldřich Němec: Dále budeme hlasovat o písmenu B2 pana kolegy Melčáka. Stanovisko pozitivní. (Navrhovatel: Doporučuji.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 317 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 317 z přítomných 120 pro 83, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Oldřich Němec: Dále budeme hlasovat o písmenu C5 poslance Němce. Stanovisko pozitivní. (Navrhovatel: Nedoporučuji.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 318. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 318 z přítomných 120 pro 28, proti 24. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Němec: Další hlasování je písmeno D pana poslance Kratochvíle. Stanovisko pozitivní. (Navrhovatel: Doporučuji.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 319. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 319 z přítomných 120 pro 102, proti 1. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Oldřich Němec: Přijetím pozměňovacího návrhu pod písmenem D pana poslance Kratochvíle je tedy nehlasovatelná účinnost z komplexního pozměňovacího návrhu usnesení zemědělského výboru. Takže myslím, pane místopředsedo, že jsme se v tuto chvíli vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy a můžeme zahájit hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Všichni navrhovatelé pozměňovacích návrhů souhlasí, že se o jejich návrhu hlasovalo. Pokud je tomu tak, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Michala Haška, Jana Grůzy, Pavla Kováčika, Josefa Řiháka, Karla Kratochvíle, Jiřího Hanuše a Ladislava Skopala na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1088, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 320 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 320 z přítomných 121 poslanců pro 72, proti 22. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu poslanci Michalu Haškovi, děkuji zpravodaji Němcovi a končím bod číslo 95.

Nyní pan poslanec Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych požádal jménem poslaneckého klubu o přestávku na jednání klubu do 19 hodin. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane kolego, mohu vás požádat ještě o jednu drobnost? Protože tady mám velmi pozitivní signál, že bychom mohli během 30 vteřin vypořádat bod číslo 96, jestli by ta přestávka pro klub nestačila na čtvrt hodiny. Dám slovo panu kolegovi Ladislavu Býčkovi.

 

Poslanec Ladislav Býček: Devadesát vteřin. Takže mi dovolte, abych z pověření spolupředkladatelů navrhl ve třetím čtení zpětvzetí návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu, tisk 1183.

Krátké zdůvodnění. Preventivně jsme obsah této novely dali do návrhu zákona o živnostenském podnikání, to je zákon 455, sněmovní tisk 1191. Podle informací ze Senátu byl tento návrh Senátem schválen ve znění předloženém Poslaneckou sněmovnou a míří k panu prezidentovi. Nemáme tedy důvod ponechat tento návrh v legislativním procesu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, myslím, že je to jednoduché. Dám hlasovat o návrhu. Nyní bychom vyslovili souhlas se zpětvzetím návrhu podle sněmovního tisku 1183.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 321 a ptám se, kdo je pro návrh pana kolegy Býčka jako zástupce navrhovatelů tohoto tisku. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování 321 z přítomných 117 pro 100, proti 2. Návrh byl přijat. Stáhli jsme sněmovní tisk 1183. Tím byl bod 96 vypořádán.

 

Nyní pan kolega Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Jen pro stenoprotokol. Při posledním hlasování jsem hlasoval proti, na sjetině mám pro, takže jen pro stenoprotokol upřesňuji toto hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Ještě, prosím vás, než odejdete a než klub ČSSD využije zbývající čas na poradu klubu, chtěl bych navrhnout přerušení této schůze i s nevyčerpanými body podle rozhodnutí organizačního výboru do 9. května do 14 hodin. Zbývají nám body 97, 122, 132 a 81. Přibude k těmto čtyřem bodům několik bodů vrácených Senátem, jejichž lhůta uplyne postupně 2. května, 5. května v odpoledních hodinách. Nejbližší termín, na kterém se shodl organizační výbor, je 9. květen letošního roku.

Pan kolega Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za pozornost. Většina klubů počítala s tím, že zasedání bude 5. května v rámci variabilního týdne. Teď organizační výbor navrhuje zasahovat do poslaneckého týdne. Je řada výborů, které jedou na zahraniční delegace, to znamená - já navrhuji protinávrhem, aby se přerušilo jednání do pátku 5. května 10 hodin.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O tomto pozměňovacím návrhu pana kolegy Vymětala dám hlasovat bez rozpravy, protože je to pozměňovací návrh proti návrhu, který jsem předložil. Bude hlasován jako první. Čili přerušení schůze do 5. 5.

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 322 z přítomných 118 pro 25, proti 43. Návrh nebyl přijat.

 

Ještě kolega Kubinyi.

 

Poslanec Jozef Kubinyi: Pane předsedající, děkuji za slovo. Jen technicky. Domnívám se, že mezi těmi body na tu přerušenou schůzi 9. května by měl být i bod 116.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já se omlouvám, já jsem tady ten tisk neměl k dispozici, proto jsem ho nejmenoval, pane kolego. Samozřejmě bod číslo 116 bude součástí přerušené schůze, žádný bod jsme nevyřadili.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o přerušení dnešní schůze do 9. 5. do 14 hodin. Ukončení schůze bude odpovídat až projednání celého programu.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 323 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 323 z přítomných 115 pro 74, proti 9. Návrh byl přijat.

 

Děkuji vám za aktivní účast na dnešním jednání. Přerušuji 55. schůzi Poslanecké sněmovny do 9. 5. do 14 hodin. Budeme projednávat zbývající pořad schůze s tím, že k němu budou doplněny ještě body, které budou mít lhůtu podle jednacího řádu, to znamená zákony vrácené Senátem, zamítnuté Senátem a vrácené prezidentem republiky.

Děkuji vám, přeji příjemný večer.

 

(Jednání skončilo v 18.50 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP