(14.10 hodin)
(pokračuje Hašek)

Pokud bude tento návrh přijat, požádal bych o pevné zařazení - jako čtvrtý bod. Opakuji: Třetí čtení návrhu zákona, sněmovní tisk 1222, Zrušení Fondu národního majetku - jako čtvrtý bod. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nemám úplně přesně zachycen ten text, číslo toho materiálu. To bych si ještě jenom s dovolením zapsal přesněji.

A ještě jsem viděl hlásit se pana poslance Vlčka. (Upřesňování čísla materiálu.) Děkuji, mám to. Může pan poslanec Vlček.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, děkuji za udělení slova.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon. Prosím vás, kolegové, žádám vás, abyste se ztišili. Tady není opravdu možné poslouchat. Prosím o klid. (Zvoní pro uklidnění v sále.)

Prosím, pane poslanče, zkuste.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Dobře. Děkuji, pane předsedo. Navrhuji, aby na pořad dnešní schůze byl zařazen jako bod 6 tisk 1155, ochrana zdraví při práci - EU, a jako bod 7 tisk 1189, veřejné dražby.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon. To je který bod? Který bod má být ten tisk 1189? Jako sedmý? (Posl. Vlček: Jako bod 7.) Jako bod 7 zařadit tisk 1189, veřejné dražby. A zvlášť hlasovat o zařazení těchto dvou bodů? (Ano.) O každém bodu zvlášť. Jako bod 6 - tisk 1155, jako bod 7 - tisk 1189. (Ano, pane předsedo.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak. Ptám se, kdo další chce ještě něco navrhnout k pořadu schůze. Pokud nikdo už nic nenavrhuje, přistoupíme k hlasování o jednotlivých návrzích v tom pořadí, ve kterém jste je nyní podávali.

 

První byl návrh pana poslance Severy. Pan poslanec Severa navrhoval, aby body 10 a 14 - prosím, aby mě sledoval, jestli to říkám správně - aby body 10 a 14 byly projednány jako body šestý a sedmý. Takto to bylo míněno?

Dobře, body 10 a 14 budou jako body šestý a sedmý. O tom budeme hlasovat jako o prvním návrhu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh body 10 a 14 zařadit jako body 6 a 7, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 4. Přítomno je 169, pro hlasovalo 69, proti 7, takže tento posun nebyl přijat. Nebyl přijat.

 

Hlasujeme o dalším návrhu. Pan poslanec Máša navrhoval, aby bod č. 4, zákon o Státním fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie, vzhledem k nepřítomnosti nebo k pozdější přítomnosti pana ministra byl přesunut až na konec pořadu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit bod č. 4 na konec dnešního pořadu jako poslední bod? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 5. Přítomno je 173, pro hlasovalo 112, proti 31. Tento návrh pana poslance Haška (správně návrh pana poslance Máši) byl přijat.

 

Pak tady zazněl další návrh. To byl také pan poslanec Hašek? Byl to v každém případě návrh, abychom zařadili jako čtvrtý bod třetí čtení tisku 1222 - novela zákona o zrušení Fondu národního majetku.

Pan poslanec Vojíř má náhradní kartu č. 16.

 

Ještě jednou: Je tu návrh zařadit jako čtvrtý bod dnešního jednání tisk 1222 - novela zákona o zrušení Fondu národního majetku. Třetí čtení. To je návrh, o kterém budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 6. Přítomno je 175, pro hlasovalo 154, proti žádný. Tento návrh byl přijat.

 

A nyní pan poslanec Vlček. Ten ještě navrhoval zařadit dva body. On je navrhoval zařadit jako body šestý a sedmý, ale o šestém a sedmém bodu jsme už teď hlasovali. My jsme hlasovali o tom, že šestý bod a sedmý bod budou body pana poslance Severy.

Souhlasil byste s návrhem dát to za to? (Z pléna připomínka, že návrh pana poslance Severy neprošel.)

Aha, to neprošlo. Není tu tedy problém. Správně. Můžeme tedy hlasovat o návrhu tak, jak byl podán - zařadit na šesté a sedmé místo návrhy pana poslance Vlčka. Jeden tisk byl 1155, ochrana zdraví při práci - EU. Potom budeme hlasovat o sedmém bodu - tisku 1189. To jsou ty veřejné dražby.

 

Nejdříve tedy budeme hlasovat o tom, že šestým bodem jednání bude tisk 1155, ochrana zdraví při práci.

Dobře. Je tady doplnění pana poslance Vymětala, které bych zopakoval. Jedná se v současnosti o bod, který je 11. Jde vlastně o to, že návrh, který je nyní jedenáctý, by se posunul a byl jako bod šestý. Děkuji. Je to teď jasné? Jedenáctý bod nyní jako šestý.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, návrh takto to posunout, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 7. Přítomno je 176, pro hlasovalo 110, proti 11. Tento návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP