(Jednání pokračovalo v 10.38 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat v přerušeném bodu Návrh na zřízení výborů Poslanecké sněmovny (14).

Já bych vás poprosil o klid. Prosím vás, abyste se usadili a ukončili své hovory. Dokud ve sněmovně nebude ticho a klid, nebudu pokračovat. Poprosil bych paní poslankyni Jacques, aby se posadila. Děkuji.

Můžeme pokračovat v rozjednaném bodu. Zeptám se ještě jednou. Hlásí se někdo do rozpravy? Nehlásí. Rozpravu končím.

Přistoupíme k hlasování o následujícím usnesení: Poslanecká sněmovna zřizuje

1. petiční výbor, rozpočtový výbor, organizační výbor, volební výbor, kontrolní výbor a výbor pro evropské záležitosti,

2. a tyto další výbory: hospodářský výbor, ústavněprávní výbor, výbor pro obranu, výbor pro bezpečnost, výbor pro sociální politiku, výbor pro zdravotnictví, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, výbor pro životní prostředí, zahraniční výbor a zemědělský výbor.

 

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 17 ze 186 přítomných hlasovalo pro návrh 165, proti návrhu 2. Konstatuji, že návrh usnesení byl přijat.

 

Nyní bychom hlasovali o doprovodném usnesení tak, jak bylo v rozpravě předneseno.

Přečtu návrh na doprovodné usnesení:

1. Poslanecká sněmovna konstatuje, že zvýšení počtu výborů Poslanecké sněmovny Parlamentu bude vyváženo

a) snížením počtu podvýborů a snížením počtu funkcionářů orgánů Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky,

b) zřízením a neobsazením volebního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky do doby příslušné změny zákona.

2. Poslanecká sněmovna bere na vědomí dohodu zástupců parlamentních stran zastoupených v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, že zřízení podvýborů včetně jejich personálního obsazení bude možné po předchozí dohodě zástupců všech parlamentních stran. Přitom bude respektována zásada, že ve výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky bude možné zřídit nejvýše tři podvýbory a že vedení podvýborů bude mít vždy předsedu a jednoho místopředsedu.

3. Poslanecká sněmovna bere na vědomí dohodu zástupců parlamentních stran zastoupených v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, že s výjimkou petičního výboru bude struktura vedení výborů Poslanecké sněmovny Parlamentu: ODS dva zástupci, ČSSD dva zástupci, KSČM jeden zástupce, KDU-ČSL a Strana zelených jeden zástupce. Ve vedení petičního výboru bude mít každá frakce po jednom zástupci.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP