(V 16.54 hodin byla přestávka prodloužena do 17.15. V 17.14 hodin byla přestávka na žádost klubu ČSSD prodloužena do 17.45. Jednání pokračovalo v 17.41 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, je patrné, že přestávka se chýlí ke konci. Opravdu je to tak, že v 17.45 budeme pokračovat. Ti, kteří jsou na cestě, ať se neobracejí a kráčejí do sněmovní síně, protože za necelých pět minut přistoupíme k hlasování.

(Několikaminutová přestávka.)

Dámy a pánové, za tři minuty. (Po chvíli.) Jedna minuta do konce přestávky.

Připomenu, dámy a pánové, že se nacházíme těsně před závěrečným hlasováním, a je na mně, abych přednesl návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Vojtěcha Filipa, Zuzky Rujbrové, Svatomíra Recmana, Miroslava Grebeníčka a Pavla Kováčika na vydání zákona o přiznání k majetku a o změně zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 1036, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Odhlásím vás.

 

V naději, že jste všichni přihlášeni, zahajuji hlasování s pořadovým číslem 378. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 107 poslanců, pro bylo 38, proti 44. Tento návrh nebyl přijat.

 

Končím třetí čtení. Děkuji panu navrhovateli. Pan místopředseda Vojtěch Filip využívá svého práva.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, členové vlády, paní a pánové, já chápu, že tento zákon prošel až do předvolebního období a že jste ho nevnímali tak, jak byl navržen, to znamená ekonomicky, ale politicky. Je mi to líto, ale znovu jste odložili důvěru občanů nejen v Poslaneckou sněmovnu, ale i v řádně nabytý majetek. Dali jste dohromady ty, kteří se majetku zmocnili neprávem, s těmi, kteří ho po právu zbudovali. (Potlesk poslanců KSČM.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji i místopředsedovi Vojtěchu Filipovi. Předávám řízení schůze paní místopředsedkyni Němcové.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji za předání řízení, ale o slovo se hlásí pan kolega Holáň, který avizoval, že bude mít procedurální návrh, o němž bude muset Sněmovna rozhodnout.

 

Poslanec Vilém Holáň: Paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, obracím se na vás s procedurálním návrhem. Navrhuji vyřadit bod 122, je to tisk 1028 a je to ta materie, která se týká dat potřebných k očkování. Navrhuji ho vyřadit proto, že v současné době je projednáván v Senátu vládní návrh, který obsahuje stejnou záležitost. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: My jsme s panem kolegou řešili trochu tu procedurální stránku tohoto návrhu s tím, že návrh na vyřazení měl zaznít v úvodní půlhodině, nicméně Poslanecká sněmovna se už několikrát ocitla v podobné procedurální pasti. Nevím, jak se z ní dostat jinak, než požádat vás o hlasování o tom, zda shledáváte zdůvodnění toho, abychom postupovali tak, jak pan kolega Holáň navrhl, za přijatelné, a tudíž se vyjádřili k tomuto návrhu.

Pan kolega Holáň navrhuje v tuto chvíli vyřazení bodu 122. Pro ty, kteří nejsou přítomni, jedná se o tisk 1028, aby nás slyšeli i v kuloárech a mohli se zúčastnit tohoto hlasování.

Ještě je zde ale pan kolega Doktor.

 

Poslanec Michal Doktor: Já nechci, vážené kolegyně a kolegové, zdržovat, jen si chci vyjasnit, paní místopředsedkyně, zda ten návrh zní takto: vyřadit z dnešního programu jednání, anebo z programu schůze? Mám pocit, že už jednou jsme hlasovali o velmi nejasném návrhu pana poslance Vlčka, a možná, že 23. 5. tady budeme hlasovat o tom, že přijde skupina navrhovatelů a bude navrhovat znovu zařadit. Tak jenom abychom si vyjasnili tuto věc.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Já bych možná měla upřesnit pro všechny, že tato schůze, která je, tedy 55. schůze, skončí dnes. Body, které nebudou projednány, budou vyřazeny, tak jak jsme postupovali již několikrát. Příští schůze bude 56., novou schůzí Poslanecké sněmovny. Tolik na vyjasnění této situace. Tím je, myslím, zodpovězena tato námitka.

Nyní rozhodneme o návrhu na vyřazení bodu 122.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 379. Táži se, kdo souhlasí s návrhem na vyřazení bodu 122. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 379 z přítomných 126 pro 116, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Budeme se tedy věnovat dalšímu bodu, který je před námi, a tímto dalším bodem je bod číslo 132. Je to

 

132.
Návrh poslankyně Evy Dundáčkové na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících
/sněmovní tisk 1089/ - třetí čtení

***




Přihlásit/registrovat se do ISP