(15.00 hodin)
(pokračuje Vlček)

Páni poslanci, ptám se, jestli proběhla kontrola a je všechno v naprostém pořádku.

Konstatuji, že návrh pana poslance Jandáka byl schválen - jde o bod Seznámení s textem písně ministryně Parkanové věnované prezidentu Bushovi.

Nyní budeme pokračovat - a já se zeptám ještě pana poslance Jandáka, kam ten bod máme zařadit. (Posl. Jandák: Kam je to vhodné.) Do bodu zpráv? (Posl. Jandák: Ano). Dobře, takže zařadíme tento bod do bodu zpráv.

 

Další návrh byl paní poslankyně Bebarové-Rujbrové na pevné zařazení bodu č. 55 na pátek jako první bod. - Paní poslankyně, na pátek jsme zařadili tři body, takže by to mohl být bod č. 4. Souhlasíte s tím? (Ano.). Paní poslankyně souhlasí. Takže tento bod zařadíme jako 4. bod v pátek po bodech 14, 15 a 16.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 195 poslankyň a poslanců pro návrh hlasovalo 187, proti 1. Konstatuji, že tento návrh byl schválen, že tedy bod č. 55 jsme zařadili jako 4. bod na pátek 8. 6.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana místopředsedy Zaorálka. Ten navrhuje bod Informace premiéra vlády České republiky o pozicích České republiky na blížícím se summitu Evropské rady dne 20. a 21. června. Tento bod zařadit na úterý za již zařazené body.

O slovo se přihlásil pan premiér Topolánek. Prosím, pane premiére, máte slovo.

 

Předseda vlády ČR Mirek Topolánek: Já děkuji za slovo.

Vážené paní poslankyně, páni poslanci, já se vůbec nebráním představit pozici české vlády pro jednání na Evropské radě, ale mám za to, že to bylo učiněno na minulé schůzi jasným definováním pozice české vlády na Evropské radě. Mám pocit, že ten bod je duplicitní, a proto nedoporučuji, abychom se zabývali stejnou věcí dvakrát.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. Ale přesto o slovo se ještě hlásí pan místopředseda Zaorálek. Pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane premiére, ale já mám informaci, že ta pozice ještě definitivní není, že bude dokonce ještě jedno setkání těch šerpů, vyjednávačů, a tam, že se bude situace ještě vyjasňovat. Takže jsem přesvědčen, že v to úterý bude o čem mluvit a že ta pozice těsně před summitem teprve vznikne. A jsem si jist, že stojí za to se kvůli tomu tady bavit, protože opakuji, to co jsem zaslechl, že se Česká republika přidává k té polské pozici "naše návrhy nebo smrt", to je věc, o které určitě bychom mluvit měli.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji. O slovo se přihlásil pan premiér Topolánek. Pane premiére, máte slovo.

 

Předseda vlády ČR Mirek Topolánek: Já to nechci zdržovat, nicméně vyjednávání šerpů nemá na pozici české vlády žádný vliv. To je pozice, která je schválená a kterou budu hájit na Evropské radě.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, návrh zazněl, připomínky k tomu také zazněly, tak nyní budeme o tomto návrhu hlasovat.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 195 poslanců a poslankyň se pro návrh vyslovilo 95, proti 78. Konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Chvíli ještě počkám, protože dochází ke kontrole hlasovacích listin.

Takže signalizace je, že všechno je v pořádku, návrh nebyl schválen.

 

Dále zde je návrh paní poslankyně Jacques. Ta navrhuje pevně zařadit bod č. 19 na středu 13. 6. po třetích čteních.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 20 z přítomných 195 poslanců a poslankyň pro návrh 183, proti 2, konstatuji, že bod č. 19 byl pevně zařazen na středu 13. 6. po třetích čteních.

 

Dále zde máme návrh pana poslance Kováčika, a ten navrhuje vyřadit sněmovní tisk č. 225, 224, 223, 222 a 219, a návrh pana místopředsedy Filipa zněl hlasovat o každém návrhu samostatně a zvlášť. Takže budeme pětkrát hlasovat o těchto návrzích.

 

Zahájíme hlasováním o vyřazení tisku č. 225. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu.

V hlasování pořadové číslo 21 se z celkového počtu 195 poslanců a poslankyň pro návrh vyslovilo 91, proti 91. Konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o vyřazení sněmovního tisku 224. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 22 z přítomných 195 poslankyň a poslanců pro návrh 101, proti 89. Konstatuji, že sněmovní tisk 224 byl vyřazen.

 

Počkáme, protože dojde ke kontrole hlasovacích listin.

O slovo se přihlásil pan poslance Doktor.

 

Poslanec Michal Doktor: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, ačkoli jsem hlasoval proti vyřazení tohoto bodu, na sjetině hlasování mám ano. Zpochybňuji hlasování, děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji, zazněla námitka, o které nechám hlasovat. Kdo s námitkou souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 23 z přítomných 195 poslankyň a poslanců pro hlasovalo 152, proti 3. Konstatuji, že s námitkou byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP