(Jednání pokračovalo v 18.18 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené kolegyně a kolegové, vzhledem k tomu, že situace je vyhrocená natolik, že potřebují všechny poslanecké kluby ještě se podívat na ta usnesení, tak jak byla přečtena, a rozhodnout se o tom, kterému z nich dají přednost, byla jsem požádána, abych vyhlásila přestávku až do konce dnešního jednacího dne, tedy do 19 hodin. Vyhovuji této žádosti, vzniká prostor pro jednání.

Končím dnešní jednací den. Děkuji vám, kteří jste se ho zúčastnili.

Ještě chci říci, že budeme zítra pokračovat pevně schváleným bodem, kterým je bod číslo 69.

Pan místopředseda Sněmovny.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, já potřebuji jednu věc říct, kdybyste mě ještě vyslechli.

Já ten průběh nepokládám za úplně šťastný a to, co se nyní stalo. A řeknu vám proč. Vím, že místopředseda Alexandr Vondra odjíždí zítra do Španělska. A mluvil jsem s ním o tom, že máme enormní zájem projednat oba body, jak radar, tak pozici České republiky k euroústavě. To znamená, že jsme byli připraveni udělat tady všechno pro to, abychom tyto dva body stihli projednat. Jestliže takto si ODS vzala pauzu, tak je vidět, že jednání končí. Zítra jsou ministři pryč a ten bod prostě tento týden neprojednáme.

Já se domnívám, že přístup vlády k tomu, aby se Sněmovna zabývala pozicí České republiky k tak zásadní věci, která má neustále poměrně dynamický vývoj, že ten přístup je třeba odmítnout. Takhle to neprojednáme nikdy. A mám pocit, že vláda s tím počítá. Já proti takovému chování a proti takovému postoji vůči Sněmovně protestuji! (Potlesk.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Nicméně upozorňuji tedy, že jsem vyhověla po formální stránce, tak jako vyhovuje řídící schůze vždy v těchto případech této žádosti.

Zítra budeme pokračovat bodem číslo 69, který je prvním schváleným bodem zítřejšího jednání.

Přeji vám příjemný zbytek dnešního dne.

 

(Jednání skončilo v 18.23 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP