(Schůze pokračovala v 15.16 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, dovolte mi, abych vám popřála hezké odpoledne a zahájila odpolední jednání přerušené 11. schůze.

Nejprve poprosím předsedu volební komise pana poslance Petra Tluchoře, aby nás, příslušně vybaven podklady, seznámil s výsledky voleb. Máte slovo, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážená paní místopředsedkyně, vážení členové vlády, kolegové a kolegyně, dámy a pánové, dovolte, abych vás seznámil s výsledky voleb, které proběhly před polední pauzou.

 

Jako s prvním bych vás rád seznámil s výsledkem o volbě zástupce veřejného ochránce práv (bod 56).

Bylo vydáno 187 hlasovacích lístků, 186 hlasovacích lístků bylo odevzdáno, ať již platných či neplatných, z toho vyplývá, že jeden hlasovací lístek odevzdán nebyl. Pro Oldřicha Kužílka bylo odevzdáno 6 hlasů, pro pana Jana Litomiského bylo odevzdáno 67 hlasů a pro paní Jitku Seitlovou bylo odevzdáno 72 hlasů.

V prvním kole tedy nebyl nikdo zvolen a do druhého kola postupují paní Jitka Seitlová a pan Jan Litomiský.

 

Dále dovolte, abych vás seznámil s výsledky voleb vedoucích stálých delegací Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky (bod 61).

Počet vydaných hlasovacích lístků byl rovněž 187, zde byl počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 187. Pro paní Annu Čurdovou bylo odevzdáno 147 hlasovacích lístků, pro pana Václava Exnera bylo odevzdáno 73 hlasů.

V prvním kole byla vedoucí stálé delegace Poslanecké sněmovny do Parlamentního shromáždění Rady Evropy zvolena paní poslankyně Anna Čurdová. Jako předseda stálé delegace Poslanecké sněmovny do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě nebyl zvolen nikdo. Do druhého kola postupuje pan poslanec Václav Exner.

 

Nyní dovolte, abych vás seznámil s výsledky volby předsedů zřízených stálých komisí Poslanecké sněmovny (bod 55).

Počet vydaných hlasovacích lístků byl 187, počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 186, počet neodevzdaných hlasovacích lístků 1. Pro pana Petra Braného bylo odevzdáno 40 hlasů, pro pana poslance Michala Doktora bylo odevzdáno 129 hlasů, pro pana poslance Lubomíra Suka bylo odevzdáno 165 hlasů, pro pana poslance Vítězslava Jandáka bylo odevzdáno 138 hlasů, pro pana Tomáše Kvapila bylo odevzdáno 163 hlasů, pro paní poslankyni Soňu Markovou bylo odevzdáno 117 hlasů, pro pana poslance Zdeňka Jičínského bylo odevzdáno 137 hlasů a pro pana poslance Václava Klučku bylo odevzdáno 144 hlasů.

V prvním kole byli zvoleni tito předsedové: stálá komise Poslanecké sněmovny pro bankovnictví - pan poslanec Michal Doktor, stálá komise Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny - pan poslanec Lubomír Suk, stálá komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky - pan poslanec Vítězslav Jandák, stálá komise Poslanecké sněmovny pro rodinu - pan poslanec Tomáš Kvapil, stálá komise Poslanecké sněmovny pro rovné příležitosti - paní poslankyně Soňa Marková, stálá komise Poslanecké sněmovny pro otázky ústavy - pan poslanec Zdeněk Jičínský a stálá komise Poslanecké sněmovny pro použití operativní techniky Policie České republiky - pan poslanec Václav Klučka.

Tím tato volba úspěšně končí. Všem zvoleným jak do předsednictví jednotlivých komisí, tak do vedení stálých delegací blahopřeji.

 

Dovoluji si vás informovat, že druhé kolo volby zástupce veřejného ochránce práv a druhé kolo volby vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny do Parlamentního shromáždění Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě proběhne dnes na závěr dnešního jednání 11. schůze. Čili dnes po skončení v obvyklých prostorách. Čas na vydávání hlasovacích lístků poté bude 30 minut, ale to ještě zmíním, než skončíme. Děkuji pěkně.

 

Místopředsedkyně PSP Lucie Talmanová: I já vám děkuji, vážený pane předsedo. Dovoluji si vám připomenout, že jsme si na dnešní odpoledne pevně zařadili body 18 a 23 a přerušený bod 73.

 

Nyní si dovolím zahájit bod číslo

 

18.
Návrh poslanců Waltera Bartoše, Zbyňka Novotného, Petra Plevy,
Tomáše Hasila, Věry Jakubkové, Olgy Zubové a dalších na vydání
zákona, kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním,
základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání
(školský zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 82/ - prvé čtení

 

Stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 82/1. Prosím, aby předložený návrh uvedl zástupce navrhovatelů pan poslanec Walter Bartoš. Ujměte se prosím slova, pane poslanče.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP