(14.10 hodin)
(pokračuje Vlček)

Dále pan poslanec Ježek navrhl vyřadit z programu této schůze bod 12. Je to sněmovní tisk 63. Pan poslanec souhlasí.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 109 z přítomných 165 poslanců hlasovalo pro návrh 147, proti návrhu 1. Konstatuji, že bod 12 byl vyřazen ze sedmé schůze Poslanecké sněmovny.

 

Nyní bychom se měli zabývat návrhem pana poslance Doktora. Ten navrhl, aby bod 62, sněmovní tisk 89, a bod 63, sněmovní tisk 90, byly zařazeny jako druhý a třetí bod v pátek po již zařazeném bodu změny v orgánech Poslanecké sněmovny. Pan poslanec kýve hlavou.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 110 z přítomných 168 poslanců pro 125, proti 1. Konstatuji, že body 62 a bod 63 byly zařazeny jako 2. a 3. bod jednacího dne v pátek.

 

Pokud jde o další postup při dokončení schváleného programu sedmé schůze, navrhuji pokračovat takto:

Dnes, v úterý 5. 12., projednat bod 19, pak bod 56, 43, 44. V souladu s návrhem rozpočtového výboru navrhujeme následující postup při projednávání státního rozpočtu: Bod 33 schváleného pořadu přeřadit před bod 3, společná rozprava pro oba body, přerušit projednávání bodu 33 po ukončení rozpravy, hlasování o bodu 33 až po bodu 32, třetí čtení rozpočtu.

Ve středu 6. 12. projednat společně body 3 a 33, sněmovní tisk 52, státní rozpočet, plus sněmovní tisk 53, střednědobé výdajové rámce, a bod 64, sněmovní tisk 46, s tím, že jednání bychom v 11 hodin přerušili, aby se kandidáti na veřejného ochránce práv mohli představit na jednotlivých poslaneckých klubech. Odpolední jednání by pokračovalo od 14 hodin. Organizační výbor by zasedl ve 12.30 hodin.

 

V pátek bychom projednávali bod 68, změny v orgánech Poslanecké sněmovny, a pak by následovaly body 62 a 63, tak jak jsme je zařadili naším hlasováním.

V úterý 12. 12. zařadit volební body 37 a 41, protože ostatní body jsme zařadili na úterý 12. 12. Třetí čtení, nové body 65, 66 a 67, projednat v úterý 12. 12. nebo ve středu 13. 12. Upřesníme podle toho, jaký bude aktuální vývoj při jednání Poslanecké sněmovny.

Pokud proti tomu není zásadních námitek, nechám hlasovat o těchto návrzích najednou.

Z místa se hlásí paní poslankyně Dundáčková. Paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Vážený pane předsedo, já si dovoluji podat alternativní návrh, a sice abychom sněmovní tisk 46 ve druhém čtení zařadili na dnešní jednání, resp. na konec dnešního jednání, tak abychom mohli pokračovat ve třetím čtení co nejdříve a nebyli vázáni na příští týdny.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Paní poslankyně, prosím vás, setrvejte u řečnického pultu. Tento tisk má lhůtu až zítra ráno, takže my ho nemůžeme projednávat dnes, protože ještě neuplynula lhůta.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Já bych řekla v zásadě, pane předsedo, že rozhodneme-li se pro to, tak jistě můžeme, protože projednán výborem již byl, ale nebudu na tom trvat.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Bylo to zkráceno pouze na sedm dní, takže lhůta uplyne, paní poslankyně, až zítra. My jsme se o tom na grémiu bavili, že bychom ho chtěli zařadit, ale byli jsme upozorněni paní ředitelkou, že ještě nemá lhůtu.

Jsou ještě nějaké námitky k tomu, co jsem navrhl v postupu? (Nejsou.)

 

Pokud nejsou námitky, tak bych, když dovolíte, zahájil hlasování pořadové číslo 111, kterým bychom rozhodli o dalším postupu při jednání sedmé schůze Poslanecké sněmovny.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 111 ze 174 poslanců pro návrh 154, proti nikdo. Konstatuji, že postup, který jsem přečetl, byl schválen.

 

Ještě bych chtěl informovat, že v pátek 1. prosince vrátil Senát Poslanecké sněmovně návrh zákona o pojistném na sociální zabezpečení, sněmovní tisk 36/3. Prosím, abyste počítali s tím, že pokud schůze - pak o tento návrh zákona doplníme, a to až v úterý 12. 12., kdy již budou splněny příslušné zákonné lhůty.

Přehled zbývajících bodů k projednání vám byl rozdán na lavice.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme nyní pokračovat. Ano, z místa se hlásí pan předseda Tluchoř. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane předsedo. Vážení členové vlády, dámy a pánové, vzhledem k tomu, že jsme na pátek zařadili bod změny v orgánech Poslanecké sněmovny, dovolím si tímto vyhlásit lhůtu na podávání návrhů na takové změny do zítřka 18 hodin. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Znovu opakuji - lhůta k bodu 68, změny v orgánech Poslanecké sněmovny, je do zítřka do 18 hodin.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP