(14.40 hodin)

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další hlasování bude o pozměňovacím návrhu pod písmenem E, tak jak byla přijata legislativně technická oprava. Ještě bych chtěla upozornit, že pokud bude tento návrh přijat, dojde k legislativně technické úpravě bodu B1 hospodářského výboru, to je vypouštěcí část z nadpisu zákona. Já souhlasím.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Doufám, že nedojde, protože zásadně nesouhlasím.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže rozdílná stanoviska. Paní zpravodajka souhlas, pan ministr nesouhlas.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 241 z přítomných 163 poslankyň a poslanců pro návrh 82, proti 77. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Podle pohybu soudím, že dojde ke kontrole hlasovacích listin, chvíli počkáme. (Poslanci kontrolují výsledky hlasování.) Pánové, je všechno v pořádku, nebo není? Není.

O slovo se přihlásil pan poslanec Dlouhý. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Vladimír Dlouhý: Vážený pane předsedající, vážení kolegové, zpochybňuji hlasování. Hlasoval jsem ne, a na sjetině mám ano.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 242 z přítomných 163 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti 3. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

 

A nyní budeme, paní zpravodajko, znovu hlasovat o písmenu E. Vaše stanovisko bylo souhlasné, pan ministr nesouhlasí.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování pořadové číslo 243 z přítomných 163 poslankyň a poslanců pro návrh 81, proti 81. Konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas. Paní zpravodajko, pokračujte.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Podle mých poznámek už jsme hlasovali o všech pozměňovacích návrzích, takže nám zbývá hlasovat o zákonu jako o celku. Souhlas.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Nikdo nezpochybňuje, že jsme hlasovali o všech pozměňovacích návrzích? Jestliže žádné zpochybnění není, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 124, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí? Paní zpravodajka ano. Pan ministr…? (Ministr: Tak ano, no…) Souhlas.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 244 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti 4. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji paní zpravodajce, končím bod 59.

 

Dále budeme pokračovat bodem 56. Je jím

 

56.
Návrh poslanců Michala Haška, Robina Böhnische, Libora Ambrozka
a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb.,
o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 100/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele pan poslanec Michal Hašek a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Michal Doktor. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 100/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám písemné přihlášky. Hlásí se někdo z místa? Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Ptám se na případná závěrečná slova. Pánové nechtějí vystoupit.

Nyní tedy přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby přednesl pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil. Pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Michal Doktor: Pane předsedo, vážení kolegové, vážené kolegyně, máme k hlasování pouze jeden jediný pozměňovací návrh, který byl rozdán písemně, a jsou jím pozměňovací návrhy, které jsou součástí usnesení rozpočtového výboru. Mé stanovisko je kladné.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, takže můžeme hned nechat o tom hlasovat, protože jde o jeden pozměňovací návrh. Zeptám se pana předkladatele. Doporučuje, obě stanoviska jsou kladná.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 245 z přítomných 166 poslankyň a poslanců pro návrh 153, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Pane zpravodaji, vyčerpali jsme tedy všechny pozměňovací návrhy a přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Michala Haška, Robina Böhnische, Libora Ambrozka a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 100, ve znění schváleného pozměňovacího návrhu."

Poprosím o stanoviska. Pan zpravodaj? (Kladné.) Pan předkladatel?(Překvapivě kladné.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 246 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 160, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu předkladateli, děkuji panu zpravodaji a bod číslo 56 končím.

 

Dále budeme pokračovat bodem číslo 57. Je to

 

57.
Návrh poslanců Ludvíka Hovorky, Evy Dundáčkové, Vladimíry Lesenské
a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 359/1999 Sb.,
o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 106/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele poslanec Ludvík Hovorka a zpravodajka výboru pro sociální politiku poslankyně Ivana Levá. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 106/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku, ale hlásí se pan poslanec Hovorka. Pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP