Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
5. prosince 2006 ve 14.04 hodin

Přítomno: 174 poslanců

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, dobré odpoledne. Vítám vás na sedmé schůzi Poslanecké sněmovny, zahajuji pátý jednací den sedmé schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. Doposud mi bylo oznámeno: pan premiér Topolánek - náhradní karta číslo 37, pan poslanec Sivera - náhradní karta číslo 12.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: pan poslanec Liška, pan poslanec Svoboda Cyril, pan poslanec Vnouček. Z členů vlády: pan ministr Langer, pan ministr Tlustý a pan ministr Vondra.

Oznamuji: náhradní karta číslo 58 - pan poslanec Vidím.

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, nejprve vás seznámím se závěry z mé dnešní porady s místopředsedy Poslanecké sněmovny a zástupci poslaneckých klubů. Navrhujeme tedy zařadit šest nových bodů - druhá a třetí čtení sněmovních tisků 89, 90 a 46, které označíme jako nové body této schůze, a to body 62, 63, 64, 65, 66 a 67.

Když dovolíte, já bych zahájil hlasování o tomto návrhu. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 107 z přítomných 134 poslanců pro návrh hlasovalo 121, proti nikdo. Konstatuji, že body 62, 63, 64, 65, 66 a 67 jsme zařadili do sedmé schůze Poslanecké sněmovny.

 

A nyní se ptám, kdo má další návrhy. Vidím - pan poslanec Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Pane předsedo, pane předsedo… (Předsedající: Já se vám omlouvám, pane poslanče.) Omluva se výjimečně přijímá. Děkuji pěkně.

Paní a pánové, dovolte mi, abych vám navrhl zařadit do pořadu této schůze ještě jeden bod, a to bod změny v orgánech Poslanecké sněmovny. Vyplývá to z rezignace některých kolegů na některé pozice a je zapotřebí doplnit především stálé komise. Čili navrhuji zařadit bod změny v orgánech Poslanecké sněmovny, a to na pátek po skončení mimořádné schůze, respektive schůze svolané jiným režimem, tedy při pokračování této schůze, jako první bod.

Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pane poslanče, já bych se vás zeptal. Tam budeme potřebovat vyhlásit lhůty, takže bylo by dobré to dneska zařadit, otevřít, vyhlásit lhůty a ten bod na hlasování zařadit tedy až na ten pátek. Takhle to myslíte?

 

Poslanec Jan Vidím: Pane předsedo, v podstatě tak to myslím. Ten bod dnes vůbec nebudeme zahajovat. Já navrhuji jeho zařazení na pátek a pan předseda volební komise patrně po dohodě navrhne lhůty.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, rozumíme si. Děkuji.

Dále jsem viděl přihlášku z místa - pan poslanec Ježek. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Josef Ježek: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, navrhuji, abychom bod 12 schváleného programu schůze, sněmovní tisk číslo 63, z této schůze vyřadili.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Bod 12 tedy navrhujete vyřadit.

Ptám se, kdo se dále hlásí do rozpravy. Kdo chce vypustit nebo přidat některé další body? Pan poslanec Doktor. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Michal Doktor: Já se, pane předsedo, omluvím za v podstatě obecnou formu toho návrhu, který chci vznést, aby se stal předmětem hlasování, protože nemám písemnou přípravu. V zásadě chci požádat o toto: Protože je z dnešního jednání omluven pan ministr financí Vlastimil Tlustý z důvodu nemoci, chtěl bych požádat, aby ty body, které měly být předmětem našeho jednání dnes odpoledne, byly pevně přeřazeny na čtvrtek, kamkoliv je možné, respektive - pardon - na pátek jako jednací den.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, takže na pátek a máte na mysli body 62, 63. Dobře.

Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Nikoho nevidím, takže bychom o těchto bodech hlasovali.

 

Jako první budeme hlasovat o nově zařazeném bodu, a to je bod změny v orgánech Poslanecké sněmovny, a zařadíme ho tedy na pátek po mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 108 z přítomných 162 poslanců pro návrh 140, proti 4. Konstatuji, že jsme změny v orgánech Poslanecké sněmovny zařadili na pátek tohoto týdne.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP