(9.10 hodin)
(pokračuje Vilímec)

Je to sněmovní tisk 144. Vzhledem ke zkrácení lhůty k projednání v rozpočtovém výboru na dva dny navrhuji pevně zařadit druhé čtení tohoto návrhu zákona jako pevný bod na tento pátek 16. března, a to jako druhý bod programu, a třetí čtení návrhu zákona v rámci třetích čtení na středu 21. března. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Promiňte, vám se jedná o devátý bod programu, nebo který je to bod programu?

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Je to 8. bod programu, který byl včera schválen v prvním čtení, a bylo rozhodnuto o zkrácení lhůty k projednání v rozpočtovém výboru na dva dny.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, je to bod 8. A vy tedy navrhujete…

 

Poslanec Vladislav Vilímec: … aby druhé čtení bylo v pátek jako druhý bod dopoledního programu a třetí čtení aby bylo v rámci třetích čtení ve středu 21. března.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Teď nevím, nemáme už v pátek nějaký druhý bod již zařazený? Řekl bych, že ano.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Za pevně zařazené body, před volebními body.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, a potom to třetí čtení ve středu, na konec.

Místopředseda Filip se chce zřejmě k tomuto návrhu ještě vyjádřit.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážený pane předsedající, vážený pane premiére, členové vlády, paní a pánové, nebudu prodlužovat tu dramatickou debatu, která tady byla. Vládní koalice si chce schválit dluhopisový program. Požádám v tuto chvíli předsedu Sněmovny, aby svolal politické grémium, a garantuji, že pokud chcete neprojednávat zákon o referendu, tak 20 poslanců klubu KSČM podle zákona o jednacím řádu jako dostatečná menšina zablokuje zařazení druhého a třetího čtení dluhopisového programu.

Žádám předsedu Sněmovny, aby svolal polické grémium.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže uděláme pauzu. Přerušuji jednání sněmovny do 9.30 hodin. Zároveň sděluji, že politické grémium by se sešlo v tuto chvíli v prostorách předsedy sněmovny, a to ihned. Přerušuji jednání.

 

(Jednání přerušeno v 9.16 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP