(14.50 hodin)

Poslanec Ludvík Hovorka: Děkuji. Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, máme před sebou ve třetím čtení návrh zákona, který má pomoci zlepšit situaci zařízení vyžadujících okamžitou pomoc, tedy pro děti, které se ocitly v nějaké mimořádné krizové situaci. Já si vás dovoluji poprosit o podporu tohoto návrhu zákona. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Do rozpravy se někdo hlásí? Žádnou přihlášku neregistruji, proto rozpravu končím.

Ptám se na případná závěrečná slova navrhovatele a zpravodaje. Nejsou.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím paní zpravodajku, aby oznámila postup při hlasování, poté přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřila. Taktéž prosím pana navrhovatele, aby se vyjádřil. Prosím, paní zpravodajko, máte slovo.

 

Poslankyně Ivana Levá: Dobré odpoledne. K proceduře hlasování. Zahájíme hlasování pozměňovacím návrhem B1 paní poslankyně Molendové, potom návrhem pana poslance Hovorky, který je ve dvou variantách. Nejdříve budeme o variantě jedna, potom o variantě dvě v případě, že neprojde varianta jedna. Další hlasování bude návrh C2 pana poslance Hovorky. Bude-li tento návrh schválen, potom je nehlasovatelný A3. Další hlasování bude D1 - poslankyně Levá - potom hlasování A1, A2 a A3 jen za předpokladu, že by nebyl schválen bod C2. Na závěr hlasování zákona jako o celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Má někdo k tomuto postupu námitek? Přesto si myslím, že bychom měli tento postup schválit hlasováním.

 

Kdo s tímto postupem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 247 z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro návrh 155, proti 1. Konstatuji, že postup byl schválen.

 

Prosím, paní zpravodajko, přednášejte jednotlivé návrhy k hlasování.

 

Poslankyně Ivana Levá: Jako první je návrh B1. Stanovisko zpravodaje kladné. (Stanovisko předkladatele je kladné.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Obě stanoviska jsou kladná. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 248 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 152, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Paní zpravodajko, pokračujte.

 

Poslankyně Ivana Levá: Nyní budeme hlasovat o návrhu C1 varianta jedna. Stanovisko zpravodaje záporné. (Stanovisko předkladatele je kladné.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanoviska jsou rozdílná. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 249 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 130, proti 22. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas. Pokračujte, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Ivana Levá: Tím pádem nehlasujeme o variantě dvě. Přistupujeme k návrhu C2. Bude-li tento schválen, potom nebudeme hlasovat o A3. Stanovisko zpravodaje kladné. (Stanovisko předkladatele kladné.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Obě stanoviska kladná. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 250 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 153, proti 1. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Poslankyně Ivana Levá: Nyní hlasujeme o návrhu D1. Stanovisko zpravodaje je kladné. (Předkladatel nesouhlasí.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Stanoviska jsou rozdílná. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 251 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 38, proti 36. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas. Paní zpravodajko, pokračujte.

 

Poslankyně Ivana Levá: Pokračujeme bodem A1. Stanovisko zpravodaje je záporné. (Stanovisko předkladatele je kladné.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 252 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 76, proti 64. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas. Pokračujte, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Ivana Levá: Nyní bod A2. Stanovisko je kladné. (Stanovisko předkladatele je kladné.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Obě stanoviska jsou kladná. Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 253 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 154, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas. Pokračujte, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Ivana Levá: O bodu A3 už hlasovat nebudeme, protože byl schválen C2. Tím pádem máme všechna hlasování hotová a můžeme přikročit k hlasování o zákonu jako celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Ludvíka Hovorky, Evy Dundáčkové, Vladimíry Lesenské a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon číslo 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 106, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Stanoviska?

 

Poslankyně Ivana Levá: Stanovisko zpravodaje je záporné.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Moje stanovisko je kladné.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Rozdílná stanoviska. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 254 z přítomných 163 poslankyň a poslanců pro návrh 127, proti 17. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní zpravodajce, děkuji panu předkladateli. Končím bod 57 a budeme pokračovat bodem 58.

Ještě chce vystoupit pan poslanec Hovorka. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ludvík Hovorka: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, chtěl bych poděkovat za podporu tohoto návrhu zákona. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Nyní budeme pokračovat bodem

 

58.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 218/2000 Sb.,
o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů
(rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 107/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr financí Miroslav Kalousek a zpravodaj rozpočtového výboru pan poslanec Bohuslav Sobotka. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 107/2.

Otevírám rozpravu, do které nemám písemnou přihlášku, ale z místa pan ministr Kalousek, poté pan poslanec Ježek. Pane ministře, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP