(12.50 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji, pane místopředsedo vlády. Prosím, aby se slova ujala zpravodajka pro první čtení, kterou je paní poslankyně Kateřina Konečná.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Vážené kolegyně a kolegové, vážení členové vlády, pan ministr velmi podrobně informoval o tom, co smlouva bude či nebude umožňovat. Jako zpravodajka kromě toho, abyste přikázali tuto smlouvu zahraničnímu výboru, bych vás požádala o to, aby byla zkrácena lhůta na projednávání o 30 dnů. Jedná se o jednoduchou smlouvu, troufnu si říci bezproblémovou, a našim studentům by mohlo pomoci v následujícím školním roce, aby tato smlouva mohla být uplatňována. Pokud by byl standardní proces, trval by do srpna nebo do září. Myslím si, že zkrácení této dobré věci je pro mladé lidi v České republice důležité. Proto vás žádám, aby lhůta na projednání této smlouvy byla zkrácena o 30 dnů.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji vám, paní poslankyně, a otevírám obecnou rozpravu. Přihlášky v písemné podobě nemám, z místa se nikdo nehlásí, takže rozpravu končím. Závěrečné slovo pan místopředseda vlády nežádá, paní zpravodajka hovořila před chvílí. Připomínám, že navrhla zkrácení lhůty pro projednání na 30 dnů.

Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání zahraničnímu výboru. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak.

 

Přistoupíme k hlasování - nejprve o přikázání. Zahájil jsem hlasování číslo 57. Kdo souhlasí s přikázáním zahraničnímu výboru, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 185 poslanců, pro bylo 143, nikdo nebyl proti. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

V hlasování číslo 58, které jsem zahájil, rozhodneme o návrhu na zkrácení na 30 dnů. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Hlasovalo 186 poslanců, pro bylo 137, jeden byl proti. Přesto byl návrh přijat. Končím prvním čtení tohoto vládního návrhu zákona.

 

Dámy a pánové, blíží se třináctá hodina. Hodlám se dopustit toho, že vyhlásím polední přestávku. Organizační výbor zasedne ve 13 hodin v místnosti 106. Odpoledne bychom měli začít projednáváním bodu 13, devizový zákon, a bodu 12, zákon o krmivech. Pak bychom pokračovali body 10, 11, 14 atd.

Členy organizačního výboru zvu do místnosti 106, ostatním přeji dobrou chuť. Přestávka je vyhlášena do 14.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.55 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP