(15.40 hodin)

Poslanec Libor Ambrozek: Dovolím si navrhnout proceduru, která bude kopírovat podané pozměňovací návrhy. Nejprve bychom orientačním hlasováním a hlasováním o vítězném návrhu rozhodli o pasáži, která se týká účinnosti. Jsou to tři návrhy. Je to návrh A1 a A8 - zemědělský výbor, B3 a B15 - výbor pro životní prostředí, a F1 a 2 ve smyslu legislativně technické připomínky kolegyně Konečné.

Po vypořádání s touto pasáží, která zároveň jako nehlasovatelný řeší návrh kolegy Zgarby D9, bychom hlasovali o návrhu zemědělského výboru o bodech A2 až A6 dohromady. Zároveň vylučují hlasování o pozměňovacích návrzích D3 až 7, jsou totožné. Poté o bodu A7, poté o pozměňovacím návrhu E ve smyslu legislativně technické připomínky, poté o pozměňovacích návrzích výboru životního prostředí B1 a 2, 4 až 14. Pokud bude přijat bod E, nebudeme hlasovat o B9. Poté bychom hlasovali o bodu C a o legislativně technických připomínkách k bodu C, poté o zbylých návrzích z D, tedy D1 a D2 zvlášť. Tím bychom hlasování uzavřeli.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Má někdo k navrženému postupu námitky? Myslím si, že postup je tak složitý, že o něm musíme nechat hlasovat.

 

Kdo s tímto postupem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 145 z přítomných 178 pro návrh 159, proti nikdo. Konstatuji, že procedura byla schválena.

 

Pane zpravodaji, nyní předkládejte jednotlivá hlasování a s panem ministrem se k nim vyjádřete.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nejprve rozhodneme v orientačním hlasování o bodech, které se týkají účinnosti. Jsou to návrhy A1 a A8 jako jedno hlasování, B3 a B15 jako druhé a potom F1 a F2. Zpravodaj doporučuje B3 a B15.

Nyní budeme hlasovat o třech návrzích postupně, protože se vztahují ke stejnému bodu. Je potřeba orientační hlasování nejprve k A1 a A8.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Je to orientační hlasování. Získalo 14 hlasů (v hlasování číslo 146). Můžete předložit další.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní o B3 a B15.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku, je to orientační hlasování. Toto orientační hlasování dostalo 77 hlasů (v hlasování číslo 147). Pane zpravodaji, můžete pokračovat.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní F1 a F1 vy smyslu legislativně technické připomínky.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Toto orientační hlasování získalo 89 hlasů (v hlasování číslo 148).

 

Jako první budeme hlasovat o F1 a F2. Souhlasíte, pane zpravodaji?

 

Poslanec Libor Ambrozek: S postupem ano, jinak nesouhlas.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Pan ministr? (Nesouhlasí.)

 

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 149 z přítomných 179 pro 86, proti 83. Konstatuji, že s F1 a F2 nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o B3 a B15. Je to tak, pane zpravodaji? (Zpravodaj i ministr souhlasí.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 150 z přítomných 179 pro návrh 147, proti 11. Konstatuji, že jsme vyslovili souhlas s B3 a B15.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Zároveň je nehlasovatelný návrh B9. Nyní budeme hlasovat o návrzích A2 až A6. Nesouhlas.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Registruji žádost o odhlášení. Odhlásím vás a prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

Pan ministr k A2 až k A6? (Ministr nesouhlasí.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 151 z přítomných 177 pro návrh 86, proti 77. Konstatuji, že s A2 až A6 nebyl vysloven souhlas. Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A7, který je totožný s D8. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 152 z přítomných 178 pro 160, proti 1. Konstatuji, že jsme s A7 vyslovili souhlas. Můžete pokračovat, pane zpravodaji.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem E ve smyslu legislativně technické úpravy. Jeho přijetí vylučuje návrh B9. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 153 z přítomných 179 pro návrh 173, proti nikdo. Konstatuji, že jsme vyslovili souhlas s E7 - legislativně technická připomínka. Můžete pokračovat, pane zpravodaji.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní budeme hlasovat o zbylých bodech výboru pro životní prostředí. Jsou to body B1, 2, 4 až 8 a 10 až 14. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 154 z přítomných 179 pro návrh 170, proti nikdo. Konstatuji, že jsme vyslovili souhlas s B1, 2, 4 až 8 a B10 až 14. Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Libor Ambrozek: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem C. Souhlas. (Ministr souhlasí.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP