(Jednání pokračovalo v 16.28 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Skončila přestávka pro jednání poslaneckého klubu ODS a já žádám všechny paní poslankyně i pány poslance, aby přišli do jednací síně a usedli do svých lavic. Čeká nás hlasování o jediném návrhu usnesení, které bylo předneseno.

Ještě před hlasováním dávám slovo panu ministrovi Martinu Římanovi. Prosím.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Říman Děkuji. Jako důkaz své velké vstřícnosti vůči opozici otevírám tímto rozpravu.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pan poslanec Exner se hlásí o slovo. Prosím.

 

Poslanec Václav Exner: Paní místopředsedkyně, členové vlády, dámy a pánové, děkuji opravdu za mimořádnou vstřícnost panu ministrovi průmyslu a obchodu, že umožnil otevřít rozpravu.

Chci navrhnout ještě jeden bod usnesení, a sice: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky žádá ministra průmyslu a obchodu Martina Římana, aby Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky v průběhu 1. čtvrtletí 2008 předložil vyhodnocení dopadu změn provedených v agentuře CzechInvest v prvním pololetí 2007 z hlediska dopadu na výsledky činnosti agentury v roce 2007.

Domnívám se, že po tak rozsáhlé debatě by bylo správné, aby se Sněmovna ještě jednou vrátila k této problematice s určitým odstupem a zhodnotila tedy výsledky, ať už ty změny, které pan ministr Říman a jím dosazené vedení provedlo, budou pozitivní nebo negativní.

V případě, že by byl přijat návrh pana poslance Urbana, bylo by to jako bod 1 a ten můj návrh jako bod 2. Pokud by to nebylo přijato, co navrhl pan poslanec Urban, bylo by to samostatné usnesení.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozumím tomu tak, že budeme hlasovat samostatně, nejprve o návrhu, který vznesl pan poslanec Urban, a poté o vašem návrhu. Děkuji. Přivolávám ještě jednou všechny do jednací síně tak, abychom mohli zahájit hlasování.

Pana poslance Exnera požádám, aby mi dal text svého usnesení. Pana poslance Exnera žádám o text usnesení.

Dámy a pánové, zahájím za chvilku hlasování, v němž rozhodneme nejprve o návrhu usnesení, tak jak jej přednesl pan poslanec Urban, a tento návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky konstatuje, že vláda České republiky svým neprofesionálním postupem v agentuře CzechInvest poškozuje ekonomické zájmy České republiky."

 

O tomto návrhu usnesení budeme hlasovat v hlasování pořadové číslo 77, které jsem zahájila, a táži se vás, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 77 přítomno 188, pro 93, proti 89. Tento návrh nebyl přijat.

 

Žádám tedy nyní pana poslance Exnera, aby přečetl ještě jednou svůj návrh usnesení, abychom jej také mohli podrobit hlasování. Ale učiníme tak až po kontrole hlasování předešlého. (Probíhá kontrola hlasování.)

Je nějaká námitka proti hlasování? Není. Požádám tedy pana poslance Exnera, aby přečetl svůj návrh usnesení, a vás všechny žádám, abyste jej vyslechli.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP