(9.10 hodin)

Předsedající Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane předsedo. Otevírám rozpravu k těmto návrhům. Pokud se nikdo do rozpravy nehlásí, rozpravu končím. Předseda volební komise zřejmě řekl všechno, co chtěl. Můžeme hlasovat.

 

Budeme hlasovat o tom, kdo souhlasí s ustavením mandátového a imunitního výboru Poslanecké sněmovny podle předloženého návrhu usnesení.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 3. Přítomno 197 poslanců, pro hlasovalo 196, proti nikdo. Konstatuji, že jsme mandátový a imunitní výbor ustavili.

 

Aby se mandátový a imunitní výbor mohl sejít na své ustavující schůzi, pověřuji řízením tohoto výboru poslankyni Hanu Šedivou, a to až do doby, než bude zvolený předseda výboru potvrzen Sněmovnou. Upozorňuji, že výbor zvolí svého předsedu na ustavující schůzi. Dále připomínám, že mandátový a imunitní výbor zkoumá, zda jednotliví poslanci byli platně zvoleni, a své zjištění předloží Poslanecké sněmovně. Upozorňuji pouze na rozdíl mezi volbou předsedy výboru výborem a Poslaneckou sněmovnou v případě nastávající volby předsedy mandátového a imunitního výboru. Organizaci volby zajišťuje tento výbor. Znamená to, že návrhy kandidátů se nepředkládají volební komisi Sněmovny, nýbrž přímo na ustavující schůzi tohoto výboru.

Ptám se paní poslankyně Šedivé, jakou dobu potřebuje výbor pro své jednání. Dvě hodiny.

Svolávám ustavující schůzi mandátového a imunitního výboru, jehož jednání bude zahájeno v 9.20 hodin a bude se konat v zasedací místnosti číslo 55 v přízemí této budovy.

Naše jednání přerušuji do 11.30 hodin. V 11.30 budeme pokračovat.

 

(Jednání přerušeno v 9.15 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP