(15.50 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Hlásí se někdo z místa? Nikoho nevidím, rozpravu končím. Pane předsedo, můžete pokračovat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Nyní tedy prosím, pane předsedající, abyste přerušil projednávání tohoto bodu a otevřel další volební bod.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, přerušuji bod 64 a zahajuji bod

 

65.
Změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny

 

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise Petr Tluchoř. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, protože volební komise ve stanovené lhůtě neobdržela od poslaneckých klubů žádné návrhy na volbu členů orgánů Poslanecké sněmovny, prosím, pane předsedající, abyste tento bod ukončil a otevřel bod další.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, pane předsedo, končím bod 65 a zahajuji bod

 

68.
Návrh na volbu členů dozorčí rady České konsolidační agentury

 

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise Petr Tluchoř. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, hned na začátku dovolte, abych vás seznámil s tím, že jsem dnes obdržel dopis od paní poslankyně doktorky Zuzky Bebarové-Rujbrové, ve kterém vám oznamuje, že s okamžitou platností odstupuje z funkce člena dozorčí rady České konsolidační agentury. Z tohoto důvodu si dovolím konstatovat, že v této dozorčí radě jsou v tuto chvíli čtyři neobsazená místa.

Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckých klubů tyto návrhy: Michal Doktor, Libor Ježek a Marie Rusová. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou. Nově zvoleným členům započne pětileté volební období dnem volby.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k navrženým kandidátům a k návrhu na způsob volby.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Táži se, jestli se někdo hlásí z místa. Žádnou přihlášku neregistruji. Končím rozpravu. Prosím, pane předsedo, pokračujte.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Nyní tedy prosím, pane předsedo, abyste dal hlasovat o způsobu volby, tedy o tajném hlasování, protože o tom je potřeba rozhodnout v hlasování.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, já vás odhlásím. Poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, a budeme hlasovat o tom, že volba členů dozorčí rady České konsolidační agentury proběhne tajně. Je tomu tak, pane předsedo? (Ano.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 272 z přítomných 145 poslankyň a poslanců pro návrh 138, proti nikdo. Konstatuji, že byla schválena tajná volba. Pane předsedo, pokračujte.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ještě jednou zopakuji, že vzhledem k rezignaci paní poslankyně Zuzky Bebarové-Rujbrové budeme volit na čtyři uvolněná místa. Čtyři místa jsou v té dozorčí radě v tuto chvíli. A prosím, abyste tento bod přerušil a pokračovali jsme posledním volebním bodem.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, přerušuji bod 68 a zahajuji bod

 

79.
Návrh na volbu členů pracovní skupiny Poslanecké sněmovny
pro jednání s poslanci Národní rady Rakouska o otázkách
souvisejících s provozem jaderné elektrárny Temelín

 

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise pan Petr Tluchoř. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, ve stanovené lhůtě předložily poslanecké kluby tyto návrhy: Libor Ambrozek - KDU-ČSL, Jan Bauer - ODS, Vojtěch Filip - KSČM, Kateřina Jacques - Strana zelených, Jan Kasal - KDU-ČSL, Kateřina Konečná - KSČM, Ondřej Liška - Strana zelených, Ivan Ohlídal - ČSSD, Jan Špika - ODS a Milan Urban (ČSSD). Návrhy byly zaslány poslaneckým klubům.

Navrhuji volbu veřejnou, en bloc, pomocí hlasovacího zařízení.

Nyní prosím, abyste otevřel rozpravu.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane předsedo. Otevírám rozpravu, do které nemám žádné písemné přihlášky. Hlásí se někdo z místa? Nikoho neregistruji, proto rozpravu končím. Pokračujte, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vzhledem k tomu, že nezazněly žádné jiné návrhy na způsob hlasování, měli bychom tedy teď hlasovat o již předložené a přednesené kandidátce en bloc.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže pane předsedo, přečtěte ještě jednou tuto kandidátku.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Čili kandidátka na desetičlennou pracovní skupinu Parlamentu pro jednání s poslanci Národní rady Rakouska o otázkách souvisejících s provozem jaderné elektrárny Temelín je následující: Libor Ambrozek, Jan Bauer, Vojtěch Filip, Kateřina Jacques, Jan Kasal, Kateřina Konečná, Ondřej Liška, Ivan Ohlídal, Jan Špika a Milan Urban. En bloc, jedním hlasováním.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Nejsou proti tomuto postupu žádné námitky? (Nikdo se nehlásil.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 273 z přítomných 149 poslankyň a poslanců pro návrh 141, proti nikdo. Konstatuji, že volba členů pracovní skupiny Poslanecké sněmovny pro jednání s poslanci Národní rady Rakouska k otázkám jaderné elektrárny Temelín - byli všichni zvoleni.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já si jen dovolím, jedná se o pracovní skupinu Parlamentu, tak je ten název. Tímto tento bod končí.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže končím bod 79.

 

Poslanec Petr Tluchoř: A nyní vás, pane předsedo, poprosím, abyste vyhlásil přestávku na provedení tajných voleb. Hlasovací lístky jsme schopni začít vydávat za čtyři minuty a já jsem přesvědčen, že nám bude 20 minut na vydávání hlasovacích lístků bohatě stačit.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže do 16.20 hodin se budou vydávat hlasovací lístky a v 16.20 bude pokračovat jednání Poslanecké sněmovny, kdy budeme projednávat zákony v prvém čtení.

 

(Jednání přerušeno 15.57 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP