(9.40 hodin)

Poslanec Petr Tluchoř: Dne 22. října 2006 skončilo funkční období čtyřem členům a pátému členu skončí funkční období 11. prosince. Navrhuji, abychom provedli volbu všech pěti členů dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení tak, že čtyřem, kteří obdrží nejvyšší počet hlasů, započne jejich volební období dnem volby a pátému až dnem 12. prosince 2006.

Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise tyto návrhy: Jan Babor - ČSSD, František Beneš - KSČM, Petr Bratský - ODS, Zdeňka Horníková - ODS, Tomáš Kvapil - KDU-ČSL, a Evžen Snítilý - ČSSD.

Volební komise navrhuje volbu tajnou.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku ani žádnou přihlášku nevidím. Postup volební komise je zřejmý, nikdo neprotestuje, že bude postupné nabývání mandátů v dozorčí radě Státního fondu rozvoje bydlení.

 

Budeme postupovat podle § 75 odst. 1 jednacího řádu, s tím, že rozhodneme o tajné volbě v hlasování pořadové číslo 129, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 129 z přítomných 176 pro 162, proti 3. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme schválili tajnou volbu.

 

Nyní přerušuji bod 51 a konstatuji, že jsme přerušili body 38, 45, 46, 47, 48, 49, 50 a 51. Nyní tedy budeme postupovat podle pokynů předsedy volební komise. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Protože Poslanecká sněmovna rozhodla o tajné volbě v některých bodech, prosím, pane předsedající, abyste přerušil konání této schůze a na vydávání hlasovacích lístků navrhuji dobu 30 minut. Na sčítání bude volební komise potřebovat také 30 minut. Volby mohou začít za deset minut.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, za deset minut. Nyní, vážené kolegyně, vážení kolegové, přeruším schůzi Poslanecké sněmovny do 10.50 hodin, s tím, že v 9.50 začnou tajné volby a budou trvat do 10.20. Sejdeme se tady po sčítání hlasů v 10.50.

Děkuji panu předsedovi volební komise a přerušuji schůzi.

 

(Jednání přerušeno v 9.43 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP