Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
29. června 2006 v 9.06 hodin

Přítomno: 199 poslanců

 

Předsedající Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené paní poslankyně, páni poslanci, vážení členové vlády, milí hosté, zahajuji přerušené jednání naší ustavující schůze a přeji vám příjemné ráno.

Nejdříve vás poprosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami. Pan poslanec Josef Ježek má náhradní kartu č. 101, pan poslanec Petr Tluchoř má náhradní kartu č. 3 a pan poslanec Michal Doktor má náhradní kartu č. 1. Pokud má někdo ještě další náhradní karty, tak prosím, aby mi to sdělil.

Na dnešní den nemám žádné žádosti o omluvu, takže bychom zde měli být všichni.

Ještě dříve, než přistoupíme k projednávání příslušného prvního bodu naší dnešní ustavující schůze, dovolte, abych umožnil našemu kolegovi Miloši Paterovi složit poslanecký slib.

Poslanec Miloš Patera slib vykoná pronesením slova "slibuji", podáním ruky a slib pak stvrdí podpisem.

Upozorňuji, že podle § 6 písm. a) odepřením slibu nebo složením slibu s výhradou mandát poslance zaniká.

Nyní bych poprosil poslance Jana Kasala, aby předstoupil k řečnickému pultu a přednesl ústavou předepsaný slib. Vás prosím, abyste povstali. (Poslankyně a poslanci povstávají.)

 

Poslanec Jan Kasal: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."

 

Poslanec Miloš Patera: Slibuji. (Podává ruku předsedajícímu Lubomíru Zaorálkovi. Potlesk.)

 

Poslanec Jan Kasal: Děkuji. (Poslankyně a poslanci usedají.)

 

Předsedající Lubomír Zaorálek: Děkuji vám. Panu poslanci Miloši Paterovi přeji, ať se brzy stoprocentně uzdraví.

Děkuji panu poslanci Janu Kasalovi.

Sděluji, že paní poslankyně Michaela Šojdrová má náhradní kartu č. 19 a pan poslanec Petr Rafaj náhradní kartu č. 12.

 

Vážení kolegové, bod, který máme nyní před sebou, je

 

6.
Návrh na ustavení mandátového a imunitního výboru

 

K tomuto bodu jsme obdrželi návrh usnesení Poslanecké sněmovny, jak jej připravila volební komise z návrhů poslaneckých klubů. Poprosím předsedu volební komise pana poslance Petra Tluchoře o úvodní slovo k tomuto návrhu a současně prosím, aby nám představil jednotlivé kandidáty, kteří při čtení svého jména povstanou. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Vážený pane předsedající, dámy a pánové, volební komise na své 2. schůzi dne 27. června 2006 projednala návrhy poslaneckých klubů na členy mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny a přijala své usnesení č. 3, na jehož základě byl připraven návrh usnesení Poslanecké sněmovny.

Dovolte mi konstatovat, že mandátový a imunitní výbor se ustavuje stejným způsobem podle zásady poměrného zastoupení jako jakýkoliv jiný výbor Poslanecké sněmovny. Dále pak připomínám, že Poslanecká sněmovna dne 27. června t.r. přijala usnesení č. 2, že mandátový a imunitní výbor bude ustaven v počtu dvanácti členů.

Jak vyplývá z návrhu usnesení Poslanecké sněmovny, který máte před sebou, jedná se o tyto nominované poslance: pan poslanec Benda Marek - ODS, pan poslanec Dědič František - ODS, paní poslankyně Dundáčková Eva - ODS, pan poslanec Kafka David -ODS, pan poslanec Kala Miloslav - ČSSD, paní poslankyně Parkanová Vlasta - KDU-ČSL, pan poslanec Pohanka Michal - ČSSD, pan poslanec Polanský Jiří - ODS, pan poslanec Sunkovský Petr - ČSSD, paní poslankyně Šedivá Hana - ČSSD, pan poslanec Tesařík Martin - ČSSD, pan poslanec Vondruška Josef - KSČM.

(Všichni nominovaní poslanci se představili povstáním.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP