(9.30 hodin)

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Ve správní radě Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky jsou neobsazena dvě místa členů, neboť v květnu tohoto roku nebyl jeden člen této rady zvolen a jedno místo se uvolnilo rezignací Anny Váchalové dne 5. 6. 2006. Rovněž nebyl dosud zvolen žádný náhradník.

Ve stanovené lhůtě předložily poslanecké kluby tyto návrhy. Jedná se o návrhy poslaneckého klubu Občanské demokratické strany. Na členy byli navrženi pánové Jozef Kochan a Boris Šťastný, na místa náhradníků paní poslankyně Jana Rybínová a pan poslanec Jan Schwippel. Volební komise navrhuje volbu tajnou.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, jestli se někdo hlásí do rozpravy. Nikoho nevidím, rozpravu tedy končím.

Další postup podle návrhu volební komise je samozřejmě takový, jaký je při tajné volbě. Přerušuji bod 45… Ano, prosím?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Omlouvám se, pane předsedající, měli bychom hlasováním rozhodnout o způsobu volby, tedy o tajném hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Omlouvám se. Ano. Podle § 75 odst. 1 se stanoví, v kterých případech se hlasuje tajně.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 123 a ptám se, kdo je pro navrženou tajnou volbu. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 123. Z přítomných 174 pro 162, proti 1. Návrh byl přijat. Bylo rozhodnuto o tajné volbě.

 

Nyní přerušuji bod číslo 45. Zahajuji bod číslo

 

46.
Návrh na volbu člena a náhradníků dozorčí rady
Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky

 

Prosím, pane předsedo, ujměte se slova.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. V dozorčí radě Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky je neobsazeno jedno místo člena, neboť v květnu tohoto roku nebyl jeden člen této rady zvolen. Rovněž nebyl dosud zvolen žádný náhradník.

Ve stanovené lhůtě předložily poslanecké kluby tyto návrhy: na člena pana poslance Tomáše Úlehlu a náhradníka pana Petra Fialu. Oboje se jedná opět o návrhy poslaneckého klubu ODS. Volební komise navrhuje rovněž volbu tajnou.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Otevírám rozpravu a konstatuji, že nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, jestli se někdo hlásí z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím.

 

Stejně jako v předchozím bodě podle § 75 odst. 1 je navržena tajná volba, o které rozhodneme v hlasování pořadové číslo 124, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro navrženou tajnou volbu. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 124. Z přítomných 175 pro 158, proti 1. Návrh byl přijat. Můžeme tedy, protože jsme rozhodli o tajné volbě, přerušit bod číslo 46.

 

A budeme se zabývat bodem číslo

 

47.
Návrh na volbu člena Nejvyššího kontrolního úřadu

 

Prosím pana předsedu volební komise, aby se ujal slova. Prosím.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Dne 11. září tohoto roku dosáhl věku 65 let člen Nejvyššího kontrolního úřadu Josef Pohl a tímto dnem skončil i jeho výkon funkce člena NKÚ. Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu předložil návrh kandidátky na volbu jednoho člena úřadu, kterou je paní Jaromíra Steidlová.

Zvláštní zákon způsob volby nestanoví, navrhuji volbu tajnou. Zvolená členka se ujme funkce složením slibu do rukou předsedy Poslanecké sněmovny.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím, a proto rozpravu končím. Opět postup tedy podle § 75 odst 1.

 

Rozhodneme o návrhu volební komise, a to v hlasování pořadové číslo 125, které jsem zahájil. Kdo je pro tajnou volbu člena Nejvyššího kontrolního úřadu? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 125. Z přítomných 175, pro 163, proti 1. Návrh byl přijat. Rozhodli jsme o tajné volbě.

 

Další postup je podle pokynů předsedy volební komise. Přerušuji bod číslo 47.

 

Zahajuji bod číslo

 

48.
Návrh na volbu člena dozorčí rady Pozemkového fondu České republiky

 

Prosím pana předsedu volební komise Petra Tluchoře, aby se ujal slova.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. K dnešnímu dni je v dozorčí radě Pozemkového fondu České republiky stále neobsazeno jedno místo, neboť v březnu 2006 Poslanecká sněmovna odvolala Jiřího Drdu. Ve stanovené lhůtě volební komise obdržela tyto návrhy: Tomáš Havlíček, KDU-ČSL - Strana zelených, Daniel Petruška, ODS. Volební komise navrhuje volbu tajnou.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, kdo se hlásí z místa do takové rozpravy. Nikoho nevidím, rozpravu končím. Opět stejný postup podle § 75 odst. 1.

 

Budeme rozhodovat o tajné volbě, a to v hlasování pořadové číslo 126, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro navrženou tajnou volbu. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 126. Z přítomných 175 pro 159, proti 2. Návrh byl přijat. Rozhodli jsme o tajné volbě.

 

Další postup je podle rozhodnutí a pokynů předsedy volební komise. Přerušuji bod číslo 48.

 

Zahajuji bod číslo

 

49.
Návrh na volbu člena Rady České tiskové kanceláře

 

Prosím, aby se pan předseda Petr Tluchoř ujal slova v této věci.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. Dne 4. září tohoto roku rezignoval na své členství pan Zdeněk Zajíček, a proto je v této radě neobsazeno jedno místo člena. Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckého klubu ODS tento návrh, a to na paní Pavlu Valčákovou. Volební komise navrhuje volbu tajnou.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, kdo se hlásí do rozpravy z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím. Zase stejný postup podle jednacího řádu.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 127, které jsem právě zahájil, o tajné volbě. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 127. Z přítomných 176 pro 158, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Další postup bude podle pokynů předsedy volební komise. Rozhodli jsme o tajné volbě. Přerušuji tedy bod číslo 49.

 

Zahajuji bod číslo

 

50.
Návrh Poslanecké sněmovny na jmenování
člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

 

Prosím pana předsedu Petra Tluchoře, aby se ujal slova.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Dne 4. května tohoto roku rezignoval na své členství v této radě pan František Pejřil, a proto je v této radě neobsazeno jedno místo člena. Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckého klubu ODS tento návrh, a tím je Aleš Rozehnal z ODS.

Protože se jedná o návrh a následné jmenování předsedou vlády, hlasování se neuskutečňuje dvoukolově. V případě, že nebude kandidát v hlasování zvolen, nemůže následovat další hlasování a tento bod končí. Způsob hlasování zvláštní zákon nestanoví, volební komise navrhuje hlasování tajné.

Prosím o rozpravu, pane předsedající.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Já otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a ptám se, kdo se hlásí z místa. Nikoho nevidím, rozpravu končím. Opět budeme postupovat podle § 75 odst 1.

 

V hlasování pořadové číslo 128, které jsem zahájil, se ptám, kdo je pro tajné hlasování. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování pořadové číslo 128. Z přítomných 176 pro 159, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy postupovat podle pokynů předsedy volební komise. Přerušuji v tuto chvíli bod 50.

 

Zahajuji bod číslo

 

51.
Návrh na volbu členů dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení

 

Prosím, pane předsedo volební komise, ujměte se slova v této věci.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP